23 Mart 2012 Cuma

POLITIK - ARKADAŞINIZ KİM

ARKADAŞINIZ  KİM

Başbakan Erdoğan 21 Mart tarihli Grup toplantısında şunları söyledi;

*Kişi, arkadaşının dinindendir…

*Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim…


Bu sözler televizyonda canlı yayında söylediğine göre, Başbakan Erdoğan'ın bazı arkadaşlarını beraberce hatırlayalım, yukarıdaki emirleri doğrultusunda kendisinin ne olduğu hakkında bir yorumda bulunalım…

*Gülbettin Hikmetyar;
Afgan terörist.  El-Kaide terör örgütünün ikinci adamı. Erdoğan'ı dizinin dibinde yere oturtan arkadaş.

*Yasin El-Kadı;
Muvaffak Vakfı Başkanı. Bu vakıf aracılığıyla El-Kaide terör örgütüne yüklü miktarda fon aktarmıştır.
11 Eylül saldırısından sonra adı "küresel teröristler" listesine alındı ve ABD ve AB ülkelerindeki tüm varlıklarına el konuldu. Başbakan Erdoğan'ın kefil olduğu arkadaşı.

Barzani;
Kuzey Irak'ta fiili olarak kurulmuş olan Kürt Devletinin Başkanı. Babasından bu yana ellerinde  Türk askerlerinin kanı bulunan sülalenin başındaki eşkıya.
Tam bir diktatör.  Başbakan Erdoğan'ın, karşılıklı olarak eğlence tertip edecek kadar yakın arkadaşı. Kuzey Irak'ta yapılan yatırımlarda eşe-dosta kıyak yapan arkadaş.

*Halid Meşal;
Dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği Hamas'ın Başkanı. Dünyada Türkiye'den başka hiçbir ülkenin resmen davet etmediği arkadaş.

*Zekeriya Karaman+Zahit Akman;
İkisi de yakın arkadaş. Zekeriya Karaman hem Kanal 7'nin sahibi, hem Erdoğan'ın akrabası, hem de Deniz Feneri davası sanığı.  Zahit Akman ise, Erdoğan'ın İstanbul Belediyesinden beri çantasını taşıyacak kadar yakın arkadaşı. O da Deniz Feneri davası sanığı..

*Süleyman Mercimek+Beşir Darçın;
İkisi de, garibanlardan toplanan yardım paralarının  emanet edilebileceği kadar sağlamdırlar. Okumuş çocuklardır. Kafaları hesaba, kitaba gayet iyi eren arkadaşlar…

*Kiboş+Balık Ayhan+Hakan Şükür;
Sanat ve spor dünyasından en bilge üç arkadaş. Hem eğlendirirler, hem de ülke meseleleri hakkında bilgi verirler…

*Obama;
Arkadaştan da yakındırlar.  Büyük Ortadoğu Projesinde "eşbaşkanlık" görevini beraberce yürütürler. Başbakan Erdoğan, arkadaşı Obama'nın hatırına,  öldürülen-vatanlarından edilen-tecavüze uğrayan yüz binlerce Müslüman'ı görmezden gelir. İkisi hem kanka, hem cankuş, hem de arkadaştırlar…

*Esad+Berlusconi;
Bunlar köklü arkadaşlardı. Esad, şimdi Esed oldu. Akşamları ailece çay-kahve içip, çekirdek çitleyecek kadar yakındılar.  Aralarına Obama, pardon kara kedi girdiğinden beri durum kötü.
İtalyan arkadaş, nikah şahidi olacak kadar yakın. Onun, ortak olduğu İtalyan İnşaat Şirketlerinin işleri Türkiye'de tıkır-tıkır yürür. O da Türkiye bağlantılı, Kuzey Irak ve Rusya'daki enerji işlerini, oğlanın patronu adına takip edecek kadar yakın ortak arkadaş…

Başbakan Erdoğan'ın bazı arkadaşlarını beraberce gördük. Şimdi Erdoğan'ın arkadaşlarına bakarak onu konumlandırmak gerek.
Gerek olmasına gerek de, El-Kaide'den-Hamas'a ,  Barzani'den- Deniz Fenerine , Zahid Akman'dan-Berlusconi'ye, Balık Ayhan'dan- Obama'ya uzanan çizgideki arkadaşlığı tanımlamanın çok da kolay olmadığını bilmemiz şart.

Şu şekilde bir tarif uygun mudur;

*"Terör örgütlerine maddi destek sağlayan, küresel teröriste kefil olacak kadar yakın, Hıristiyan Haçlı ordusunun günümüzdeki versiyonu Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı olacak kadar dost, Filistin'in koruyucusu olacak kadar yüce gönüllü, Obama'nın bölgemizdeki yiğit Şövalyesi, Bülent Abisinin civanım delikanlısı."

Haydi hayırlı işler…

Sağlık ve başarı dileklerimle  23 Mart 2012

RİFAT SERDAROĞLU
rifatserdaroglu@gmail.com
twitter.com/rifatserdaroglu
0 532 211 00 11
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Terkeden kişinin gittiği yerde aradığını bulamayınca dönüp 'özledim' demesi; özlediğinden değil, eşek gibi pişman olduğundandır.  Aziz NESİN   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder