13 Ağustos 2018 Pazartesi

HERKES EKONOMİYE BAKARKEN SESSİZ SEDASIZ TAHLİYE EDİLEN YENER DÖNMEZ KİMDİR

Görünen o ki, hükumetin yahu ne hükumeti Galaksi Başkanının FETÖ'ye yardım ve yataklığı bitmemiş devam ediyor.
FETÖ'nün karanlık prenslerinden birisi bu adam.
Bir namert, şerefsiz.
Ve biliyoruz ki, ülkede mahkemeler bağımsız değil, emir kulu.
Evrenin Hakimi, Galaksi Başkanımız emretmeden bu adam salınmış olamaz.
Eskiden de ne istiyorlarsa veriyorlardı.
Üstelik bunu da gururla kabul ediyorlar.
Şimdi el altından vermeye devam.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


HERKES EKONOMİYE BAKARKEN SESSİZ SEDASIZ TAHLİYE EDİLEN YENER DÖNMEZ KİMDİR

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili açılan davada Yener Dönmez tahliye edildi.

13.08.2018

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davada mahkeme 14 kişinin adli kontrol kararıyla tahliyesine hükmetti. Tahliye edilenler arasında Habervaktim sitesinin sahibi Akit'in Ankara Temsilcisi ve Vahdet gazetesi kurucusu Yener Dönmez de bulunuyor. Yener Dönmez Silivri kumpaslarının medyadaki propagandasını yapan isimlerdendi.

Baykal'a yapılan ve Akit gazetesinin web sitesi Habervaktim'de yayımlanan kaset operasyonunun perde arkasındaki isim olduğu iddia edilen Dönmez'in telefonunda FETÖ'cülerin haberleşmekte kullandıkları "Bylock" programının da bulunduğu belirtilmişti.

ASKERİ HAKİM YENER DÖNMEZ'İN İSMİNİ VERMİŞTİ

TSK'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin ifade veren askeri hakim M. K. FETÖ'nün Askeri Yargı'daki ele başlarının Yeni Akit Gazetesi yazarı Yener Dönmez'i sürekli kullandıklarını bu ismi özellikle seçtiklerini bu şekilde Yener Dönmez üzerinden oluşturdukları kamuoyu algısını sanki Hükümet yapıyormuş izlenimi verdiklerini Yener Dönmez'in kritik askeri davalarla ilgili bilgileri bizzat bu kişilerden aldığını Yener Dönmez'in medya üzerinden kendisinin kullanıldığını bilmeden veya bilerek yaptığı haberlerin hepsinin FETÖ'ye yaradığını ve bu sistemi çok iyi yürüttüklerini söylemişti.

ONAYI KARAHANSAOĞLU'NUN VERDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İddianamede ise Yener Dönmez'in görüntülerin yayımlanmasına ilişkin dikkat çekici ifadeler yer alıyordu. İddianameye göre; Yener Dönmez 7 Ağustos 2016 tarihli ifadesinde Deniz Baykal görüntülerinin Yeni Akit internet sitesinde yayımlanması onayını Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nun kardeşi ve Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu'nun verdiğini öne sürdü.

"FATİH BEY DE MUHTEMELEN BU GÖRÜNTÜLERİN YAYINLANMASINI SÖYLEMİŞTİR"

Yener Dönmez'in iddianamede yer alan ifadesinde Baykal kasetinin yayımlanmasını şöyle anlatmıştı:

"Cevheri Güven isimli şahsı Star Gazetesi haber müdürü olması nedeniyle tanırım. Arada sırada çeşitli görevlerde karşılaştığımız da oluyordu. Cevheri Güven isimli şahıs yukarıda okunan metnin içinde geçen kayıtlarda beni zamanını tam olarak bilmediğim ve hatırlamadığım bir anda aradı. Ve bana 'sizinkilere bir şey gitmiş haberin var mı' şeklinde bir şey sordu. Ben de 'bilmiyorum' dedim. O gece daha sonra beni birkaç kez daha aradı ve 'elimde önemli bir şey var' şeklinde yine aynı şekilde bu minvalde sözler sarf etti. Ben de kendisine bu önemli şeylerin ne olduğunu sordum. Kendisi bana bu konu hakkında bir açıklama yapmak istemedi. Ben de bunun üzerine hem gazetede haber müdürü olarak çalışan hem de habervaktim.com yayın yönetmeni olan Fatih Akkayı'yı arayarak 'elinize ulaşan önemli bir şey varmış bunlar nedir' diye sordum. Aynı zamanda bu telefon görüşmesi öncesi ve sonrasında da Fatih Akkaya ile de Messenger veya Skype programları üzerinden de aynı konu ile ilgili görüşmeler yaptık. Fatih Akkaya bana Deniz Baykal'la ilgili görüntülerin habervaktim.com internet sitesinin ihbar hattına geldiğini söyledi. Ben de Mustafa Karahasanoğlu'na konuyu bildirmek amacıyla telefonla ulaşmaya çalıştım defaten aradım ancak ulaşamadım. Bunun üzerine kardeşi Ali İhsan Karahasanoğlu'na haber verdim. Bu kişileri 0 212 447… numaradan ve şahsi cep telefonu numaralarından da aradım. Hukuki bir durum olması dolayısıyla Ali İhsan Karahasanoğlu ile görüştüm. Kendisine internet sitesinin ihbar hattına gelen ihbarın metacafe.com adlı video paylaşım sitesinde yayınlanan Deniz Baykal'a ait görüntülerin olduğunu söyledim. Kendisi de sonuç olarak yayınlansın dedi. Ben de bunun üzerine Fatih Akkaya'ya ulaşarak görüşmenin bu şekilde olduğunu söyledim. Fatih Bey de muhtemelen editörler vasıtasıyla bu görüntülerin yayınlanmasını söylemiştir. "

2 YILIN ARDINDAN

İşte Baykal'a ve MHP'lilere yönelik kaset kumpasının önemli isimlerinden eski Akit'çi Yener Dönmez yaklaşık 2 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edildi.

Odatv.com

https://odatv.com/herkes-ekonomiye-bakarken-sessiz-sedasiz-tahliye-edilen-yener-donmez-kimdir-13081850.html

--

"INTERNATIONAL COVENANT ON CIVIL AND POLITICAL RIGHTS"

(Medeni ve Siyasi Haklara ilişkin Uluslararası Sözleşme)

19'uncu maddeyi şöyle açıklar:

Herkes engel olmaksızın fikirlere sahip olmalıdır.

Herkesin ifade özgürlüğü hakkı olmalıdır; bu hak her türlü bilgi ve fikirleri sınır olmaksızın sözlü yazılı basılmış sanat veyahutta herhangi dilediği bir medya ortamıyla öğrenme alma ve verme hakkıdır.

2'inci bölümdeki haklar özel haklar ve sorumluluklar getirir. Bu doğrultuda bazı limitler kanunlar tarafıyla uygulanabilir:

a) Başkalarının haklarına ve şöhretine saygı;

b) Ulusal güvenlik halk düzeni veyahutta halk sağlığı ve huzuru.

20'inci madde de; şiddet propagandalarını yasaklar.

19'uncu maddenin üçüncü bölümünde belirtilen iki bend gerek monarşik gerek militarist gerek muhafazakar rejimlerin talepleri doğrultusunda eklenilmiştir.

ÜLKEMİZİN İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNÂMESİ TERCÜMESİNİN 19'UNCU MADDESİ ŞÖYLE DER:

"Her ferdin fikir ve fikirlerini açıklamak hürriyetine hakkı vardır. Bu hak fikirlerinden ötürü rahatsız edilmemek memleket sınırları mevzubahis olmaksızın malümat ve fikirleri her vasıta ile aramak elde etmek veya yaymak hakkını içerir. "

1982 ANAYASASI'NDA DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GENEL ÇERÇEVESİ

1982 Anayasası'nda düşünce özgürlüğü ile ilişkili iki madde bulunmaktadır. Bunlardan ilki 1982 Anayasası'nın 25. maddesi olup; bu madde "Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz" şeklindeki düzenleme ile ifade özgürlüğünü güvenceye almıştır. 25. madde düşünce özgürlüğü konusunda herhangi bir sınırlama sebebi düzenlememiştir.

Ancak 26. madde düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti başlığı altında "Herkes düşünce ve kanaatlerini söz yazı resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü radyo televizyon sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

(Değişik: 3/10/2001-4709/9 md. ) Bu hürriyetlerin kullanılması millî güvenlik kamu düzeni kamu güvenliği Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması suçların önlenmesi suçluların cezalandırılması Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması başkalarının şöhret veya haklarının özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir. (Mülga: 3/10/2001-4709/9 md. )

Haber ve düşünceleri yayma araçlarının kullanılmasına ilişkin düzenleyici hükümler bunların yayımını engellememek kaydıyla düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin sınırlanması sayılmaz.

(Ek fıkra: 3/10/2001-4709/9 md. ) Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında uygulanacak şekil şart ve usuller kanunla düzenlenir" şeklinde düzenlemiş ve düşünceyi yayma ve açıklamanın bazı durumlarda kısıtlanabileceğini söylemiştir.

Anayasa'da yapılan değişiklikle daha önce 13. maddede sayılan genel sınırlama sebepleri kaldırılmış ancak oradaki sınırlama sebepleri 26. maddenin 2. fıkrasına eklenerek esas olarak düşünce özgürlüğünün geliştirilmesi için bir değişiklik meydana getirilmemiştir.

Temel hak ve özgürlükler konusunda kritik olan konulardan birisi de sınırlamanın sınırının ne olacağıdır. 2001'de yapılan değişiklikten önce sınırlamanın anayasal sınırı "demokratik toplum düzeninin gerekleri" ölçütü iken değişikle birlikte 13. maddede "Temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar Anayasanın sözüne ve ruhuna demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz. " denilerek "demokratik toplum düzeninin gerekleri" ölçütü dışında "öz güvencesi" "ölçülük ilkesi" ve " laik cumhuriyetin gerekleri" gibi yeni ölçütlerle de sınırlamanın sınırı genişletilmiştir.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YAPILAN SON DAKİKA AÇIKLAMASINDA

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik; 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını iç huzurunu birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında; bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber yazılı ve görsel yayın operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında TCK'nın bankacılık Kanunu SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da benzer bir soruşturma başlattığı bildirilldi.

TÜRK CEZA KANUNU : SUÇTA VE CEZADA KANUNÎLİK İLKESİ

Kanun No. 5237 Kabul Tarihi : 26. 9. 2004

MADDE 2.

(1) Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz

Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.

(2) İdarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza konulamaz.

(3) Kanunların suç ve ceza içeren hükümlerinin uygulanmasında kıyas yapılamaz.

Suç ve ceza içeren hükümler kıyasa yol açacak biçimde geniş yorumlanamaz.


---
a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder