18 Nisan 2021 Pazar

CUMHURİYET KARŞITI İSKİLİPLİ ATIF İÇİN 'DEVLET' TAM KADRO!

 

CUMHURİYET KARŞITI İSKİLİPLİ ATIF İÇİN 'DEVLET' TAM KADRO!

Cumhuriyet karşıtı faaliyetleri nedeniyle Milli Mücadele döneminden sonra idam edilen İskilipli Atıf Hoca ölümünün 95'inci yılında Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı. Törene "devlet erkanı" katıldı.

04 Şubat 2021 14:53 Güncellendi: 04 Şubat 2021 22:51

İskilipli Atıf Hoca Çorum Valisi Mustafa Çiftçi AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu Çorum Belediye Başkanı Halili İbrahim Aşgın Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek ve Çorum Müftüsü Muharrem Biçer tarafından kabri başında dualarla anıldı.

'ATIF HOCA'YA İADE-İ İTİBAR BEKLİYORUZ'

AKP Milletvekili Erol Kavuncu burada yaptığı konuşmada İskilipli Atıf Hoca'yı asan zihniyetin bugün Atıf Hoca'ya özür borcu olduğunu öne sürdü.

Atıf Hoca'nın Şapka Kanunu'ndan 1 5 yıl önce yazdığı kitaptan ötürü 4 Şubat 1926'da idam edildiğini iddia eden Kavuncu şöyle konuştu:

"Alim fazıl İskilipli Atıf Hoca'mızın Cumhuriyetin ilk yıllarında toplumda baş gösteren batı hayranlığı yozlaşmaya karşı dikkati çekmek için 1924 yılında batı taklitçiliği ve şapka konulu bir kitap yazıyor. Kitabın yayım tarihinden 1 5 yıl sonra 1 Kasım 1925'te Şapka Kanunu çıkarılıyor ve Atıf Hoca'ya da dava açılıyor. Sonrasında mahkeme savcısı Atıf Hoca'nın 3 yıl hapsini istiyor. İskilipli Atıf Hoca'mız talimatla kurulan idam mangaları sabıkalı İstiklal Mahkemelerinin verdiği karar neticesinde haksız ve hukuksuz şekilde 4 Şubat 1926'da Ulus'ta 1'inci Meclis'in avlusunda zulmen idam ediliyor. Esasen onun ve onun gibilerin iade-i itibara ihtiyacı yoktur. Doğrusu ona bu zulmü reva görenler bu haksızlığı itiraf ederek özür dileyerek belki kendilerine itibar kazandırabilirler. "

Mustafa Lek ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla anma etkinliklerini sınırlı tuttuklarını ifade etti.

Atıf Hoca'nın hukuk bilgisine sahip olmayan mahkeme üyelerince verilen hükümle idam edildiğini öne süren Lek "Her yıl Atıf Hoca'mızı kabri başında anıyoruz. Amacımız öç almak değil bu ibretlik olayları genç nesillere aktarmak ve bundan sonraki süreçte bu ve benzeri işlerin yaşanmamasını temin etmektir. " dedi.

Lek Atıf Hoca için iadeiitibar beklediklerini kaydetti.

"Şapka giymeyi reddetiği için" idam edildiği öne sürülen İskilipli Atıf gerçekte ise Cumhuriyet karşıtı girişimlere önderlik ettiği için idam edilmişti.

İSKİLİPLİ ATIF HOCA KİMDİR?

İskilipli Atıf Hoca Milli Mücadele yıllarında Mustafa Sabri ile birlikte Müderrisler Cemiyeti'ni kurmuştu. 19 Şubat 1919'da Cemiyet-i Müderrisin adıyla kurulan bu yapı 24 Aralık 1919'da Teali İslam Cemiyeti adını aldı. Milli mücadele karşıtlığıyla tanınan bu cemiyetin başkanlığına Mustafa Sabri ikinci başkanlığına İskilipli Atıf getirildi. Mustafa Sabri'nin Şeyhülislam olması üzerine İskilipli Atıf cemiyetin başkanı oldu.

Mustafa Sabri Kuvayi Milliyecilerin katledilmesini emreden o meşhur fetvayı yazan kişiydi.

İskilipli Atıf şapkaya karşı çıktığı için mi idam edildi?

https://www.veryansintv.com/cumhuriyet-karsiti-iskilipli-atif-icin-devlet-tam-kadro

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ordularimizin kazandigi zafer sizin ve sizin ordularinizin zaferi icin yalniz zemin hazirladi...
Gercek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka basarili olacaksiniz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

40. SOYUT BIR RUH ZEKI OLAMAZ VE BIR ILAHI ZEKAYA TAPMAK HAM BIR HAYALDIR

Zeki olarak adlandirdigimiz bir varligin dusuncelere, iradelere sahip olmasi gerekir. Dusuncelere, iradelere sahip olmak icin organlara sahip olmak gerekir; organa sahip olmak icin bir vucuda sahip olmak gerekir. Cisimleri etkilemek icin cisme sahip olmak gerekir. Duzensizligi, karisikligi hissetmek icin "sikinti duymak" yetenegi olmalidir. Bundan acik olarak su sonuc cikar: Soyut bir "ruh" zeki, kavrayisli olamaz ve dunyada olup bitenlerden etkilenemez. Siz, "ilahi zeka, ilahi fikirler, ilahi amaclar insanlarin zekalariyla, fikirleriyle, amaclariyla hicbir sekilde benzerlik gostermez" diyorsunuz. Ancak bu durumda, insanlar gerek iyi, gerek kotu olarak Allah'in amaclarini nasil degerlendirir, dusuncelerini nasil akla vurur, zekasini nasil tutkuyla yuceltebilir?! Bu durum, hakkinda bir fikir edinmek mumkun olmayan bir zat hakkinda hukum vermek, onu fazlasiyla takdir etmek ve begenmek, ona tapmak demektir ve Allah'in isine, amaclarinin derinligine hayran olmak, hakkinda bir fikir vermek mumkun olmayana tapmak degil midir? Bu ayni amaca hayran olmak, ne icin oldugunu bilmeksizin hayran olmak degil midir?

Hayranlik cehaletin kizidir. Insanlar ancak anlamadiklarina hayran olur ve taparlar.
- - - - - - - - - - - - -
Yasamin yalnizca teleekranlardan yagdirilan yalanlarla degil , Partinin erismeye calistigi ulkulerle de hic banzesmedigini gormek icin cevrenize bir goz atmaniz yeterliydi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Incil bize ne ogretiyor yagmacilik, zulum ve cinayet.

Ahit bize ne ogretiyor Rabbin nisanli bir kadinla zamparalik yaptigina ve bu zamparaliga inanmaya da iman dendigine inanmamizi istiyor.
Eski ve Yeni Ahit'teki surusune bereket mucize hikyeleri yalnizca, vaaz veren sahtekrlar ve inanan ahmaklara goredir.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 175 Akil hastasi uzerindeki bakim ve gozetim yukumlulugunun ihlali

1) Akil hastasi uzerindeki bakim ve gozetim yukumlulugunu baskalarinin hayati sagligi veya malvarligi bakimindan tehlikeli olabilecek sekilde ihmal eden kisi alti aya kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder