28 Temmuz 2019 Pazar

BİR DÖNEM KAPANIYOR



BİR DÖNEM KAPANIYOR

2018 Yılı TUS Tercih Sıralaması açıklandı. Artık doktorlar çok istedikleri için değil açıkta kalırım korkusuyla tercihlerinin en sonuna eskiden çok zor girilen Dahiliye Kadın Doğum Genel Cerrahi ve Çocuk branşlarını yazıyor. Bu 4 branşta eğitime başlayanların üçte biri daha ilk yılını bitirmeden ihtisası bırakıyor.

Bu 4 dal hem çok zor hem de yüksek riskli. Geliri de göreceli olarak az. Bizim dönemimizde sistemin yükü geliri-maaşı çok fazla düşünmeyen hekimlerin saf ve fedakar omuzlarına yüklenerek yürütüldü. Anlaşılan o ki yeni nesil bu fedakarlığa (aptallığa) artık son veriyor. Aynı zamanda hekime şiddete haksız davalara prestij ve gelir kaybına sömürülmeye de dur diyor. Defansif tıbba yöneliyor. ÖSYM'nin en parlak çocukları artık tıp yazmıyor zaten. Tıbba girenlerin en az başarılı olanları da üst sıralar dolduğu için işte bu en zor dallara savruluyor.

İyisinden bir on yılınız kaldı. On onbeş seneye kalmaz iyi bir dahiliyeciyi çocukçuyu kadın doğumcuyu genel cerrahı mumla arayacaksınız. Artık dövmek için ithal doktor mu getirirsiniz otçu sülükçü kupa çekici madrabazlara mı gidersiniz kendi kendinize doktor(Google)culuk mu oynarsınız yoksa birbirinizi yatırıp ameliyat mı edersiniz? İşin o kısmını bilemem.

Alıntıdır

https://www.osym.gov.tr/TR,15428/2018--tus-ilkbahar-degerlendirme-raporu.html

TAKİP EDEN OKURLARIN(HEKİMLERİN) YORUMLARI

BİRİNCİ Yazida katilmadigim noktalar var. Hala en iyi ogrenciler tıp yaziyor. İşim dolayisiyla bu ogrencilerle konusuyorum. Puanlari cok iyi ve gelecekleri icin uzuluyorum.

=== === === ===

İKİNCİ Bir genel cerrah olarak, her kelimesinin altına imza atarım ama ne yazık ki paylaşamadım

=== === === ===

ÜÇÜNCÜ Ben de Kadın doğum uzmanı olarak kesinlikle katılıyorum.

=== === === ===

İKİNCİ POST SAHİBİ beyfendinin sitesine girmeyi akıl ederek, herkese açık olduğu için, ben de kendi sayfamda paylaştım, hem orijinal paylaşım hem bu sayfada paylaşım yapan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım

=== === === ===

DÖRDÜNCÜ Maaş garantisi olduğu için üniversite sınavında dereceye girenlerin çoğu tıp yazıyor

=== === === ===

BİRİNCİ Aynen

=== === === ===

BEŞİNCİ DÖRDÜNCÜ bu maas garantisinin bitişini görmemizde yakındır dağ taş tıp fakültesi oldu

=== === === ===

DÖRDÜNCÜ BEŞİNCİ 2 yıl sonra pratisyen hekim ihtiyacı kalmayacak diye söyleniyor Kpss ile atanan doktora doğru gidecek bu iş

=== === === ===

ALTINCI ?

=== === === ===

YEDİNCİ Hekimlik genel olarak can çekişiyor ülkemizde boyle branş ayırarak bunları bulamazsınız diyerek bu işler olmaz ve olmayacak, yine basarili gencler tip fakultesi yazacak ,kazanacak,okuyacak ve bizler gibi mizmizlanmaya devam edecek malesef etkili bir bakanlığımız yok,etkili bir meslek örgütümüz yok.(kimse ttb nin arkasında biz durmuyoruz demesin önce ttb ttb olacak ondan sonra arkasında herkes durur.) Bi barolar birliğine bakıyorum bir ttb'e keşke avukat olsaymışım diye geçiriyorum içimden açıkcası..

=== === === ===

SEKİZİNCİ Ben 4.5 yıllık göğüs hastalıkları uzmanıyım, klinisyenliği ve branşımı çok sevdiğim halde bıraktım. Sebepse doktorun değersizleştirilmesi, kaliteye bakılmadan çok fazla hasta bakmak zorunda bırakılmamız, bir sağa bir sola görevlendirilmemiz, performans sistemi içinde ezilmemiz, kendimizi mesleğimizde geliştirecek zaman ve enerjimizin kalmayışı,(tükenmişlik sendromu? ). tekrar tusa girdim ve fizyoloji yapıyorum. Şükür çok mutluyum. Benim gibi klinisyenlikten sonra 2.ihtisas olarak temel bilim yapan genel cerrah, radyoloji uzmanı, acil uzmanı, aile hekimleri, kadın doğumcu, dahiliyeci biliyorum. Sanırım malesef diyorum gün geçtikçe bu sayı artacak.

=== === === ===

BİRİNCİ Aslinda ulke icin ne buyuk kayiplar bunlar

=== === === ===

DOKUZUNCU SEKİZİNCİ nöroloji uzmanlığını bıraktım bende tam dediğiniz sebeplerden ✋

=== === === ===

BİRİNCİ DOKUZUNCU siz ne yapiyorsunuz?

=== === === ===

DOKUZUNCU Şimdilik işyeri hekimliği

=== === === ===

SEKİZİNCİ Herkez biryerlere kaçıyor

=== === === ===

ONUNCU DOKUZUNCU sizinki de yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi olmuş

=== === === ===

DOKUZUNCU Devlette yakın geçmişte çalışmamış olabilir misiniz dr bey? Çok şükür öyle olmadı en azından şu ana kadar ?

=== === === ===

ONBİRİNCİ DOKUZUNCU sorumluluk süresi en uzun çalışma şartları en berbat sektöre geçmişsiniz. Üstelikte genel tababet ve meslek hastalıkları gibi yelpazeyi çok genişletecek alanlarda çalışmaya başlamışsınız. Kolay gelsin

=== === === ===

ONİKİNCİ SEKİZİNCİ bıraktığını bilmiyordum. Hayırlısı olsun canım. İnşallah daha mutlu olursun??

=== === === ===



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Analarin bugunku evlatlarina verecegi terbiye eski devirlerdeki gibi basit degildir.
Bugunun analari icin gerekli vasiflari tasiyan evlat yetistirmek evlatlarini bugunku hayat icin faal bir uzuv haline koymak pek cok yuksek vasiflar tasimalarina baglidir.
Onun icin kadinlarimiz hatt erkeklerimizden cok aydin daha cok feyizli daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar eger hakikaten milletin anasi olmak istiyorlarsa.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

45. ALLAH'IN LUTFU DENILEN SEY BOS BIR KELIMEDEN IBARETTIR

Zayif yaratiklarin ihtiyaclarini saglayarak, tanrisallik gosterisiyle comertlik etmeye, ozen gostermeye Allah'in lutfu denir. Ancak insan gozunu acar acmaz Allah'in kimseyle ilgilenmedigini gorur. Allah'in lutfu ve iyiligi, bu dunyada oturanlarin buyuk cogunlugu icin tumuyle uykudadir, insanlarin "mutlu" diye adlandirdigi cok kucuk bir miktarina karsilik, cok buyuk bir mutsuzlar kafilesi baski altinda inlemekte ve yoksulluk icinde sararip solmaktadir. Ezmekte olduklari esirlerden daha mutlu olmayan birkac karanlik zorbanin savurganliklarina lokma olsun diye agizlarindan lokmalari cekilip alinan milletler yok mudur?

Tumturakli sozler ve ovunmeyle, hocalar, Allah'in iyiliklerini, comertliklerini aciklarken ve Allah'in iyiligine guvenmemizi isterken, ani felaketlerin huzurunda, bu ayni hocalarin, "Allah'in lutfu insanlarin beyhude projeleriyle egleniyor, isteklerini alt ust ediyor, insanlarin cok calismasina guluyor, insanlarin olgun zihinlerini celmekten zevk aliyor" diye bayagi bir sekilde sizlandiklari gorulmuyor mu? Peki, insan turuyle alay eden, insan turuyle eglenen bir Allah'in lutfuna nasil guvenilir? Hareket tarzini aciklayamadigim bir hafiyenin bilinmeyen edali yuruyusunu hayranlikla gormem benden nasil istenebilir?

"Hakkinda eserleriyle karar veriniz" diyeceksiniz; esasen ben de eserleriyle karar veriyorum ve buluyorum ki, bu eserler benim icin bazen yararli, bazen zararlidir. "Bu dunyada insan turunun her bireyi icin kotuluklerden cok iyilik vardir" diyerek, iyiliklerin Allah'i hakli cikardigi, akladigi zehabina kapiliyorlar. Varsayalim ki, bu Allah lutfunun bize verdigi iyilik yuzdur ve kotulukler ondur; herhalde bu kiyas ve kabulden, yuz derece iyilige karsi, Allah'in lutfunun on derece kotuluge bulasmis varligini, varsayilan "mukemmellik"le birlestirmek nasil mumkundur?

Butun kitaplar, Allah'in lutfunu ve ozenini ozellikle yuceltmeye yonelik ve en dalkavukca ovgulerle doludur. Bunlar okunurken sanilir ki, insanin bu dunyada mutlu yasamasi icin hicbir caba gostermesine gerek yoktur. Oysa, insan calismazsa bir gunden fazla zor yasar. Goruyorum ki, insan yasamak icin kan, ter dokmek, cift surmek, avlamak, balik tutmak, kesintisiz calismak zorundadir. Bu ikinci etkenler, yani insan caba ve calismasi olmaksizin, baslangic etkeni (herhalde ulkelerin cogunda) insanin muhtac oldugu seylerden hicbirini elde etmiyor. Her ne zaman bu yeryuzunun neresinde goz gezdirecek olsam vahsi ve uygar insani, "Lutfu rabbani" ile surekli bir mucadele icinde gorurum. Tanrisal lutfun kasirgalarla, firtinalarla, donlarla, dolularla, su baskinlariyla, kurakliklarla, insanin calismasini cogu kez yararsiz kilan ve emeklerini berhava eden afetlerle yonelttigi darbelere karsi, insan, savunma durumu almak zorundadir. Sozun kisasi, insan turunun mutluluk nedenini hazirlamakla mesgul oldugu iddia edilen bu tanrisal lutfun kotuluk dolaplarindan korunmak icin insanogullarinin durmadan mesgul bulundugunu goruyorum.

Insanlarin buyuk sehirler kurduklari her yerden irmaklar gecirmis oldugundan dolayi, bir sofu tanrisal lutfu son derece hayranlikla, saygiyla yuceltiyordu. Esyanin olusunda Allah'in velinimete yarasan amacini acikca gorduklerini one suren "bilgin"lerin muhakeme tarzi ne kadar dogruysa, bu adamin muhakeme tarzi da ancak o kadar dogru degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Birader seni izliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Kilise yerkurenin duz oldugunu soyluyor, ama ben yuvarlak oldugunu biliyorum, cunku Ay'daki golgesini goruyorum ve golgelere kiliseden daha cok guveniyorum.

MACELLAN,FERDINAND (1480-1521) Portekizli ksif ve gezgin.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 





-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder