17 Şubat 2019 Pazar

Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerin mühimmat desteğini veren bir kurum var..."Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu " ...

Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerin mühimmat desteğini veren bir kurum var..."Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu " ...




Bu müesse nasıl kuruldu biliyor musunuz???

Kuvayi Milliye emperyalistlere karşı savaş vermektedir....Bolşeviklerden alınan ve Osmanlı'dan kalan 200 bin piyade tüfeklerine savaş muhaberelerin de düşman el koymuş geride kalan silah ve topların tekrar kazanılması için mekanizmaları ve kamaları birbirine uydurularak yeniden çalışır hale getirilmiştir.

Ahmet Akar diye vatansever bir usta bu işe soyundu ..... . Kendisi Eskişehir Demiryolları atölyesinde bir ekip kurarak bu işe başladı...Tabii demiryolunda çalışan Ermeni ve Rum işçiler Ahmet usta ile dalga geçmeye başladılar...(Tabii daha sonra Sakarya meydan muhaberesinde top sesleri patladıkça ve yankılandıkça Ahmet Usta sevinçden ağlamaktadır. ) Emperyalist güçler Eskişehir'i ele geçirince silah atölyesini Ankara'ya taşırlar. . Ona süvari kışlasını arazisini verirler. (Şimdi ki MKE silah fabrikasının yeridir. . )Bir gece silah atölyesinde yangın çıkar...Ve kül olur...ATATÜRK sabah gelir. Ahmet Akar ustanın sırtını sıvazlar. ve der ki; zülmeyin ne yapalım millet vatan sağolsun..."

Ahmet Akar usta kadrosunu tekrar düzenler ve fabrikayı aynı yere kurar...Fabrika şimdiki şeklini almıştır....

RAHMETLE

(Kaynak; Şevket Süreyya Aydemir-Tek Adam kitabı II. Cilt )

--
AltNot a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Hicbir zafer amac degildir.
Zafer ancak kendisinden daha buyuk bir amaci elde etmek icin belli basli bir vasitadir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

130. SEREF VE HAYSIYET DUYGUSU, IHTIRASLARI ZAPT ETMEK VE KISITLAMAK ICIN, DINDEN DAHA SAGLAM VE DAHA GUCLU BIR DIZGINDIR

Dunyada hemen hemen hicbir insan yoktur ki, gordugu seyden, gormedigi seyden daha cok korkmasin ve nufuz ve etkilerini hissettigi insanlarin hukum ve takdirlerine, hakkinda ancak cok karisik bir fikre sahip oldugu bir Allah'in hukum ve takdirlerinden daha cok onem vermesin. Toplumun hosuna gitmek arzusu, gelenek ve goreneklerin baskisi, gulunc olma korkusu, "alem ne der?" endisesi, butun dini fikirlerden daha gucludur.

Bir savasci, bir dovuscu, bir serefsizlik korkusuyla, her zaman, kavgalarda, hatta sonsuzluga kadar lanetlenmeye ugramayi bile goze alarak hayatini tehlikeye atmiyor mu?

En dindar kimseler, bazen bir usaga Allah'tan daha cok uyarlar. Allah'in her seyi gordugune, her seyi bildigine, her yerde hazir ve nazir olduguna inanci saglam olan bir kimse, yalnizken, insanlarin en onemsizinin yaninda bile hicbir zaman yapmayacagi eylem ve davranislarda bulunur. Bir Allah'in varligina tam iman sahibi oldugunu soyleyen kimseler, bir seye inancli degillermis gibi, her an eylem ve davranista bulunmaktan geri durmazlar.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder