10 Şubat 2019 Pazar

ONUR OKUR : OSMANLI TORUNLARI OKUYUN

ONUR OKUR : OSMANLI TORUNLARI OKUYUN

Onlar asırlarca sömürüldüler. Evet yanlış duymuyorsunuz! Bu fotoğraf cihana 600 yıl hükmettiği sanılan bir imparatorluğun aslında bir özetidir. Türk'ün şu yoksulluğunu görüyor musunuz? Bakmayın 1920'de çekildiğine. . .siz sanıyor musunuz Arap topraklarının ücretsiz tarla bekçisi çöllerden Viyana kapılarına kadar sürüklenen kanının her damlasını bir Sülaleye Osmanoğulları sülalesi uğruna akıtan Türkler bir kez olsun ağır vergilerden kurtulsun bir kez olsun refaha erişmiş zenginliğe kavuşabilmiş olsun? Siz sanıyor musunuz lükse hareme sayısı binleri geçen cariyelere ve padişahların şehadelerin zevkü safasına harcanan milyonlarca altının küçük bir kısmı Türk halkına harcanmış olsun?

Kuzular pek de ürkek bakmışlar 😔😔#istanbul #war                    #world #childeren #tarih #history #sun #summer #family                    #çocuk #fukaralık #resim #smile
Memleketin çarşıları ticareti büyük tarımı yalnızca ve yalnızca hristiyan azınlıklara Türk'e kalan ise yalnızca askerlik ve amalelik idi... Cumhuriyet işte bu acıların sonudur Türk'e doğan güneştir. Türk'ün yeniden doğuşudur.

FALİH Rıfkı'nın çok sevdiğim bir sözü vardır der ki;

"Türklüğü ekonomiye Atatürk, hemen hemen zorla sokmuştur. Memleket çarşılarını, ticâretini ve büyük tarımı ellerinde tutan Hıristiyan azınlıklar, kendi hırsları yüzünden varlıklarına son verdikten sonra Atatürk; çarşıları kapanan, ticâreti duran Anadolu ve Trakya sınırları içine Türkleri adeta hapsetti idi. Eski imtiyazlılık tersine çevrilmişti. Acemice adımlar atılmıştır. Yanlış hesaplar yapılmıştır. Devletçilik kötü kullanılmıştır. Özel sektörde yolsuzluklar ve nüfûz tüccarlıkları olmuştur. Ama Türk, eskiden sadece kırtasiyecisi ve jandarması olduğu yurdunun ekonomisini kendi eline almıştır. (Falih Rıfkı Atay)"

Bugün Osmanoğulları'nın yamyam varisleri çıkmış 'parlamenter sistem canımıza tak etti' diyor.

Bu ne yüzsüzlüktür?

Hâlâ Doymadılar!

Asırlardır yediler kanımızı emdiler en sonunda karılarını İşgalci ingilize emanet edip öyle bir kaçtılar ki; ne şeref ne namus ne de haysiyet bırakmadılar.

Arkalarında bir tek ödemedikleri borçlarını bıraktılar fakat o borcu bile Cumhuriyet ödediği halde; hainliklerini bir kez olsun bırakmadılar!

Onur Okur

--
AltNot a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Dunyanin her tarafindan ogretmenler insan toplulugunun en fedakr ve muhterem unsurlaridir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

103. DININ GEREKSIZLIGINI KANITLAYAN SEY ANLASILMASININ OLANAKSIZ OLMASIDIR

Din butun insanlara gerekli olsaydi, butun insanlar tarafindan anlasilir olurdu. Eger bu din, insanlar icin en onemli sey olsaydi, Allah'in iyiliginin, dinin onlar icin her seyden daha acik, daha belirli, daha olumlu olmasini istemesi gerekildi. Insanlarin esenligi icin bu kadar esasli olan bu seyin, yani dinin, insanlarin en az akil erdirdigi ve bilginlerinin yuzyillardan beri, en cok mucadelede bulundugu bir sey olmasi sasirtici degil midir? Vahiy indirmek tenezzulunde bulunan bir Allah'in amaclarini, arzularini yanlis anladiklari gerekcesiyle, ayni dinin rahipleri, imamlari bile aralarinda ittifak etmeyi simdiye kadar basaramamislardir.

Yasadigimiz dunya, bir genel meydana benzer ki, cesitli noktalarina bircok sarlatan dagilmistir. Bunlarin her biri arkadaslarinin verdikleri ilaclari kotuleyerek, yoldan gecenleri kendisine cekmeye calisir. Her dukkanin kendi musterisi vardir ve bunlar en iyi iyilestirici ilaclarin kendilerinde olduguna inanirlar. Uzun sure kullanilmasina ragmen, hastalar kendilerini daha iyi, ya da baska bir dukkanin sarlatani pesi sira kosandan daha az hasta hissetmezler.

Sofuluk, insanin ta cocuklukta tutuldugu bir hayalgucu hastaligidir. Sofu bir kimse, bir hastadir; ilac yapa yapa hastaligini artirmaktan baska bir sonuca varmayan bir "karasevda" tutkunudur. Bilgili kimse bu ilaclarin hicbirini almaz, iyi bir rejim izler; ayni zamanda kendisini doganin eylem ve etkisine birakir.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/





-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder