24 Ekim 2010 Pazar

Güney Afrika’nın Polokwane kentinde Gülen Camaati’ne ait olduğu belirtilen okullarda çocuklara cinsel taciz ve şiddet uygulandı. Türk misyonerler hakkında dava açıldı.

Güney Afrika'nın Polokwane kentinde Gülen Camaati'ne ait olduğu belirtilen okullarda çocuklara cinsel taciz ve şiddet uygulandı. Türk misyonerler hakkında dava açıldı.

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Turkish-missionaries-molest-boys-20101020

Gülen okullarında yaşanan taciz ve şiddet olayı yerel gazete News24'ün verdiği bir haberle ortaya çıktı. Habere göre kentte öğretmen olarak görev yapan ve yaşları 19 ,22 ve 24 olan 3 Türk görevli çocuklara şiddet uygulamak ve tacizde bulunmak suçlamasıyla pazartesi günü gözaltına alındı.


12 ÇOCUK: GÖREVLİLER BİZİ DÖVDÜ, ÖPTÜ...
Olay üç Türkten şikayetçi olan, 12 çocuğun Çarşamba günü mahkemede verdikleri ifadelerle ortaya çıktı. Yaşları 11 ile 14 arsında değişen çocuklar mahkemede öğretmenlerinin kendilerini dövdüklerini, üzerlerine köpek salındığını ve bu öğretmenlerin kendilerini öptüklerini söylediler. Olayın duyulması ardından çocukların okulla ilişkisi kesilirken, mahkeme çocukları güvenli bir yerde koruma altına aldı.

Yerel mahkeme haklarında dava açılan üç Türk sanığın İngilizce bilmemeleri ve Türkçe tercümanlık yapacak kişilerin bulunmaması nedeniyle duruşmayı 2 Aralık tarihine erteledi. Sanıklar pasaportlarına el konularak, kefaletle serbest bırakıldılar. Taciz ve şiddete maruz kalan öğrencilerin hepsinin yoksul ailelerden geldiği bildirildi. Gazetenin haberine göre sanıklar 2 yıldır etüt merkezinde çalışıyor


AFRİKA'DA 40'I AŞKIN OKULLARI VAR
Gülen Cemaati'nin Afrika'da 40'ı aşkın okulu bulunuyor. Güney Afrika'da en az 4 okul açılırken, bunların yanısıra yurtlar ve çeşitli eğitim merkezleri var. Afrika kıtasındaki okullarda 15 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü tahmin ediliyor. Birçok bölgede Türkçülük ve asimilasyon merkezleri olarak işlev gören bu okullarda ve yurtlarda kalanların büyük çoğunluğu yoksul öğrencilerden oluşuyor.

Dünya genelinde en az 92 ülkede 500 lise veya ilköğretim, çok sayıda üniversite ve çeşitli sayılarda eğtim ya da dil merkezleri var. Bu kurumlar aracılığı ile eğitim adı altında 100 binden fazla öğrenciye ulaşılıyor. İslam ve eğitim adı altında yürütülen bu faaliyetlerin Kürdistan'da da yoğun bir şekilde devam ediyor. Kürdistan'daki yurtlarda da cinsel taciz ve şiddet olayları yaşanmasına rağmen, hem Gülen cemaatinin baskıları hem de toplumsal yapıdan kaynaklı olarak gizli tutuluyor.

ÖĞRENCİ-BELLETMEN İLİŞKİSİ
Özellikle yurtlarda "belletmen" olarak tanıtılan "abi"lerin öğrencilerle ilişkilerinde sık sık "taciz" yaşandığı yönünde iddialar ortaya atılırken, yurt müdürlerinin öğrencilere şiddet uygulaması da bir sır değil. Öğrencilere yönelik şiddet Türk eğitim sisteminin de bir parçası olarak devam ediyor. Yurtlarda bu durum daha "özel" ve "gizli" kalıyor. Diğer bir ifadeyle okul veya yurt müdürleri bir cezalandırma yöntemi olan şiddeti öğrencilerin "iyiliği" ve "geleceği" için kullanıyor. Ucuz koşullarda barınma olanağı sunan yurtlarda kalan öğrenciler de bu duruma çoğu zaman boyun eğmek zorunda kalıyor. Cinsel taciz ise toplumsal bir tabu olarak varlığını sürdürdüğü için ve aynı zamanda bu çocukları birer mağdur olarak gören ve koruyan bir hukuksal zihniyet olmadığı için yurtlarda da "öğrenci-müdür", "öğrenci-belletmen" arasında kalıyor.

Kürtçenin kullanımına izin verilmeyen bu okullarda, ırkçı ve ayrımcı karakterdeki bir "dini anlayış" dayatılıyor. İslam adı altında yürütülen Türkçü eğitim ve yönlendirmeler sırasında Kürt çocukları asimile edilmeye çalışılırken, Kürt gençlerinin polis olma yönünde zorlandıkları da bildiriliyor. İstanbul'da yaklaşık 5 ay boyunca Işık Evleri'nde kalan üniversitesi öğrencisi M.B, Gülen cemaatinin Kürt gençlerini polis olmaları yönünde zorladıklarını söylemişti.
http://ahmetdursun374.blogcu.com/gulen-okullarinda-cinsel-taciz/9063014
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ başarısızlık diye bir şey yoktur sadece sonuçlar vardır .   ANTHONY ROBBİNS  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder