9 Mart 2012 Cuma

Re: [Ozgur_Gundem] KARDESLIGI, BIRLIGI; IMANI BILEN INSAN! SAID-I NURSI !

Ben bu mürteci profesörü tanırım.
O zamanlar da dangalaktı, şimdi de.
Kurduğunu cümlenin başında dediğini, sonunda yalanlayan makaleler yazmakta üstüne yoktur.
Bakın napmış;
(Risale-i Nur veya Bediüzzaman uzmanı olmadığım gibi dini konularda hiç uzman değilim.) diyor ve sonra da;
(Yazdığı Çağın Vicdanı Bediüzzaman isimli kitabının reklamını yapıyor)
Bunlar işte böyledir hiç bilmedikleri(kendi ifadesi) konularda ahkam keserler.
Üstelik bildiği konularda da hiçbir başarısı yoktur.
Profesördür ama, psikiatri camiasında
Üstelik kendisi antidarwinist bir psikiatri profesörüdür ki, bu da ayrı bir çelişkidir.
GATA ihtisaslı ve orada öğretim üyesi olmuştur.
TSK için ne büyük bahtsızlık.

On 08.03.2012 18:37, zeki kentel wrote:
 
'DIYAR-Bakır Tahrir olmadıysa Nursi'ye borçluyuz!'

IMANINDA KAVMIYET OLMAYAN ABIDE INSAN:  SAID-I  NURSI!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Diyarbakır (Arap Baharı'nın simgesi haline gelen Mısır) Tahrir Meydanı olmadıysa bunu Bediüzzaman Said Nursi'ye borçluyuz" dedi. 

Prof. Dr. Tarhan, Nesil Yayınlarından çıkan Çağın Vicdanı Bediüzzaman isimli kitabını anlatırken Said Nursi'nin "öfke veya  teslimiyet kıskacında"n çıkıp üçüncü bir yol olan "müsbet hareket"le psikolojik baskılara karşı direnip neler başardığını anlattı.

Prof. Tarhan, "Sahici bir insan, şefkatli bir üstad, yoksul ama kanaat zengini bir hoca, müthiş bir bellek, keskin bir zekâ, şaşırtıcı bir muhakeme gücü ile karşı karşıyaydım" ifadesini kullanarak Bediüzzaman'ın kendi bakış açısını nasıl değiştirdiğini şöyle anlattı: 

"Risale-i Nur veya Bediüzzaman uzmanı olmadığım gibi dini konularda hiç uzman değilim. 

Fakat varoluşu bu kadar güzel açıklayan, din ve bilimi bu derece güzel birleştiren, bilim felsefesinde çığır açan, çağın dertlerine tabip gibi reçete yazan ve reçeteyi uygulamaya sokan, benim gibi zor ikna olan materyalist eğitim almış, insanı analiz etmeye çalışan bir meslekle uğraşan birisini tatmin eden eserler hakkında düşüncelerim birçok kişi için ilginç gelecektir, diye düşündüm."

"Bence Bediüzzaman'ın Einstein'ın izafiyet teorisi veya Newton'un yer çekimini keşfi kadar önemli pek çok keşfi var." diyen Prof. Tarhan, Said Nursi'nin birkaç keşfini şöyle sıraladı:

"1-Elmas kılıç (İmani konularda kiplik mantığı gibi yöntemleri kullanması), sihirli asa (mânâyı harfi yöntemi) ve kuantum ene (hüve nüktesi) kavramları birer keşiftir.

2-Yüz yıl önceye ait İslamiyet'le demokrasi kültürü arasında doku uyuşmazlığı olmadığına dair fikirleri keşiftir.

3-Materyalizmi eleştirirken "antidarwinizm" yapmaması yeni ve ileri bir metoddur.

4-Osmanlının parçalanmaması için yazdığı reçetenin bugün halen geçerli olması şaşırtıcıdır."

ARAP BAHARI'NIN MANEVİ MİMARI

Prof. Tarhan, Bediüzzaman'ın Arap Baharı'nın manevi mimarı olduğunu iddia ederek Türkiye'de karmaşa yaşanmamasını ise şu cümlelerle yorumladı: "Diyarbakır Tahrir Meydanı olmadıysa bunu Bediüzzaman Said Nursi'ye borçluyuz"

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜN TEMELİNİ ATTI

Tarhan, Osmanlı'nın çöküş döneminde yaşanan sıkıntıları ve Said Nursi'nin yaklaşımını şöyle anlattı:  "Bediüzzaman, o dönemde demokrasi kültürünün temellerin atmış. Hürriyet, çoğulculuk, katılımcılık ve adalet vurgusunu çok güçlü yapmış. Osmanlı'nın nasıl bir arada durabileceğine ilişkin reçete yazmış. Hürriyet vurgusu o kadar yoğun yapılmış durumda ki, ne olduğunu anlamayanlar, bu kavramı imanın bir rüknü sanacak. Bediüzzaman o dönemde ortaya koyduğu kavramların hepsini dini olmaktan öte insani gerekçelerle savunuyor."
-------------------------------------------------------------

KARDESLIGI,  BIRLIGI;  IMANI BILEN INSAN!  SAID-I  NURSI !

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın Nesil Yayınlarından çıkan Çağın Vicdanı Bediüzzaman isimli kitabını 444 24 14'ten isteyebilir yada internet üzerinden www.kitapokusak.com'dan alabilirsiniz.

Moralhaber.Net



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    BIR DUS  Goruntuleri arasinda karanlik gecenin Yitirilmis sevincin dusunu kurdum. Ama kalbimi kirarak beni uyandirdi Goruntusu yasamin ve isigin. Ah! Dus olmayan bir sey var midir gunduzleyin Gozlerinde gecmisten gelen bir isikla Cevresine bakan kisi icin? O kutlu dus-o kutlu dus, Butun dunya kinarken Tarli bir isik gibi neselendirdi beni Yalniz bir ruha yol gosteren. Ne olmus geceleyin ve firtinada Titriyorsa yukseklerdeki isik? Daha berrak bir sey var midir Gunduz parlayan yildizindan, gercegin!  Edgar Allan Poe   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder