25 Ekim 2010 Pazartesi

"EY...." - SAVAS SUZAL....




Ey savcılar, askerin torba olayını soruştursanıza
Savaş Süzal
savassuzal@habergazete.com




Biz Türkler tam bir hayal âleminde yaşıyoruz. Garip bir memleket olduğumuzu anlamak için kalıbımız dışına çıkıp kendinizi yabacı bir gözle izlememiz lazım. Bir örnek vereyim. Biliyorum herkes bir şekilde, birkaç dizi seyrediyor. Bu günlerde en pahalı dizileri oynatan kanal hangisi? Türk televizyonlarındaki dizilerin konuları ne? Biliyorsunuz, Başbakan ve AKP’nin özel ilişkileri olan ATV başı çekiyor. Sırasıyla yeşil basına dönen ötekilerde aynı.  

Peki, ATV’ de oynayan diziler ne denli muhafazakâr ve tutucu? Bu dizilerin AKP’nin tezleri ile bağdaşmadığını görmüyor musunuz? Tabii ki görüyorsunuz. Anlamadınız mı? Anlatayım. ATV’nin en popüler dizisi Ezel, bir mafya dizisi. İyi gangster, kötü gangster sürekli adam öldürüyor. Gerekçesi ne olursa olsun dizi cinayeti teşvik ediyor. İkinci dizi bitmeyen şarkı. Karısını kızına muhafazakârlığa zorlayanlar onların pavyon kültürü almasına aldırmıyor.  Aşk ve Ceza’da Kürt kabileleri uyuşturucu ticareti yapıyor. Unutulmazda ablasının kocasıyla yatan kız kardeş.  Adanalı da polisin yasa dış kendi yasasını uygulaması.  

Dahası da var. Kurtlar vadisinde bir yalan bir yutturmaca.  Adam eğilmeden kurşun üzerine gidiyor. Başka kanallarda farklı değil. Fatma Gül’ün günahında ırza geçme ve suçlanmadan kurtulmanın bin bir yolu. Hanımın çiftliğinde toprak ağalığı. İşte size Türk halkının bayıla bayıla seyrettiği diziler. Ha Türkiye yetmiyormuş gibi bu amcasının karısına sarkan Aşkı memnu gibi dizileri de Arap ülkelerine satıyoruz. Yeni tür Müslüman ahlakı bu olmalı.  

          Ama bu kanal pahalı ve AKP inanç ve tezlerinin karşıtı dizilere rağmen sürekli reyting kaybediyor. Gazetelerde öyle. Yeşil basının aleti olan gazetelerin internet sitelerine de bakın. Yemin ederim başka bir porno kanalı izlemenize gerek yok. Gazetelerin internet sitelerini evdeki çoluk çocuk herkes girebiliyor bir derecelendirme falan da yok. İşte AKP’nin mantığı, işte gerçek ideolojileri.  

Sizlere ey güzel halkım Afyon niyetine bunlar veriliyor. Siz bunlarla uyurken, oyalanırken ve ninni yerine türban falan gibi tartışmalarla oyalanırken millet malı götürüyor.      


            Bu günlerde yayınlanan Wikileaks adlı internet sitesinin belgelerinde Irak’ta Amerikalıların öldürdüğü Müslüman kardeşlerimizin sayısı başbakanın sahip çıktığı Filistin’de ve Gazze’den çok çok fazla. Öldürülenler 20 yıl içinde Filistin’de ölenlerin 10 katı. Neden Tayyip Bey acaba bu Irak’ta öldürülen Müslüman kardeşlerimiz için sesini yükseltmez? Onlar din kardeşi değiller mi acaba? Neden Tayyip Bey ve partisi yüz binleri bulan Müslüman ölümlerine sahip çıkmaz.  

          Ya Ergenekon savcıları? Neden Türk ordusunun kafasına torba geçirilmesini soruşturmaz, o generaller hakkında dava açmazlar. Türk halkı ve askerinin onur ve gururu daha mı önemsiz Türk askerinin kafasına torba geçirilip dokuz gün gözaltına alınmaları hem de NATO müttefikimiz tarafından. Ey savcılar suç duyurusunda bulunuyorum yapsanıza bu generaller hakkında soruşturma. Askeri savcı versenize bu genelkurmay başkanını divanı harbe.  

          Evet, Güzelim Türk halkı herhalde birkaç sene et yemeyecek veya kredi kartı kullanarak kredili et yiyeceksiniz? Yakında kredi kartı kullanarak domates, borçlanarak ekmek alacaksınız. Ekonomi muhteşem. Hele hele bizi terbiye eden Avrupa ülkeleri var ya onlarda şimdilerde dinimize düşmanlıklarını açıklayıp duruyor. Bizde bu olmayacak dua ile halkımızı kandırıp gidiyoruz.  

          Sevgili okurlarım yarını düşünmeden bugünü yaşamak ters değil mi. O yarında çocuklarınız, kızlarınız oğlanlarınız ve evlatlarınız var. Yarın onların yüzüne bıraktığınız Türkiye ile nasıl bakacaksınız?  
25/Ekim/2010

 


oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder