16 Şubat 2019 Cumartesi

AKP kuumsallık kazanmış bir ahlaksızlık abidesidir.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketinden 46'sı Türk

18.08.2017

Geçtiğimiz dönemde küresel konjonktürde ve risk iştahında izlenen dalgalanmalar, küresel ekonomik belirsizlikten en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan uluslararası inşaat sektöründeki etkisini arttırdı.
Küresel likidite koşullarında oluşan sıkılaşma ve jeopolitik sorunların da etkisiyle uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Firması"nın pazar büyüklüğü 2013 yılında 544 milyar dolar iken, iki yıl üst üste yüzde 4.1 oranında azalarak 2015 yılında 501 milyar dolara gerilekerken, 2016 yılında ise yüzde 6.4 daralmayla 468 milyar dolar oldu.
devamı aşağıda
ENR'ın "Zorlu Bir Pazara Sert Bir Bakış" başlıklı bültenin açılış cümlesinde kaydettiği, "Düşük petrol fiyatları ile küresel ekonomik ve politik karışıklıklar, firmaların pazardaki risk ve getirilere temkinli yaklaşmasına yol açıyor" değerlendirmesi, küresel inşaat sektörüne ilişkin kaygıları özetliyor.
Türk müteahhitlerin payı arttı
Uluslararası müteahhitlik pazarının son üç yılda toplam yüzde 14 oranında gerileme gösterdiği konjonktürde, Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında gösterdiği performans arttı. ENR listesindeki Türk firmalarının sayısı geçtiğimiz yıl 40'tan 46'ya yükselirken aynı dönemde pazar payı da arttı.
Listedeki Türk firmaların toplam pazar payı 2013 yılında yüzde 3.8 iken 2014 yılında yüzde 4.3, 2015 yılında yüzde 4.6, 2016 yılında ise yüzde 5.5 olarak gerçekleşti.
devamı aşağıda
Türk müteahhitlerin bölgesel gelirlerdeki payı Avrupa'da bir miktar azalırken ana pazarlarının tümünde artış gösterdi. Pazar payı Ortadoğu'da yüzde 7.9'dan yüzde 9.1'e, Asya'da yüzde 5.5'den yüzde 7.0'ye, Afrika'da yüzde 4.7'den 5.1'e çıktı.
"Artış memnuniyet verici"
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ENR listesinin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Tüm dünyada yakından takip edilip referans olarak kabul gören bu rapora aralarından 42 tanesi Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan toplam 46 firma ile damga vurmak ve firma sayısıyla tam 10 yıldır dünyada Çin'den sonra ikinci konumda bulunmak bizim için büyük övünç kaynağıdır.
"Geçtiğimiz dönemde küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler büyük oranda artmış, düşen enerji fiyatları nedeniyle enerji ihracatçısı ülkelerde gerçekleştirilen yatırımlar ivme kaybetmiştir.
"En büyük pazarlarımızdaki olumsuz gelişmelere rağmen firmalarımızın toplam gelirden aldığı payı yükseltmiş olmaları çok büyük başarıdır. "
https://www.cnnturk.com/ekonomi/dunyanin-en-buyuk-250-muteahhidinden-46si-turk?page=15
Ben neden Atlantik ötesi mürteci cihatçılara laf anlatamıyorum?
Halk soyuluyor, halk sömürülüyor.
Halkın bilinci bu acının nereden geldiğini anlamak için yeterli değil.
Ama halkın canı yanıyor.

Yandaş müteahhit zengin etme ahlaksızlığı aynı zamanda bir vatan hainliği mertebesine varmıştır.
Şu yanda ilettiğim haber gurur verici bir haber değil.
Tam tersi bırakın cumhuriyet tarihini, Türklük tarihinin en büyük peşkeşinin, soygununun, rüşvetinin, ahlaksızlığının hikayesi.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




--
AltNot a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Buyuk seyleri buyuk milletler yapar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

117. SOZDE MUCIZELERIN SACMALIGI

Butun din sozculeri, genellikle, Allah tarafindan gonderildiklerini, mucizelerle kanitlamislardir. Ancak, bir mucize, bir keramet nedir? Doganin yasalarina taban tabana zit bir islemdir.

Ancak sizce bu yasalari kim yapmistir? Allah yapmistir. Bu durumda, size gore, her seyi onceden gormus olan Allah, en yuksek hikmetini dogaya kabul ettirmis oldugu yasalara karsi cikiyor, yaptigi yasalarin hukmunu bozuyor demektir. Bundan dolayi, bu yasalar hataliydi, ya da herhalde bu ayni Allah'in niyetine bazi durumlarda uygun olmuyordu demektir. Cunku, bu yasalari durdurmak ya da yasaklamak geregine inanmis oldugunu bize soyluyorsunuz.

Cok yuksek ve yuce zatin sevgilisi olan bazi insanlarin, ondan, mucizeler gerceklestirme gucu almis olduklarina bizi inandirmak istiyorsunuz. Ancak bir mucize yapmak icin, bilinen etkenlerin olusturabilecegi eserlerin zitti eserler olusturacak yeni etkenler yaratmak yetenegine sahip olmak gerekir. Allah'in bazi insanlara, yeni etkenler yaratmak, ya da yoktan etkenler cikarma gucu verebilmesine akil erdirilebilir mi? Hicbir zaman degismeyen bir Allah'in, planini degistirme ya da duzeltme gucunu, degismez bir varligin kendisinin de sahip olamayacagi boyle bir gucu, kisisel ozelliklerine bakarak bazi insanlara vermesi, inanilir bir sey midir? Mucizeler, Allah'in serefini yukseltmek, dinin kokeninin tanrisal oldugunu kanitlamak soyle dursun; Allah hakkinda, degismez, baskasina aktarilamayan sifatlari ve hatta her seye yeten gucu hakkinda bize verilen fikri, acik bicimde yok eder.

Planinin tumune hakim olmasi gereken ve ancak icinde hicbir seyin degismeyecegi, pek eksiksiz, mukemmel yasalar yapmis olan bir Allah'in, projelerini basariya ulastirmak icin mucizeler kullanmak zorunda kalmasindan, ya da, ilahi iradelerini uygulamak icin yaratiklarina keramet gosterme gucu vermesinden, bir ilahiyatci bize nasil dem vurabilir? Bir Allah'in insanlarin yardimina muhtac olmasi inanilir bir sey midir? Iradeleri, arzulari daima yerine getirilen, gonullerin ve ruhlarin mutlak hakimi olan, butun her seye gucu yeten bir zatin, her arzu ettigi seye yaratiklarinin inanmalari icin, inanmalarini istemekten baska bir sey yapmaya ihtiyaci olmaz.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder