22 Mart 2012 Perşembe

POLITIK - Kart kurt Kürtçülüğü,NEVAL KAVCA

Kart kurt Kürtçülüğü

NEVAL KAVCAR  nevalkavcar@yahoo.com

Kart kurt'la Kürt anlatılmaz diyorlardı. Kart kurt olmuyorsa, Osmanlı tahrir defteri verelim, dedik. 15. Yüzyıla kadar olmayan Kürt adı nasıl birden ortaya çıkıyor sorusunun, cevabını istedik. "15 ilâ 16. Yüzyıllarda, bugün 'Kürt' olarak görünen kimi aile ve aşiretlerin 'Türkmen' olduklarına ilişkin bulgularının olduğunu açıklaması" (Y.Halaçoğlu) önemli bir kaynaktı. Merak edip kaç kişi baktı ve Türklüğünü tescilledi dersiniz?
 
Kürt coğrafyası denilen bölgede 'Acem, Arap, Türk, Ermeni' gibi etnik kökenler yaşarken bölgeden Kürt devleti, farklı ağızlardan Kürt Milleti oluşturma stratejisi Türkiye'nin gevşekliği yüzünden gerçekleşmek üzere.
Velev ki kuruldu, yaşar mı?
 
Şapkadan çıkarttılan Kürtlere; İngilizler, Fransızlar, Yahudiler ve Amerikalılar niye devlet kurmak için uğraşıyor? Kart kurtçular düşünsün bakalım. Elde avuçta, Osmanlıcadan başka bir şey yok.

***

 
Emperyalizmin Ürettiği Kürtler

 
Ortadoğu'ya demokrasi adıyla başlayan Amerikan baharı, Arap ülkelerini işgal ederek yürümüyor. Nihai hedef Türkiye. Diğerleri, göz yanıltması. 'Kürtlerin tanınması' talebi ise BOP stratejisi gereği. Türkiye bu hataya düşüyor. Tarih ve bilim çarpıtılıyor. Böyle ne Türkiye, ne de Kart kurtçular yürüyemez.
 
Yüzyıllar boyunca tarih, kültür, din, toprak birliği içinde yaşayan öz be öz Türk boylarının, bulundukları çevredeki ağız farklılığını farklı millet olarak algılamak, PKK'dan daha büyük tehdittir.

***

 
Kürtçe Yoksa Kürt de Yok…

 
"Bizim coğrafyamızın en büyük karma dilleri "Klasik Osmanlıca" ve onun yeterince gidemediği coğrafyalarda "Kürtçe" ve "Zazaca"dır
…. Rusya Bilimler Akademisi tarafından yayınlanan  "Kürt Dilinin Etimolojik Sözlüğü"nü esas alarak Kürtçenin söz varlığı üzerinde özet bir değerlendirme yapmaya çalışacağız. .. Rusya Bilimler Akademisi tarafından hazırlanan Kürt Dilinin Etimolojik Sözlüğü'ne göre
Kürtçenin söz varlığının % 99'dan fazlasının kökeni başka dillerdir
.
 
Başka dillerden gelen kelimelerin % 40.96'sı Arapça; % 39.09'u Farsça %14.96'sı da Türkçedir. Bu üç dilden alınan kelimelerin toplamı yaklaşık olarak % 95'tir. % 2.21'lik Ermenice kelimeyi de katarsak bu oran %97'ye yükselmektedir. Daha küçük oranlarda kelimesi olan dilleri de katınca bu oran %99'u geçmektedir. Bu, bizim tespitimiz değil, Rusya Bilimler Akademisi tarafından hazırlanan Kürt Dilinin Etimolojik Sözlüğü'nün yaptığı etimolojinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur."
(1)
 
(1) http://turkoloji.cu.edu.tr/DILBILIM/ahmet_buran_karma_diller.pdf
*

 
"Türkçe Küçük sözcüğü  Kürtçe ve ağızlarında ķıçıķ (Kr.TS, 61 b);  kıcık, kıco, kıc (DAO, 279) biçimlerinde fonetik değişikliğe uğramış ve hecesini kaybetmiş olarak kullanılmaktadır." (Türkiye Türkçesinde yaşayan "küçük", "kiçik", "kiçi" ve "keçi" Sözcükler – Prof. Tuncer Gülensoy)
***

 
Kendilerini Kürt zannettirilen insanlarımıza sahip çıkılmayarak, emperyalizme boyun eğilmiştir. Verilen Kürtler değil, birliğimizin anahtarıdır. Kürtçülüğün başında dörtnala gidenler "kart kurtla Kürt sorunu çözülmez" diyordu. Yapay Kürtlükte ise ortalık kart kuttan geçilmiyor.

***

 
Dam Üstünde Saksağan, Vur Beline Kazmayı Kürtçesi

 
"Kürtçesi
: nam ü neseba hwe hun ayan kın 
  sırra dile bo mera beyan km
  (Mem u Zin)
 
Farsçası
: nâm ü neseb-i hod tu ayan kun 
  sırr-ı dil-e bo mera beyân kun
 
Kelimelerin dillere göre dağılımı:
Tr:0  Arapça: 0  Farsça: nam, hwe (hod), eyan (ayan), kın (kun), sır, me ra (ma ra), dil, beyan
 
Tamlamalar: nam ü neseba hwe (nâm ü neseb-i hod, Farsça)…sırra dile bo (sırr-ı dil-i bo, Farsça)
**

 
Mensur örnek:
Kürtçesi:
Wi lı ser reki ne aw heye ne çamor, we erdė hışkda korpiyek çekıriye.
Türkçesi:
Ne su ne çamur olan o yolun üstünde, o kuru yerde, bir köprü yapmış.
Farsçası:
Seri an rah ne ab hest ne gil u der cay-i huşk peli kerde
 
Kelimelerin dillere göre dağılımı:
Tr: (4) Ne, çamor, korpi(köprü), he(he, evet, var)
Ar: (1) Erd (arz)
Fars (7) wi (u/vey), ser, rek (reh ki), kın (kun), aw (ab), hışk (huşk),  çékiriye (çe-kerde)" (2)
 
(2) http://www.elelebizbize.com/e-kutuphane/ahmetburan/osmanlica-kurtce.pdf

http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/koseyazisi51428-Kart_kurt_Kurtculugu.html
  
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Kendi seviyende olani komsu edin.  Nasir-i Husrev   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder