22 Mart 2012 Perşembe

Re: hp "AKP GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR"

AKP güç zehirlenmesi yaşıyor, tamam.
Ve fakat, CHP neden zehirlenmiş durumda, adeta felç olmuş.
Hatta MHP'de aynı şekilde. Adeta bitkisel hayata girmiş. Ağzı bile konuşmuyor. Gözünü bile kırpmıyor.
Nedir bu atalet, nedir bu durgunluk.
Ülkenin temel sorunları hakkında üretilen fikirler, projeler nelerdir?
Yahu azıcık bir ucunu gösterin, halk umutlansın, hayal kursun.

Ülke ağır bir saldırı altında teşhis ve tedaviniz nedir?
Yoksa siz de küresel oligarşiye ve dolayısıyla AKP'ye kıyakçılık yapmakla mı görevlisiniz?
Ülkenin dış borç prangasından kurtulması, nasıl olacak, New York'daki çeşitli iş çevrelerinden(?) icazet mi bekliyorsunuz, ya da alamadınız mı?

AKP ve T.Erdoğan'ın ortaya attığı Dersim, İskilipli Atıf Hoca, Menemen Olayı, İstiklal Mahkemeleri konularında yaşanan tereddüt, ifadelerdeki bulanıklık nedir?
Ülkede neredeyse milliyetçilik en zehirli fikir olarak ilan ediliyor, MHP ve CHP milliyetçilik ilkesinin ne anlama geldiği, önemi konusunda tek söz etmez.

Ortanın solundan, giderek sağına doğru patenaj çekiyoruz, neredeyse kapitalistden daha kapitalist olacağız, peki sosyalizm, sol adına nedir CHP'nin söylemi?
Ortada hiçbir şey göremiyorum?
Çalışan hakları, kadın, çocuk hakları, sendikal haklar, sendikalaşma, köylünün, işçinin, memurun, hatta bütün halkın kalkındırılması, işsizlikle mücadele, adalet sisteminin reformasyonu, sağlık sisteminin reformasyonu, marjinalize olmuş kesimlerin çukurdan çıkarılması, sokak çocukları, evsizler, muhtaçlar, sokağa düşmüş bütün kesimler, varoşlar, gecekondu mahalleleri nerede bunlara ilişkin sloganlar, projeler, halkla ilişkiler...

Sol nedir? Solun misyonu bitmiş midir?
Kesinlikle hayır, sol en çok bu zamanda dünyaya ve Türkiye'ye lazımdır..

Giderek MHP'nin soğuk savaş yıllarında kurulmuş, ve işverenleri tarafından devre dışı bırakılmış, sentetik bir fikir hareketi olduğu konusunda fikrim pekişmekte.
CHP'nin de AKP'yle paslaşmakta, onun işlerini kolaylaştırmakla görevlendirildiği düşüncesi oluşmakta.
Umutsuzluk dalga dalga yayılmakta.

"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
(Peki ya,)
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini? "

Bir reçetesi olan varsa, lütfen öne çıksın.

Saygılar.

On 22.03.2012 14:10, Tarık Kale wrote:
 

"AKP GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR"

Analiz - 21 Mart 2012 11:11
 

"Tayyip Bey’in etrafında bir grup oluşmuş durumda. Eğer Erdoğan bunları bizzat yönetip yönlendirmiyorsa bu grup topluma fitne yayıyor."

- Eski düzenin tepetaklak olmasına neden olan şey güç zehirlenmesiydi. Şimdi benzer şey AKP'de...

- Tayyip Bey’in etrafında bir grup oluşmuş durumda. Eğer Erdoğan bunları bizzat yönetip yönlendirmiyorsa bu grup topluma fitne yayıyor.

- Kendi kökü kurumuş Ergenekon’u AKP ağacına aşılayıp orada yetiştirecekler. Hurma ağacında zakkum yetiştirmeye çalışıyorlar. Bunun için de AKP tabanı hazırlanıyor.

Emre Uslu/Taraf

AKP’ye Kızılcahamam kampı şart 

Dikkat edin seçimden sonra bütün tartışmaların kaynağında AKP var. Oysa geçen dokuz yıllık süre toplamında AKP ve yaptığı icraatlar bu kadar tartışmanın merkezinde olmamıştı. Bu nedenle sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Bu ülkenin başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP’ye ekmek kadar su kadar ihtiyacı var. Başbakan Erdoğan’ın niyetinin çok iyi olduğunu da biliyorum. Geleceğin Türkiye’sinde Erdoğan damgasının olduğunu da biliyorum.

Ancak AKP bana göre güç zehirlenmesi yaşıyor. Bu güç zehirlenmesinin en belirgin örneğini AKP medyasında görüyoruz. Bizden başka akıllı yok havasına girmiş hepsi. Bir şey söyleseniz kendilerine saldırı olarak okuyorlar. Bu öyle bir noktaya geldi ki, “AKP’nin oyları geçen ay yüzde 54’ten yüzde 51’e geriliyor, dikkat, mayıs ayına kadar bu düşüş sürerse yüzde 50’nin altına düşer” yorumunu bile hakaret olarak algılayan insanlar var. Sanki yüzde 50 AKP için kutsal eşik olmuş ve AKP oyları yüzde 50’nin altına düşerse yıkılacak gibi bir algı. Bunun adı güç zehirlenmesidir.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    basarisizlik diye bir sey yoktur sadece sonuclar vardir .  ANTHONY ROBBINS   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum guruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir guruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder