29 Mart 2012 Perşembe

Kazak Ogrencilerden Istanbul'da Harikulade Nevruz Organizasyonu



Date: Sun, 25 Mar 2012 15:42:07 -0700
From: kara_vahap@yahoo.com
Subject: [Guney Turkistan] Kazak Ogrencilerden Istanbul'da Harikulade Nevruz Organizasyonu
To:

25 Mart 2012 Pazar günü Istanbul Topkapı Türk Dünyası Kültür Evlerinde nevruz çoşkuyla kutlandı. Çok güzel bir nevruz yaşandı. Kazakistan'dan gelerek Türkiye'de yüksek tahsil gören öğrencilerin Sana Fikir Klubü tarafından düzenlenen etkinlikte nevruzun önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Şarkılar söylendi. Halat çekme, aşık atma oyunları oynandı.

 

Sazlı atışmalar yapıldı.


Kazakistan Başkonsolosluk yetkililerinin de hazır bulunduğu nevruz şöleninde yemekler dağıtıldı. Danslar yapıldı. Özellikle Kazakların en eski danslarından olan Karajorga büyük bir neşe ile oynandı.

(Youtube'tan izleyebilirsiniz: http://youtu.be/12omDL3s5ug)

Bebegi besige yerlestirme merasimi canlandırıldı.

 

Öğrencilerin düzenlediği bu nevruzdan büyük keyif aldım. Hava da günlük güneşlik olunca harikulade bir nevruz oldu.

 

Öğrencileri kutluyorum.

 

Bana verilen konuşmamın sonunda şu dilekte bulundum:

 

"Kazak inancına göre nevruzda büyüklerden dualar alınır. Nevruzu düzenleyen gençler buradaki konsolosumuzun, büyüklerimizin dualarını aldılar. İnşallah nevruz bolluk ve bereketi öğrencilerin notlarına da yansır. Istanbul gibi Türk ve İslam dünyasının kutlu mekanında yapılan nevruzun önemi ve manası daha büyüktür. Öğrencilerimizin ve tüm herkesin nevruzunu tebrik ediyorum."

 

Daha sonra keçe yurda geçip sohbet ettik. Yemekler yedik. Fotografa bakıp aldanmayın. Orası Almatı değil, Istanbul Topkapı'daki küçük Kazakistan. Evet 25 Martta sanki Kazakistan bir kaç saatliğine Topkapı'ya gelmişti.

Saygılarımla,
Istanbul,
Abdulvahap Kara



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Bu yollara dalip da degismeyen yoktur.  TEBRIZ’ LI SEMS   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder