18 Nisan 2021 Pazar

 

KİLİPLİ ATIF'I ANAN VALİYİ ELEŞTİRDİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

İskilipli Atıf anmasına katılan Çorum Valisi'ne tepki gösteren Eski Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Yavuz Berber hakkında hakaret davası açıldı.

18 Nisan 2021 09:50

Eski Kimya Mühendisleri Odası başkanlarından Yavuz Berber Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'ye Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye'ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti'nin yöneticisi İskilipli Atıf anmasına katılması nedeniyle tepki gösterdi.

İlgili haber için tıklayın: Cumhuriyet karşıtı İskilipli Atıf için 'devlet' tam kadro!

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre valiliğe e-posta gönderen Berber mesajında İskilipli Atıf'ın bir "vatan haini" olduğunu söyledi Atıf'ı andığı için "valiye saygı duymadığını" da belirtti.

Berber Vali Çiftçi'ye de "Meczubun yanında yer alıyorsunuz. Bundan başka anlam çıkmıyor. Bu cesareti nereden alıyorsunuz? Seçimle yasal bir iktidar değişikliğinde ki olacaktır yasal olarak bağımsız yargı anma törenlerini Atatürk'e 'iki ayyaş lanet ihanet' yaftalamaları ve cumhuriyete 'reklam arası' açıklamaları yapan siyasetçileri bürokratları vb. sorgulayacaktır. Öyle olması da gerekmektedir. Cevaplarınız ve mazeretleriniz ne olacaktır?" diye sordu. Berber tepkisini telefonla da dile getirdi. Telefonda Vali Çiftçi için Berber'in kullandığı "Haddini bilecek" sözleri "hakaret" olarak kabul edildi.

Ancak Berber'in valiliği aradığı gün dikkat çeken bir başka gelişme kaydedildi. Aynı gün söz konusu anmaya başka bir yurttaş da tepki göstermek amacıyla valiliği aradı. Kimliğini ve numarasını gizleyen yurttaşın da Vali Çiftçi için "O vatan hainine söyleyin şerefsizlik yapmasın. Atatürk'ün vatan haini ilan ettiği adamı şehit sayıyor" ifadelerini kullandığı ileri sürüldü. Bu telefonların ardından da valilik Berber hakkında "hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Berber hakkında da "hakaret davası" açıldı. Bu kapsamda valilikte çalışan bir memurun ifadesine de başvuruldu. Memur ifadesinde valiyi arayıp "O vatan hainine söyleyin şerefsizlik yapmasın" diyen ve "kimliği belirlenemeyen kişinin Berber olmadığını" belirtti. Berber de savcılığa verdiği ifadesinde memurun ifadesini örnek göstererek gizli hattan arayan kişinin kendisi olmadığını beyan etti.

Berber "Yazılı-görsel basında çıkan haberlerde Çorum Valiliği devlet protokolüyle Devrim Yasaları'na göre hâlâ suçlu görünen yasa değişikliği ile iade-i itibar yapılmayan söz konusu kişiye anma töreni düzenlenmiştir. Bu yasalarımızla çelişmektedir. Yarın yaşanan bu olay nedeniyle; emsal gösterilerek birileri devrim şehidi Kubilay'ın başını kesen aynı ideolojiye sahip Derviş Mehmet gibileri için de devlet protokolüyle anma töreni düzenlerse ne yapılacaktır?" ifadelerini kullandı. "Düşünce özgürlüğü hakkını kullandığını" söyleyen Berber "takipsizlik kararı" verilmesini istedi.

https://www.veryansintv.com/iskilipli-atifi-anan-valiyi-elestirdi-hakkinda-dava-acildi


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ordularimizin kazandigi zafer sizin ve sizin ordularinizin zaferi icin yalniz zemin hazirladi...
Gercek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka basarili olacaksiniz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

40. SOYUT BIR RUH ZEKI OLAMAZ VE BIR ILAHI ZEKAYA TAPMAK HAM BIR HAYALDIR

Zeki olarak adlandirdigimiz bir varligin dusuncelere, iradelere sahip olmasi gerekir. Dusuncelere, iradelere sahip olmak icin organlara sahip olmak gerekir; organa sahip olmak icin bir vucuda sahip olmak gerekir. Cisimleri etkilemek icin cisme sahip olmak gerekir. Duzensizligi, karisikligi hissetmek icin "sikinti duymak" yetenegi olmalidir. Bundan acik olarak su sonuc cikar: Soyut bir "ruh" zeki, kavrayisli olamaz ve dunyada olup bitenlerden etkilenemez. Siz, "ilahi zeka, ilahi fikirler, ilahi amaclar insanlarin zekalariyla, fikirleriyle, amaclariyla hicbir sekilde benzerlik gostermez" diyorsunuz. Ancak bu durumda, insanlar gerek iyi, gerek kotu olarak Allah'in amaclarini nasil degerlendirir, dusuncelerini nasil akla vurur, zekasini nasil tutkuyla yuceltebilir?! Bu durum, hakkinda bir fikir edinmek mumkun olmayan bir zat hakkinda hukum vermek, onu fazlasiyla takdir etmek ve begenmek, ona tapmak demektir ve Allah'in isine, amaclarinin derinligine hayran olmak, hakkinda bir fikir vermek mumkun olmayana tapmak degil midir? Bu ayni amaca hayran olmak, ne icin oldugunu bilmeksizin hayran olmak degil midir?

Hayranlik cehaletin kizidir. Insanlar ancak anlamadiklarina hayran olur ve taparlar.
- - - - - - - - - - - - -
Yasamin yalnizca teleekranlardan yagdirilan yalanlarla degil , Partinin erismeye calistigi ulkulerle de hic banzesmedigini gormek icin cevrenize bir goz atmaniz yeterliydi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Incil bize ne ogretiyor yagmacilik, zulum ve cinayet.

Ahit bize ne ogretiyor Rabbin nisanli bir kadinla zamparalik yaptigina ve bu zamparaliga inanmaya da iman dendigine inanmamizi istiyor.
Eski ve Yeni Ahit'teki surusune bereket mucize hikyeleri yalnizca, vaaz veren sahtekrlar ve inanan ahmaklara goredir.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 175 Akil hastasi uzerindeki bakim ve gozetim yukumlulugunun ihlali

1) Akil hastasi uzerindeki bakim ve gozetim yukumlulugunu baskalarinin hayati sagligi veya malvarligi bakimindan tehlikeli olabilecek sekilde ihmal eden kisi alti aya kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder