15 Mart 2012 Perşembe

POLITIK - TV Haberi diye sunulan filimin sahne arkası görüntüleri yakalandı


Merhaba,

Sol.org.tr nin yayınladığı Suriye ile ilgili 3 kısa videoyu iletiyorum.

Tv lerin (Medyanın ) kamuoyunu istediği şekilde yönlendirebilmek için senaryolar üretip,

muhabir görüntüsü ile görevlendirdiği insanları kullanarak, adeta filimler çekerek,

dünya kamuoyuna "haber" diye sunmasını seyredeceksiniz.

Suriye devlet tv si bu kara propagandayı yakalayıp halkına gösteriyor.

Ne kadar da tanıdık gelecek size de…

B.Safa Yenice

Video ları sol.Org.tr deki aşağıdaki adreslere girerek seyredebilirsiniz.
Videolar, her sayfanın altında görülecektir.

Adresler:

Haber yapmıyor, film çekiyorlar!

http://haber.sol.org.tr/medya/haber-yapmiyor-film-cekiyorlar-haberi-52340

CNN yalan haber videosunu kabul etti ama… 'O kısımları silsek iyiydi' dedi!

http://haber.sol.org.tr/medya/cnn-yalan-haber-videosunu-kabul-etti-ama-o-kisimlari-silsek-iyiydi-dedi-haberi-52462

 

CNN şahane: Yalancının karşısında oturan da CIA ajanı çıktı

http://haber.sol.org.tr/medya/cnn-sahane-yalancinin-karsisinda-oturan-da-cia-ajani-cikti-haberi-52658

'CNN ve El Cezire'nin Humus'tan yaptığı haberlerin montajsız hali ortaya çıktı.

Haberden önce ne söyleyecekleri ezberletilen,

sahte bandaj takılan "mağdurlar";

arka plana yerleştirilen bomba ve silah sesleri eşliğinde konuşan "tanıklar",

kara propagandanın ulaştığı korkunç boyutu gösteriyor.

http://haber.sol.org.tr/medya/haber-yapmiyor-film-cekiyorlar-haberi-52340


5 Mart 2012 - 17:23

Haber yapmıyor, film çekiyorlar!

CNN ve El Cezire'nin Humus'tan yaptığı haberlerin montajsız hali ortaya çıktı.
Haberden önce ne söyleyecekleri ezberletilen, sahte bandaj takılan "mağdurlar"; arka plana yerleştirilen bomba ve silah sesleri eşliğinde konuşan "tanıklar", kara propagandanın ulaştığı korkunç boyutu gösteriyor.

Suriye devlet televizyonu El Cezire ve CNN'de yayımlanan bazı haberlerin montajsız hallerini yayımladı.
Montajsız görüntüler, savaş yanlısı medyanın tam manasıyla bir yalan makinesine dönüştüğünü bir kez daha ortaya koydu.
Humus'un Baba Amro mahallesinde yoğunlaşan çatışmalarla ilgili "haber"lerin tam anlamıyla imal edildiği açığa çıkmış oldu.

Haberden önce bandaj takılan çocuk…

El Cezire'de yayımlanan bir haberde yüzü sargılı bir çocuk ve annesi görülüyor.
Görüntülerin el kamerasıyla kaydedilerek El Cezire'ye Humus'taki muhalifler tarafından ulaştırıldığı izlenimi veriliyor.
"Haberin" montajsız görüntülerinde ise çocuğun yüzündeki bandajların çekimden önce sarıldığı ve çocuğa ne söyleyeceğinin ezberletildiği görülüyor.
Yerel halk tarafından kaydedildiği izlenimi verilen görüntüler ise, profesyonel bir kameraman tarafından "haber" imalathanesindeki kişilerden birinin eline tutuşturulan kamerayla çekiliyor.
Yani habere kasıtlı olarak amatör bir görünüm veriliyor.

CNN'in Danny'si de yalancı çıktı!

CNN ise Humus'taki çatışmalar konusunda İngiliz asıllı bir Suriye vatandaşı olduğu iddia edilen Danny Abdül Dayem'e birkaç kez canlı yayında bağlandı.
Danny'le yapılan "canlı" bağlantılarda arka planda silah ve patlama sesleri duyuluyor.
Oldukça düzgün bir İngilizce'yle ve telaşlı bir ses tonuyla konuşan Danny iki yüzden fazla insanın öldüğünü, sokak ortasında yaralıların yattığını, ancak onları hastaneye götüremediklerini anlatıyor.
Ancak Danny Abdül Dayem'in montajsız görüntülerinde CNN'le haberden önce telefonda konuştuğu ve söyleyecekleri konusunda talimat aldığı anlaşılıyor.

El Cezire'nin sızan elektronik postaları

Şubat ayı içerisinde Lübnan'da yayımlanan Suriye Elektronik Ordusu adlı bir bilgisayar korsanları grubu El Cezire'de çalışanların elektronik postalarını ele geçirerek yayımlamıştı.
Yayımlanan iletiler arasında özellikle haber programı sunucu Rula İbrahim'le kanalın Beyrut muhabirlerinden Ali Haşim arasındaki yazışmalar, kanalda çalışanların bir kısmının Suriye'ye ilişkin yapılan yalan haberlerden rahatsızlık duyduğunu ortaya koyuyordu.

İbrahim meslektaşına protestoların ülkeyi paramparça ederek, bir iç savaşa neden olacağını kavradığından beri "artık Suriye'deki devrime karşı olduğunu" söylüyor, Özgür Suriye Ordusu'nu El Kaide'nin bir kolu olarak tarif ediyordu.
İbrahim ayrıca kanalın Doha'daki merkezinde çalışan bazı meslektaşlarının Suriye'deki olayların patlak vermesinden sonra mezhebine karşı duydukları kin nedeniyle kendisine selam dahi vermediklerinden şikayet etmekteydi.

Rula İbrahim'in elektronik postalarından bir tanesinde de kanalın Suriye haberleri sorumlusu Ahmed İbrahim'in Suriye Ulusal Konseyi'nin önde gelen üyelerinde Anas el Abdi'nin kardeşi olduğunu, Ahmed İbrahim'in bu bağlantıyı saklamak üzere soy ismini kullanmadığını söylediği iddia edilmekteydi.

(soL – Dış Haberler)

8 Mart 2012 - 13:57

CNN yalan haber videosunu kabul etti ama… 'O kısımları silsek iyiydi' dedi!

http://haber.sol.org.tr/medya/cnn-yalan-haber-videosunu-kabul-etti-ama-o-kisimlari-silsek-iyiydi-dedi-haberi-52462

CNN'deki "aklama" programında, Danny Dayem'in iddialarıyla orijinal videoda çelişen kısımlar gösterilmedi.

CNN'in sürekli Suriye'den haber aldığı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığı, video görüntüleriyle ortaya çıkmıştı.
Dayem olayı çelişkili argümanlarla normal göstermeye çalıştı, ama yalan haber yapmayı kötülemek yerine olayın ortaya çıkmasına üzülerek, "O kısımları silsek iyiydi" dedi!

Cumartesi günü Suriye'ye dair nasıl yalan haberler yapıldığına dair çok çarpıcı bir video ortaya çıkmıştı.
Suriye devlet televizyonunun yayınladığı videoda Danny Dayem'in, CNN'le canlı bağlantı yapmadan önce etrafındakilere silah ateşlemelerini söylediği görülüyordu.
Gayet rahat ve sakin bir ortamda olduğu gözlenen Dayem, canlı bağlantı sırasında son iki saatte yüzlerce kişinin öldüğünü iddia ediyordu.

Bu rezaletin üzerine CNN'den Anderson Cooper, Danny Dayem'i programına çıkararak bu videoyu sordu.
Program, bu rezaletten CNN'in paçasını kurtarmak için düşünülmüştü.
Programda Cooper, Dayem'e "CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den tek kuruş para almadığını" söyletiyor, ardından da Suriye devleti izin vermediği için kendilerinin normal yollarla Suriye'ye giremediklerini, bu yüzden de Danny Dayem gibi kişilerin aktardıklarına muhtaç olduklarını söylüyor.

Dayem, kendisinin aslında Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu'na katılmak üzere gittiğini, ancak onun yerine bu işi, yani CNN'e haber geçmeyi yaptığını ifade ediyor.
Dayem, CNN ve başka Amerikan kanalları tarafından "Suriye'deki özgürlük mücadelesinin genç temsilcisi" olarak bayraklaştırılmıştı.
Dayem, her fırsatta Suriye'ye uluslararası askeri müdahale çağrısı yapıyor.

En dikkat çekici kısım ise, programın en başı.
Dayem, burada kendisinin birilerine efekt vermek için ateş etmelerini söylediği kısımları "silmeleri gerektiğini" söylüyor - bu rezaletin ortaya çıkması olasılığının önüne geçmek için.
Ardından ise videoda görülen sözlerinin "normal" olduğunu iddia ediyor.
Bunlar normalse, ham görüntülerin o kısımlarını niye "aslında silmeleri gerektiği" çelişkisini ise açıklamıyor.

Bir başka çelişki ise, Dayem'in söz konusu CNN haberinde canlı bağlantıda bulunduğu noktadan 400 metre uzaklıkta sivillerin cesetlerini gördüğünü söylemesi, ancak Cooper'ın programında bağlantı sırasında bulunduğu noktada çatışma falan olmadığını, 15 kilometre uzakta çatışma yaşandığını söylemesi.

Programda Cooper'ın Dayem'e, "Ateş etmeye hazır olmalarını söyledin mi?" şeklindeki sözlerini sormaması da dikkat çekici.

Programda kendisini "bu söylediklerim normal" diye savunan Dayem, Twitter hesabında ise "Bunlar Ruslar'ın yardımıyla Esad rejiminin yaptığı kamera hileleri" dedi.

(soL - Dış Haberler)

14 Mart 2012 - 08:06

CNN şahane: Yalancının karşısında oturan da CIA ajanı çıktı

http://haber.sol.org.tr/medya/cnn-sahane-yalancinin-karsisinda-oturan-da-cia-ajani-cikti-haberi-52658

CNN'in Suriye haber kaynağı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığının ortaya çıkmasından sonra programı sunan Anderson Cooper'ın geçmişinde CIA için çalıştığı ortaya çıktı.
Cooper Ortadoğu'daki gelişmeler boyunca yaptığı yayınlarla işgalleri desteklemişti.

Güvenlik gerekçeleri ile bölgeye haberci yollayamadığını iddia eden CNN'in haber kaynağı olduğunu söylediği Danny Dayem'in haberlerini düzenbazca hazırladığının orta çıkması ile CNN'in güvenirliği sarsılmıştı.
Kanal kendisini kurtarmak için Dayem'i Anderson Cooper'ın "360" programına çıkarmış, Dayem'e "CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den tek kuruş para almadığını" söyleterek kendisini aklamaya çalışmıştı.

Programın sunucusu Cooper'ın da eskiden CIA'de çalıştığı gerçeği ise medyanın Ortadoğu'daki emperyalist oyunlardaki rolünü bir kez daha açıkça gözler önüne seriyor.

CIA'in önemli devşirme merkezlerinden biri olarak bilinen Yale Üniversitesi'nde geçen gençlik yıllarında Cooper, yaz aylarında Langley, Virginia'daki CIA karargâhında istihbaratla ilgilenen öğrenciler için hazırlanmış özel bir programa katılarak stajyerlik yaptı.
Cooper'ın CIA'yla bilinen ilişkisi, resmi olarak bu kadar.
Cooper daha sonra CIA kariyerinden vazgeçerek medyaya yöneliyor.
Ancak birçok kişi, Cooper'ın CIA kariyerinin bitmemiş olabileceğini, medyadaki işinin, CIA kariyerinin bir parçası olabileceğini düşünüyor.

Özellikle Arap dünyasındaki gelişmeler sırasında yaptığı haberler ile ABD yönetiminin arkasında duran Cooper, Mısır'da Mübarek rejimine karşı yaptığı yalan haberler ile de tepki çekmiş ve "devletin medya'daki gizli kolu" olmakla suçlanmıştı.

"21.Yüzyılın Mockinbird Operasyonu"

Irak'ın işgali sırasında da "Saddam Hüseyin Heykeli"nin indirilmesi görüntüsü kızgın kalabalıkların işi olarak lanse edilmiş daha sonra heykeli yıkanların ABD askerleri, görüntülerin de tamamen profesyonel bir kurgu olduğu anlaşılmıştı.
CNN'in bu çarpıtıcı bilgileri yoğun bir şekilde vermesi, medyada ABD'nin yeni bir "Mockingbird Operasyonu" ile karşı karşıya mı olduklarına ilişkin tartışmaları başlattı.
Mocking Bird operasyonu CIA'in 1950'li yıllardan başlayarak medyaya kendi adamlarını yerleştirmesi ve kamuoyunda özellikle uluslararası gündemlerde devlet politikasını destekleyen haberler yaptırması stratejisine verilen isimdi.

(soL - Dış Haberler)

 

 

--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Alışkanlıklar bırakılmazsa zamanla ihtiyaç halini alırlar.  Campbell   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder