14 Temmuz 2019 Pazar

Din, iman, yalan, dolan derken sonunda işin aslı çıktı.

  1. AKP'DE DEPREM: KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İSTİFA RESTİ!
  2. ORMANLAR YANDIKÇA YALANLAR SAÇILIYOR: BAKANLIĞIN "THK YÜKSEK FİYAT VERDİ" İDDİASI ÇÜRÜDÜ

================================

AKP'DE DEPREM: KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İSTİFA RESTİ!

Cumhur İttifakı'ndan seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın belediye borçları nedeniyle istifa edeceği ileri sürüldü.

13-07-2019 12:44

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Memduh Büyükkılıç'ın belediyenin 2 milyarı aşkın borcu yüzünden istifa kararı aldığı ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa edeceği iddia edildi.

Yeniçağ'dan Muharrem Kılıç'ın haberine göre Kayseri'de Cumhur İttifakının adayı olarak seçimi kazanan Memduh Büyükkılıç belediyenin mali tablolarını inceledikten sonra bu şartlarda hizmet etmenin mümkün olmadığını ve acil paraya ihtiyaç olduğunu söyleyerek istifa resti çekti.

Belediye Meclisi'nden 150 milyon TL borçlanma yetkisi almasına rağmen kaynak bulunamamasının da istifa kararında etkili olduğu düşünülürken AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin devreye girerek Memduh Büyükkılıç'ı istifa kararından vazgeçirdiği belirtildi.

https://gazetemanifesto.com/2019/akpde-deprem-kayseri-buyuksehir-belediye-baskanindan-istifa-resti-278886/

================================

ORMANLAR YANDIKÇA YALANLAR SAÇILIYOR: BAKANLIĞIN "THK YÜKSEK FİYAT VERDİ" İDDİASI ÇÜRÜDÜ

14 Temmuz 2019 13:59

Muğla'daki orman yangınlarına THK uçaklarının neden müdahale etmediği tartışılmaya devam ederken ihale sözleşmesindeki ayrıntılar THK'nin yüksek fiyat verdiği iddiasını çürüttü ve şirkete özel olarak yol açıldığını gösterdi. Bir başka ihalede ise orman yangınlarını söndürme işinin bir mimarlık şirketine verildiği anlaşıldı

Ormanlar yandıkça yalanlar saçılıyor: Bakanlığın "THK yüksek fiyat verdi" iddiası çürüdü

Muğla'nın Dalaman ilçesinde başlayıp Göcek'e doğru ilerleyen ve binlerce hektarlık alanı yok eden orman yangınına Türk Hava Kurumu'na (THK) bağlı uçakların müdahale etmemeleri gündeme gelmiş THK Genel Sekreteri Rafet Yavuz müdahaleye hazır olmalarına karşın resmi kurumlardan "Gerek yok" talimatı aldıklarını açıklamıştı.

THK: UÇAKLARIMIZ YANGINA MÜDAHALEYE HAZIRDI GEREK YOK DEDİLER

Cumhuriyet gazetesinden Tuncay Mollaveisoğlu THK'nin uçaklarının yangına neden müdahale etmediğine ve özel şirketle yapılan anlaşmanın ayrıntılarına ilişkin Orman Bakanlığı'ndan verilen yanıtları paylaştı.

Bakanlık yetkilileri THK'nin ihaleye girdiğini ancak yüksek fiyat verdiğini ileri sürdü ancak ihaledeki bilgiler aksi yönde. Anlaşmadaki sayılar ve şartlar şöyle:

İhaleye giren şirketin yangına müdahale sırasında saat başına istediği rakam 26 bin TL. Bakanlık bu helikopter firması ile 4 bin saat üzerinden anlaşma yapıyor.

Yani ihaleye konu anlaşma 104 milyon TL'yi buluyor.

Buna karşın pahalı bulunan THK'nin verdiği teklif 70 milyon TL.

Bakanlığın yaklaşık maliyet hesabı ise 50 milyon TL!

"THK neden devre dışı bırakıldı?"

Mollaveisoğlu yazısının devamında şu soruları sordu:

Bakanlık THK teklifini pahalı bulup ihaleyi iptal ederken hangi gerekçe ile helikopter şirketinin 34 milyon TL daha pahalı olan teklifini kabul ediyor?

Helikopterlerin yangın söndürmede uçaklara göre daha zayıf kaldığı bir uçağın söndürme su taşıma kapasitesinin helikopterlere oranla 5-6 kat daha fazla olduğu uzmanlarca dile getiriliyor. THK; uluslararası ödülleri bulunan uzman bir ekiple yıllardır yangınlara müdahale ettiği halde neden devre dışı bırakıldı?

Yangın sözleşme iptaline günler kala çıktı

Mollaveisoğlu yangın sürecindeki bir başka ayrıntıya daha dikkat çekti.

Buna göre ihaleyi alan Kaan Havacılık dolar kurundaki artış nedeniyle yeterli helikopteri alamadı. Sözleşme koşulları sakatlandığından iptal gündeme geldi.

Muğla'daki yangın tam da sözleşmenin bitimine birkaç gün kala çıktı. Kaan Havacılık yangına elindeki tüm helikopterleriyle müdahale etti.

Mimarlık şirketine ihale

Orman Bakanlığı'nın skandal ihalesi sadece bununla da sınırlı kalmadı. Bakanlık bir başka ihalede yangın söndürme işini THK yerine bir mimarlık ofisine verdi.

Mimarlık şirketinin gerekli uçak ve pilotları Kanada'dan bulup getirdiği teknik malzeme bakım vb. giderlerin de Kanada'dan karşılandığı ortaya çıktı.

Sendika. Org

http://sendika63.org/2019/07/ormanlar-yandikca-yalanlar-saciliyor-bakanligin-thk-yuksek-fiyat-verdi-iddiasi-curudu-554813/

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bircok guclukler ve engeller karsisinda bulundugumuzu biliyoruz.
Bunlarin hepsini inceleme ile gayret ve iman ile ve millet askinin sarsilmaz kuvvetiyle birer birer cozup sonuclandiracagiz.
O millet aski ki her seye ragmen icimizde sonmez bir kuvvet dayaniklilik ve ates kaynagidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

144. BUTUN DINLER HOSGORUSUZDUR, VICDAN OZGURLUGUNU KABUL ETMEZ VE DOLAYISIYLA IYILIGIN VE GUZELLIGIN YIKICISIDIR

Hicbir sofu yoktur ki, kendisinin bagli bulundugu mezhepten baska mezhebe girenleri, yaratilisina gore, ya dusmanlik, nefret ve tiksintiyle, ya asagilayici gozle gormesin, ya da durumuna acimasin. Ustun din, hep hukumdarin ve ordunun bagli oldugu dindir, Zayif mezheplere ustunlugunu, acimasizca ve cok asagilayici bicimde hissettirir.

Yeryuzunde henuz gercek hosgoru, gercek vicdan ozgurlugu yoktur. Her yerde, her milletin oteki butun milletlerden ayri ve ayricalikli bir sekilde sevgilisi oldugu sanilan bir Allah'a tapilir.

Her kavim yalniz kendisinin gercek Allah'a, dunya capinda Allah'a, doganin hukumdari olan Allah'a ibadet etmesiyle ovunur. Ancak, bu hukumdar, dunya arastirilir ve incelenirse gorulur ki, her toplumun, her mezhebin, her firkanin ya da her dinin mensuplari, her seye gucu yeten Allah'tan; ozenle ve calisarak ancak teveccuhune hak kazanma ayricaligina eristiklerini one suren az sayida uyruklarini kapsayan ve otekilere hic de kulak asmayan, aciz bir hukumdar yaparlar.

Din koyuculari ve bu dinleri tutan ruhaniler, dini asiladiklari milletleri otekilerden ayirmayi acik bir sekilde istemislerdir. Bunlar, kendi surulerini farkli damgalariyla oteki surulerden ayirmak istediler. Bunlar kendilerini izleyenlere, baska ilahlara dusman ilahlar, ozel ayinler, cemaatler, ibadet yerleri, dini torenler verdiler ve ozellikle kendilerine bagli guruhu, oteki dinlerin asagilayici, kufur ve igrenc olduguna inandirdilar. Bu hile ve oyunla, bu acgozlu aldaticilar, mezheplerine girenlerin ruhlarini kimseye danismadan istila edip buyulediler. Bunlari, uysal olmayan, toplum disi yaptilar, insan topluluguna baglilik ve ilgilerini yok ettiler. Fikirlerine ve kendi ayinlerine uygun fikir ve ayinlere sahip olmayanlarin tumune mahkum, lanetlenmis gozuyle baktirdilar. Iste bu sekilde, din, insanlarin yureklerini kapatmaya ve insanin hemcinslerine karsi beslemesi gereken sevgiyi yureklerden uzaklastirmaya erismistir. Uysallik, iyilikseverlik, merhametli olmak gibi ahlakin bu ilk erdemleri, dini hurafelerle kesinlikle uyum kabul etmez.

- - - - - - - - - - - - -
Savas kazanmak amaciyla yapilmaz, aksine savasin surekli olmasi istenir Toplumdaki hiyerarsinin surmesi ancak yoksulluk ve cehalet temeli uzerinde saglanabilir.
Savas baslatma cabasi her zaman icin, asil olarak, toplumu acligin esiginde tutmak icin planlanir.
Savas, egemen grup tarafindan kendi vatandaslarina karsi yurutulur ve bu savasin amaci zafer kazanmak degildir aksine toplumun mevcut yapisini saglam tutmaktir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
IMAN Sagduyunuzun, dogru olmadigini soyledigi seye inanma ugrasi.

HUBBARD,ELBERT (1856-1915) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder