15 Mart 2012 Perşembe

SAVAŞ HAZIRLIĞINDA TÜRKİYE.

 

 

 

Arkadaşınız metin guvener, Cumhuriyet Portal sitesinden aşağıdaki haberi okumanızı öneriyor.

Arkadaşınızın size bir de notu var:

HA GAYRET "RTE", AL ELİNE SİLAHINI ARTIK!

Cumhuriyet 10.03.2012

Suriye’den kaçan 2’si general 5 subay dün Türkiye’ye sığınırken, Hatay’daki kampta asker sayısı 250’ye çıktı

Çadır kent karargâh oldu


AKIN BODUR


İSKENDERUN - Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın, Türkiye ziyareti öncesi, Hatay’daki Suriyeli sığınmacı sayısı artıyor.
 

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakanı Yardımcısı Abdo Hüsamettin’in istifa ederek muhaliflerin saflarına katılmasının ardından dün de 2 general, 1 albay, 1 astsubay 1 başçavuş Türkiye’ye sığındı. Hatay’daki çadır kentlerde Suriyeli 6 general, 11 albay, 8 yarbay, 15 binbaşı ve 6 yüzbaşı olmak üzere toplam 250 asker bulunuyor.


İç karışıklıkların yaşandığı Suriye’den Türkiye’ye kaçanlar arasına generaller de katıldı. 2 general, 1 albay ve 1 başçavuş önceki gece Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye’ye giriş yapıp, sığınma istedi. Jandarma ekipleri tarafından alınan Suriyeli generaller ve subaylar, Hac Konaklama Tesisleri’ne getirildi. Askerlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından çadır kentlere yerleştirileceği bildirildi.

Suriye’de yaşanan çatışmalar nedeniyle son iki günde Türkiye’ye sığınanların sayısında önemli bir artış yaşandı. Reyhanlı ilçesinin Kavalcık, Bükülmez ve Kuşaklı köylerine yakın sınır bölgelerinden geçişler gece de sürdü. 234 Suriyelinin son iki günde ülkelerini terk edip Türkiye’ye sığındıkları belirtildi. Son 10 günde Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı 800’e çıkarken, çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının 10 bine ulaştığı öğrenildi.

Çadır kentlerde 6 general var


Özgür Suriye ordusu elemanları ile ailelerinin kaldığı Apaydın köyündeki çadır kentte 6 general, 11 albay, 8 yarbay, 15 binbaşı ile 6 yüzbaşının da aralarında olduğu 250 Suriyeli askerin bulunduğu öğrenildi.

Annan, Davutoğlu’yla görüşecek


Pazartesi günü Türkiye’ye gelecek olan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın ise Hatay’da kalan sığınmacılarla görüşüp, yetkililerden bilgi aldıktan sonra hafta içerisinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı Valerie Amos ise Suriye’deki incelemelerinin ardından dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Temasları hakkında Davutoğlu’na bilgi veren Amos, Suriye’deki izlenimlerini “sarsıcı” diye niteledi.

© Cumhuriyet internet portalında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş.'ne aittir.
Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vb.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.

İçerik Yönetim Sistemi ve e-Haberci altyapısı YÖRENET A.Ş. tarafından geliştirilmiştir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder