29 Mart 2012 Perşembe

Fwd: Sn.Cihaner'İn eşine hapis cezası .Göbels metodlarını bilen varmı?

İlhan Cihaner’in eşine 11 ay 20 gün hapis!

İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’e Erzincan 1’nci Sulh Ceza Mahkemesinde tarafından “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

 

Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner'in lojmanının aranması sırasında Erzurum Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu'ya hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in eşi Muhteber Cihaner'e Erzincan 1'nci Sulh Ceza Mahkemesinde tarafından "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ceza mahkeme tarafından ertelendi.

Erzurum'da dönemim eski özel yetkili savcısı ve şuan Antalya'da görev yapan Osman Şanal beraberinde Mehmet Yazıcı ve Rasim Karakullukçu ile birlikte 16 Şubat 2010 tarihinde Erzincan'a gitti.

Şanal ve Yazıcı, Başsavcı İlhan Cihahaner'in makamında arama yaparken Rasim Karakullukçu da Başsavcının lojmanında aramaları sürdürdü. Başsavcı İlhan Cihaner Ergenekon 'terör örgütü üyesi' iddiası ile özel yetkili savcılar tarafından gözaltına alınarak Erzurum'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İddiaya göre, 6 polis memuru ile birlikte Cihaner'in adliye lojmanlarındaki evinde ve eve ait iki depodaki aramayı sürdürüren Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu, Başsavcının eşi Muhteber Cihaner'in, "Siz kimin avukatlığını yapıyorsunuz Nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsunuz. Siz bu vatanın evlatları değil misiniz? Bunlar her kimin başının altından çıkıyorsa, onlar alçak olacak. Benim kocam kahraman olacak" sözlerini de kayıt altına geçirdi.

İLK MAHKEME TAKİPSİZLİK VERDİ İKİNCİ MAHKEME 11 AY HAPİS

Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu, Muhteber Cihaner hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' iddiasıyla, hakkında suç duyurusunda bulunulan Muhteber Cihaner için, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.

Savcı Rasim Karakullukçu, karara itiraz etmesi üzerine dosya en yakın il olan Tunceli'ye gönderildi. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi 7 Aralık 2010 tarihinde itirazı haklı bularak Muhteber Cihaner hakkında dava açılmasına karar verdi. Erzincan Savcılığı, Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar üzerine Muhteber Cihaner hakkında iddianame düzenleyerek, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlamasıyla 25 Şubat 2011 tarihinde dava açtı.

Erzincan 1'nci Sulh Ceza Mahkemesinde dün (28 Mart) görülen karar duruşmasında Muhteber Cihaner, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen ceza mahkeme tarafından ertelendi.

Ulusalkanal.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder