27 Ekim 2010 Çarşamba

Şeriat adım adım geliyor... - DİYANET YASASINDA DEĞİŞİKLİK

DİYANET YASASINDA DEĞİŞİKLİK 

Ulusal Kanal, AKP Hükümeti'nin "Rejim Değişikliği" hazırlıklarını içeren dosyayı aralıyor. Diyanet Kanunu'nda yapılan değişikliklerin tamamını, gün gün bu ekrandan izleyebileceksiniz. İşte o dosyanın ilk sayfası...

AKP hükümeti Meclis'ten geçirdiği tek bir yasayla, tarikat şeyhlerine diyanetin yolunu açtı.

AKP Hükümeti, Diyanet işleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nu tam da Anayasa paketinin tartışıldığı günlerde Meclis'ten sessiz sedasız geçirdi. Kanun, 2 Temmuz günkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasayla; Diyanetin en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu'na üye olabilmek için, öğretim üyeliği şartı kaldırıldı. Artık, dini konularda temayüz etmek, yani uzmanlaşmak yeterli.

DİNİ KONULARDA TEMAYÜZ ETMEK

Diyanet İşleri Başkanı, 16 üyeden oluşan Yüksek Kurul'a -dini konulara vakıf-üyelerden herhangi 12'sini seçebilecek. Buradan çıkacak başkan, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanı'na da vekalet edebilecek.

Daha açık bir dille;
ilkokul mezunu bile olmayan herhangi bir tarikat şeyhi, önce Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi, ardından da Diyanet İşleri Başkan Vekili olabilecek. 
Ulusal Kanal'a konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz, yeni yasayı eleştirdi.

"Diyanet, Cumhuriyet kurumu olmaktan çıktı.
Tarikat cemaat lideri
üye olabilir...."


Oysa önceki yasada, Diyanet İşleri Başkanı'nın seçeceği -sayısı dörtle sınırlı üyelerde-  öğretim üyesi olma şartı aranıyordu.
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. Butun yakinlarınız Sizi yanlış tanıdı.  Bitmeyen işler yüzünden (Siz boyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı  Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi soylemek. Yilların telaslarda bu kadar cabuk Gececegi akliniza gelmezdi.  Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalniz. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadi...  Behçet Necatigil  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder