5 Temmuz 2019 Cuma

KAMUOYU DUYURUSU



KAMUOYU DUYURUSU

12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayıp binlerce sayfalık 3 ayrı iddianameyle 12 yıl devam eden ve yargılama sırasında 8 sanığın yaşamını yitirdiği ERGENEKON KUMPASI tıpkı daha önce tüm sanıkların "BERAATİ" ile sonuçlanan "BALYOZ KUMPASI" gibi İstanbul 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinin 02 Temmuz 2019 günü verdiği "BERAAT" kararıyla çökmüştür.

Sözde davada yargılanan yüzlerce aydınımız siyasetçi ve gazetecimiz ile silah arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz şekilde suçsuz yere yıllarca demir parmaklıklar arkasına konuldu. Atılan iftira dolu dayanaksız iddialarla itibarsızlaştırıldılar ve aileleri perişan edildi. Bu süreçte kumpaslara bağlı olarak 28 suçsuz silah arkadaşımız ve aydınımız ile bazılarının yakınları hayatını bir çoğu ise sağlığını kaybetti. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor acılı ailelerine bir kez daha sabırlar diliyoruz.

Ergenekon Davası ile başlayan ve Balyoz Davası ile devam eden tüm isimli davalarla ülkemizin aydınlarına hukukçularına ve askerlerine saldırarak aslında devletimizin ve kurumlarımızın bekasına saldırıldığını gerçekleri gören aklı-selim insanlarımızla birlikte ısrarla savunduk. Bu davalar üzerinden devletin temelleri ile oynandığını ve kumpaslara biran önce son verilmesi gerektiğini "Sessiz Çığlık"larla haykırdık. Adalet Nöbeti ile silah arkadaşlarımıza sahip çıktık. Bu çabamızda haklı olduğumuzu 02 Temmuz 2019 tarihinde verilen beraat kararı ile mahkeme de gösterdi.

Ergenekon Davası da diğer kumpas davalar gibi çökmüş olsada suç mihrakları davadan güttükleri amaca ulaştılar. Çünkü Ergenekon Balyoz ve benzeri kumpas davaları sayesinde FETÖ 15 Temmuz hain kalkışmasını yaparak hem devletimizi hem de Türk Silahlı Kuvvetlerini ağır tahribata uğratmıştır. O günlerde medya bu davalarda yargılanan suçsuz insanları adeta bir canavarmış gibi göstermek için birbiriyle kıyasıya yarışmış bazı siyasetçiler ise hergün televizyonlara çıkıp çirkin beyanatlar vermişlerdir. Hatta dava esnasında hayatlarını kaybedenleri bile acımasızca suçlamışlardır. Bu medya ve siyasetçiler aslında suçsuz insanları itham etmemiş aksine bilerek veya bilmeyerek FETÖ'yü savunmuşlar ve menfur 15 Temmuz kalkışmasına zemin hazırlamışlardır. Bu çirkin ve asılsız iddialarla suçsuz insanlara saldıranların haksız ve hukuksuz olarak yıllarca cezaevlerinde kalmalarına neden olanların ve FETÖ'nün kalkışmasına zemin hazırlayanlarında kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz. O zaman ülkemizde hukuk varmış diyeceğiz.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİGENEL MERKEZİ


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bir milletin basarisi mutlaka butun milli guclerin bir istikamette olusmasiyla mumkundur.
Bu nedenle bilelim ki elde ettigimiz basari milletin guc birligi etmesinden ortak hareket etmesinden ileri gelmistir.
Eger ayni basari ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak ayni esasa dayanalim ve ayni sekilde yuruyelim.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

123. IMAN AKILLA UZLASTIRILAMAZ, BIRLESTIRILEMEZ VE AKIL IMANDAN USTUNDUR

Ilahiyatcilara gore iman, acik olmayan bir istektir. Bundan su sonuc cikar ki din, acik olmayan ya da akla cok aykiri olan iddialara tam bir olgunlukla inanmayi gerektirir.

Bu, inanis hakkinda aklin karar verme yetkisini kabul etmemek, aklin imanla uzlasmasinin, birlesmesinin olanaksiz oldugunu aciklamak degil midir? Madem din imamlari akli surmeyi gerekli gorduler; bu akli, imanla birlestirmenin imkansizligini din imamlarinin anlamis olmasi ve imanla uzlasmanin mumkun olmadigini, din imamlarinin hissetmis olmasi gerekir.

"Idrakinizi kurban ediniz; tecrubeden vazgeciniz, ileri gelenlerinizin tanikligina guvenmeyiniz, Allah adina size bildirdigimiz seylere koru korune itaat ediniz!". Dunyanin butun rahiplerinin kullandigi dil, iste budur. "Mutlulugumuz icin en gerekli seyler" diye bize sunduklari ilkeler soz konusu olunca, asla muhakeme etmemek, dusunmemek gerektigi noktasindan baska hicbir noktada birlesmezler.

Aklimi hicbir zaman kurban etmeyecegim. Cunku, yalniz bu akil, bana iyiligi kotulukten, hakki batildan ayirt ettirebilir. Eger sizin iddia ettiginiz gibi, aklim Allah'tan geliyorsa, cok comert oldugunu soylediginiz Allah'in, ancak beni yok etmek ve oldurmek uzere, sirf beni bir tuzaga dusurmek icin akli bana vermis olduguna hicbir zaman ihtimal vermem. Ey rahipler! Allah'inizin bir bagisi, vergisi oldugunu bize temin ettiginiz akli tanimlarken, Allah'iniza iftira ettiginizi gormuyor musunuz? Tecrubeden asla vazgecmeyecegim. Cunku, tecrube, hayalgucunden ya da bana kabul ettirilmeye calisilan rehberlerin otoritesinden daha guvenilir bir yol gostericidir. Bu tecrube bana gosteriyor ki, hirs ve cikar, o rehberlerin gozlerini gormez hale getirebilir kendilerini de yanlis yola saptirabilir ve tecrubenin otoritesi, ya aldatmaya cok elverisli, ya da baskalarini aldatmakta cok cikarci olarak bildigim bircok insanin kuskulu tanikligindan, kesin olarak busbutun baska bir onem ve degerdedir ve ruhun uzerinde busbutun baska bir hukum ve etkiye sahiptir.

Duygularima guvenmeyecegim. Cunku, bilirim ki, bazen beni hataya dusurebilir. Ancak ote yandan, duygularim beni hep aldatmaz. Pekala bilirim ki, goz, gunesi gercekte oldugundan cok kucuk gosterir. Ancak, duygularin yeniden uygulanmasindan baska bir sey olmayan tecrube gosterir ki, esya ne kadar uzak olursa o olcude kucuk gorunur. Dolayisiyla, gunesin dunyadan cok buyuk olduguna emin olurum.

Dolayisiyla, duygularimin, bana alelacele verdirmis oldugu kararlari sorusturmak icin, tecrubelerim yeterlidir.

Duygularimin tanikligina guvenmemeyi bana ihtar ederek, rahipler, her dinin kanitlarini benim icin curutur. Eger insanlar, hayalgucleri tarafindan aldatilabilirse, eger onlarin duygulari aldaticiysa, atalarimiz uzerinde etkili olmus mucizelere inanmam nasil istenilebilir? Eger duygularim sadik olmayan yol gostericilerse, bana, gozlerimin onunde yapilan mucizelere hic guvenmemek gerektigi ogretiliyor demektir.

- - - - - - - - - - - - -
Yaptiginiz, soylediginiz ya da dusundugunuz her seyi en ince ayrintisina dek ortaya cikabilirler ama gonlunuzun derinligine, isleyisine, sizin bile bilmediginiz o yere el uzatamazlar.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Butun dinler, insanlara, nefsin ya da kalbin faziletleri icin obur dunyada sonsuza kadar odullendirilecekleri sozunu verir, aklin ve anlayisin faziletleri icin degil.

SCHOPENHAUER,ARTHUR (1788-1860) Alman filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder