29 Ekim 2010 Cuma

Eski Türkiye Cumhuriyeti başbakanının Amerikan başkanına 2010 yılında yazıdığı mektup bulunmuştur.

Yıl 2070;



            Amerika  başkanı sayın Obama hazretlerine,

Siyasi olayların ve gelişmelerin tüm iç yüzünü, hangi nedenlerden dolayı saltanat merkezimi güçlendirmeye çalıştığımı  biliyorsunuz.

Bu konuda ayrıntılı bilgi sunmayı gereksiz görüyorum (Senaryonun tamamını siz yazdığınız için).

Ülkenizdeki gibi başkanlık sistemini tartışmaya açmam satarak ve yiyerek bitiremediğim ata mirası ülkenin anahtarını sorunsuz olarak size teslim etme gayretimin son adımıdır. Yarattığım gül bahçesindeki dikenlerin kısa sürede temizleneceğini bildiririm.

Şöyle ki;

Tarikatların, türbanın ve ulemaların partimin ve benim saltanatımdan soyutlanması ve ayrılması ve irticanın tehdit sayılması Kemalist askerler, yargı  ve laik muhaliflerden oluşan küçük bir şer zümresinin kısmen zorla ve kısmen bilgisizlik ve gafletle yönlendirdiği nüfusun  % 48’ini oluşturan Türk azınlığın  yetki alanı içinde değildir.

Bunlar ancak tüm İslam dünyasınca atanan uzman kişilerden oluşan bir meclisin toplanması ve tüm ulemanın ortak kararı ile çözümlenecek büyük bir evrensel meselelerdir. İslam bilginlerinin bildiği üzere, şeriata aykırı kararlar herhangi makamdan olursa olsun, Milli Siyaset Belgesinden "irticanın tehdit olmaktan çıkarılması" gibi, sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

İktidarım süresince ümmetim için atacağım her adım İslam dünyasında, sonuçları hepimizi mutlu edecek büyük bir heyecana yol açacaktır. Ayrıca gelişmiş ülkelerin bizim üzerimizden elde ettikleri kazançları da artarak devam edecektir. Partimin ve tarikatların ileri gelenleri aleyhinde laik yargının açmış olduğu davalar himmetiniz ve desteğinizle bertaraf edilecek ve muhalefet tamamen
sindirilecektir.

Bu konuda yüce kişiliğiniz ve hükümetiniz tarafından olanaklar ölçüsünde yapılabilecek ek destekleri  ve çok iyi sonuçlar veren entrika senaryolarını pek değerli sayarak karşılıksız bırakmayacağımı açıklamaya gerek yoktur. Bu vesile ile sağlıklı olmanızı yüce haktan niyaz eylerim.



                                                29 Ekim 2010 (Eskiden Türkiye denen ülkenin Cumhuriyet Bayramı tarihiymiş)
                                                Malum Sadık kulunuz  T. Erdoğan

- ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~
Metnin yazarı kesinlikle ben değilim.
Yazardan da izin almadım.
Yazarın başı derde girmesin diye kimliğini belirtmiyorum.
Çok da lazım olursa, kendisinden özür dileyerek sahipliğini belirtirim.

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Basit yaşa ki başkaları da varlabilsin. 

Mahatma Gandhi

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder