30 Temmuz 2019 Salı

FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI: KENDİMİ YAKARIM ATATÜRK TABELASINI İNDİRMEM

Ülkenin kurucu liderine husumet besleyenlerin olması yeteri kadar tuhaf.
Ancak, bundan daha elim ve vahim olan böylesi orospu çocuklarının marjinal bir azınlık olması gerekirken, ülkeyi 17 senedir yöneten iktidar partisi içinde öbeklenmesi.
Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir durumdur.
Bunun açıklaması çok zordur, ama mümkündür.
Onu sonra yaparım.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI: KENDİMİ YAKARIM ATATÜRK TABELASINI İNDİRMEM

Rize'nin Fındıklı Belediyesi tarafından ilçedeki millet parkına Atatürk ismi verilmesine karşı çıkan Fındıklı Kaymakamlığı'na Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu tepki gösterdi.

birgun.net birgun.net

30 Temmuz 2019 16:49

CHP'li Rize Fındıklı Belediyesi geçen mart ayında açılan millet bahçesinin adını 'Atatürk Parkı ' içindeki 'millet kıraathanesi'nin adını da 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' değiştirdi. Fındıklı Kaymakamlığı belediye meclisinde alınmış bu kararları 'kamu yararı görmediği' gerekçesiyle iptal etti.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu kaymakamlığın kararına sert tepki gösterdi.

Başkan Çervatoğlu "Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim. Direnmekse direnmek kendimi bağlamaksa bağlamak yakmaksa yakmak ama o tabelayı indirmeyeceğim" dedi.

Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre Rize Fındıklı'da belediye meclisi tarafından alınan kararla Millet Bahçesi'nin ismi '100. Yıl Atatürk Parkı' Millet Kıraathanesi'nin ismi ise 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi.

Yapılan bu değişiklikler Fındıklı Kaymakamlığı tarafından kamu yararı görülmedi gerekçesiyle onaylanmadı. Fındıkılı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu bu karara sert tepki gösterdi.

"SİYASİ BASKI VAR"

Çervatoğlu "31 Mart yerel seçimlerden bir hafta önce alelacele açılarak siyaseten isim verilen 'Millet Bahçesi' ve 'Millet Kıraathanesi' isimleri Fındıklı Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında üçte iki çoğunluğunun almış olduğu kararla '100. Yıl Atatürk Parkı' ve 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi.

Bunun üzerine Kaymakamlıktan onaylanmamıştır yazısı geldi. Yazıda da gerekçe olarak kamu yararı olmadığı ifade ediliyor. AKP ilçe başkanının bastırması üzerine yapılan bir iştir. Siyasal bir şey" şeklinde konuştu.

"NE ZAMANDAN BERİ KAMU ZARARI?"

Çervatoğlu: "Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim. Direnmekse direnmek kendimi bağlamaksa bağlamak yakmaksa yakmak ama o tabelayı indirmeyeceğim" dedi.

Karara CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de tepki gösterip şöyle dedi: "Merak ediyor ve soruyoruz: 'Atatürk' ismi ne zamandan beri 'kamuya zararlı' olarak görülmeye başlanmıştır. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. 'Atatürk' adını 'kamuya zararlı' gören anlayışa teslim olmayacağız. "

https://www.birgun.net/haber-detay/findikli-belediye-baskani-kendimi-yakarim-ataturk-tabelasini-indirmem.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ogretmenlerdir.
Ogretmenden egiticiden mahrum bir millet henuz bir millet adini alma yetenegi kazanmamistir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

71. YASAKLAMAYA MUKTEDIR OLDUGU HATALARI SUCLAYAN VE CEZALANDIRAN BIR ALLAH, BENLIGINDE BUDALALIKLA ZULMU BIRLESTIRMIS BIR DELIDIR

Zayif ve korumasiz cocuklarini kolladigi bize surekli olarak temin olunan ve bununla birlikte bu cocuklari kayalar, ucurumlar, sular arasinda basibos dolasmakta serbest birakan; yanlis ve zararli arzularina ender olarak engel olan; ihtiyatsiz, tehlikeli silahlarla oynamalarina ve yaralanma tehlikesine maruz kalmalarina izin veren bir baba hakkinda ne deriz? Zavalli cocuklarina olacak kotulukten kendi kendisini sorumlu tutmasi gerekirken, yanlislarindan dolayi cocuklara en zalimce ceza veren bu ayni baba hakkinda ne dusunuruz? Hakli olarak; bu baba, benliginde zulum ve alikligi toplamis bir delidir deriz.

Olusmasini yasaklayabilecegi kabahatleri suclayan bir Allah, insafi, iyiligi ve dogrulugu olmayan bir varliktir. Ongorulu bir Allah, kabahatin onune gecer ve boylece kendisini kabahati suclama sikintisindan da uzak tutar. Kerim bir Allah insan tabiatinin geregi oldugunu bildigi zayifliklari, gunahlari cezalandirmaz. Adil bir Allah, eger insani yaratmissa, gelip gecici isteklerine direnecek derecede metin olarak yaratmamis oldugu icin, yarattigini cezalandirmaz. Zayifliklari suc saymak, zorba yonetimlerin en zalim olanidir. Yasadigimiz dunyada bile insanlari kusurlarindan dolayi cezalandiriyor demek, adil bir Allah'a iftira etmek degil midir? Iyilestirilmeleri ozellikle kendisine ait olan ve inayeti ulasmadikca baska turlu hareket edemeyen yaratiklari, "adil" bir Allah nasil cezalandirir?

Bizzat ilahiyatcilarin ilkelerine gore, insan simdiki bozuk ahlakiyla kotulukten baska bir sey yapamaz; cunku tanrisal lutuf olmaksizin iyilik yapmak icin asla bir kuvvete sahip olamaz. Oysa kendi haline terk edilen ya da tanrisal yardimlardan yoksun birakilan insani, insan yaratilisi ister istemez kotuluk yapmaya yoneltir, ya da iyilik yapmaya yeteneksiz kilarsa, insanin kendi iradesi nerede kalir? Bu ilkelere gore, insan ne hakli ne haksiz olur; yaptigi guzelliklerden dolayi bir insani odullendiren Allah, "kendi kendisine" odul vermis olur. Yaptigi hatadan, isledigi gunahtan dolayi bir insani cezalandirmakla, Allah, bu guce eristirmedigi icin daha iyisini yapmasi olanaksiz olan insani cezalandirmis olur.

- - - - - - - - - - - - -
Yaptiginiz, soylediginiz ya da dusundugunuz her seyi en ince ayrintisina dek ortaya cikabilirler ama gonlunuzun derinligine, isleyisine, sizin bile bilmediginiz o yere el uzatamazlar.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bizim Hiristiyanligimizin dikkate deger bir yani var Cehennemi yaratmak gibi fevkalade bir suc isleyen Incil Hiristiyanligindan yine de yuz kat daha iyidir.

Bugunun kotu, ikiyuzlu, bos ve sig Hiristiyanligi ile karsilastirildiginda, ne Tanri, ne onun oglu Hiristiyan sayilabilir ne de kismen o yuce mevkiye layik olabilir.
TWAIN,MARK (Samuel Langhorne Clemens) (1835-1910) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder