16 Mart 2012 Cuma

Adamım içeriden konuşuyor, boru değil ona göre...


Bu okullardan yetisip gelen ve sonucta 27 yil ilahiyat fakultesi hocaligi, dokuz yil ilahiyat fakultesi kurucu dekanligi yapmis bir Anadolu cocugu olarak soyluyorum:

Yaşar Nuri ÖZTÜRK

Bir nesli nasil aldattilar?

Siyaset ve saltanat dincileri insanimizi yillardir, Allah ile aldatiyor. Kur an, israrli bir bicimde -Allah ile aldatilmayin- diye uyarmasina ragmen aldatiliyor. Din adina isletilen en verimli tezgah iste bu  -aldatma tezgahi.-
Asirlardir boyle...
Bu aldatmanin ne anlama geldigini bu millet artik gormus olmalidir. Ne yazik ki gormuyor, gormek istemiyor, gormemesi icin her turlu tedbir aliniyor.
Allah ile aldatmanin actigi bosluk, zarar bakimindan ondan asla geri kalmayan bir baska tehdit yaratmistir:
Sahte dinin aciklarini bahane eden inkarci aldatma. Bu ikinci aldatmanin actigi yaralar, birinciden hic de geri kalmamaktadir.
Bu ulke icin en buyuk tehlike ve tehdit, andigimiz bu iki basli aldatmanin ortaklasa yarattigi tahriptir. Bunun caresini ivedilikle bulmamiz gerekir.
Bu tahrip hem ulkeyi felakete goturuyor hem de dinimize, ruhsal hayatimiza kotuluk ediyor. Kotulugun boyutlarini buyuten olgulardan biri de su:
Bu tehdit icerideki dinci odaklar tarafindan degil, Turkiye uzerinde asirlik emelleri olan emperyalist hacli odaklar tarafindan kotariliyor.
Hacli odaklar habire sahte Islamlar yaratarak dinden nefreti hizlandiriyor. Bunun sonucu, inkarciligin tasallutu oluyor. Bu gidisle, tek care, aynen bir zamanlar Bati da oldugu gibi, vicdan ve akil sahibi kitlelerin deizme (Allah i kabul edip dini ve din sinifini reddeden dusunce) siginmak olacaktir.
Islam dan nefreti hizlandirmada siyaset dincileriyle Hiristiyan Bati gucleri tipik bir beraberlik sergiliyorlar. Ilginc bir ortak kotarim icindedirler.
ABD ve AB nin icerdeki hizmetcileriyle kurduklari ittifak bu ortak kotarimin urunudur.
Disaridakiler stratejiyi belirliyor, iceridekiler uyguluyor.

IMAM-HATIP OKULLARINA OYNANAN OYUN

Siyaset dinciliginin bu milleti ve bir olcude tum Muslumanlari Allah ile aldatmasinin en carpici gostergelerinden biri, imam-hatip okullarinin saltanat dinciligi tarafindan mahvedilmesidir.
Imam-hatip okullarini mahveden ve milletin goz bebegi olmaktan cikarip Cumhuriyet, cagdaslik ve aydinlik icin bir problem gibi algilanir hale getiren, siyaset dinciliginin ta kendisidir.
Bu okullardan yetisip gelen ve sonucta 27 yil ilahiyat fakultesi hocaligi, dokuz yil ilahiyat fakultesi kurucu dekanligi yapmis bir Anadolu cocugu olarak soyluyorum:

ILMIN YERINI KULLUK ALINCA...

Imam-hatipler, bilgi (din bilimleri ve Arapca) bakimindan tam bir yetersizlik icine itilmislerdir. Siyaset dinciligi, bu okullarda ilmi en yuce deger olmaktan cikarip onun yerine kendisine sadakati, daha dogrusu kullugu koymayi esas aldi.
Ve bu okullarda ilim -en yuce deger ve amac- olmaktan cikarildi. Hic kimse bunu inkar veya tevile kalkmasin.
Millet bu okullari, yetkin din gorevlisi ve din alimi yetissin diye acti. Siyaset dinciligi ise bu okullari esas amacin disina cekip kendi siyasal cikarlarina alet etti.
Islami hassasiyet ve Musluman vicdani boyle mi olur?
Eger adina siyasal Islam dedikleri anlayis, bu okullari siyasetin ve sokak kavgalarinin disinda tutma akil ve basiretini gosterebilseydi, kendisi acisindan da en etkili ve yararli siyaseti uretmis olurdu.
Ama nerede?
Siyaset dinciliginin inat, hirs ve kucuk hesaplari akil ve feraseti daima bogmustur.
Ve bogmaya devam etmektedir.
Boylesine tutarsiz ve bencil zihniyetlerin Allah-Islam-iman diye bir meselelerinin olduguna nasil inanacagiz?

Yasar Nuri OZTURK
YURT 15 Mart 2012

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Zamani ve sozleri dikkatsizce kullanma, Ikisi de geri alinamaz.  Anonim Nasihat   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder