29 Nisan 2021 Perşembe

Sunni İslam Şeriatı dayatması, zorbalığına devam...


================================

L. DOĞAN TILIÇ : ALKOL YASAĞI MI?

29.04.2021 04:00

dogantilic@birgun.net

Üsküdar'daki Hazreti Ali Camii'nde Cuma'yı kıldıktan sonra cami önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan; pandemi konusunda topu Bilim Kurulu'na atmış ve "Bu işin birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu" demişti.

Yarın Cuma çıkışı alkol yasağını soran çıkarsa bu konuda da Bilim Kurulu'nu referans aldıklarını mı söyler diye düşünüyordum ki kurul üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'un sözlerini duydum. Meğer Bilim Kurulu'nun önerilerinin çok az bir kısmını uyguluyormuş hükümet.

Bu içki yasağı uygulanan o çok az önerilerden biri olamaz o zaman. Nitekim Prof. Dr. Yavuz yasağın hiçbir akılcı tarafı olmadığını insanların evde alkol almasının sakıncasını anlayamadığını tersine ağızın tuzlu su ve alkolle gargara yapılmasının virüs yükünü azalttığına dair değerlendirmeler olduğunu söylüyor ve inanılmaz bulduğu yasaktan hemen dönülmesini öneriyordu.

Serap Hoca yasağın "hiçbir akılcı tarafı" olmadığını söylemiş. Var bir akılcı tarafı ama o akıl başka akıl!

O akıl ekmeğe bile siyaset karıştıran AKP'li ilçe belediyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek büfelerini engelleyen aklının da bir adım ötesi…

Soylu çok net söyledi tekel bayileri kapanacak muafiyet yok soru işareti yok! 150 bin tekel bayiinden kim bilir kaçı bu sürecin sonucunda kepenk indirmek zorunda kalacak?

Hukukçular kararın hukuka uygun olmadığını söylemiş. Hukuka uygun ne kaldı ki? O yüzden Turgut Kazan'ın değerlendirmesi daha anlamlı: "İktidar 'laik cumhuriyetin köküne kibrit döksek de ihvan cumhuriyetini kursak' diyor. Kendi gibi olmayanlara 'defolsun gitsin' diyor. "

Tam kapanma denilen ama tam kapanma olmayan ve vatandaşa bir desteğin verilmediği 17 günde kapananlar ve kapatılmaya çalışılanlar belli. SOL Parti içki yasağına karşı çıkarken meselenin adını da koydu: "Salgın bahanesiyle adı konmamış şeriat uygulaması!"

Alkol yasağını "tamamen ideolojik" ve "AKP'nin insanların yaşam tarzına müdahalesinin son halkası" olarak değerlendiren CHP Gn. Bşk. Yrd. Veli Ağbaba da; "İnsanların kişisel özgürlüklerini o kadar kısıtladılar ki ülkeyi duvarları olmayan bir cezaevine dönüştürdüler" dedi.

Mesele kişisel özgürlüklerin çok ötesinde. Bu özel hayata değil kamusal alana bir müdahale. "İçkini al evde iç" diyerek tasvip etmedikleri hayatları dört duvar arasına hapsetme yaklaşımı bu. İran'da da Suudi Arabistan'da da alıp evde içiyorlar zaten. Hem de ne içme!

Alkol denilerek kamusal alandan kovulmaya çalışılan şey bu toprakların kültürel bir değeri. Şarabın yaklaşık 8 bin yıl önce komşu Gürcistan'da üretildiğini birayı M. Ö. 5 binli yıllarda Mezopotamya'da Sümerli bir kadının bulduğunu rakının ise -söylemek gereksiz- Anadolu'nun çocuğu ve 300 yıldır bize özgü geleneksel bir içki olduğunu biliyoruz.

Dünyanın pek çok ülkesi kültürel birer değer olarak gördükleri kendi milli içkilerini (şaraplarını biralarını viskilerini) onlara dair hikayeler de yaratarak turizmde bir değere dönüştürüp gelir elde ederken meteliğe kurşun atan biz bu topraklardan çıkan içkileri ilelebet bu topraklara gömecek bir aklın peşindeyiz.

İçkiyi adabıyla içilen azı karar çoğu zarar bir şey olarak öğrenmek varken kamusal alandan tamamen dışlayıp yasaklayarak içecek olanları Arabistan'daki gibi içmeye zorlayan bir aklın peşindeyiz.

Yok olan sadece özel hayatlara kimilerimizin keyfine olmuyor! Peki ne oluyor?

Ne olduğunu anlayabilirsek aslında kamusal alanın saldırı altında olduğunu ve kazanmamız gereken bir laiklik mücadelesi olduğunu da kavrayacağız!

https://www.birgun.net/haber/alkol-yasagi-mi-342963

================================

BARIŞ YARKADAŞ : YARKADAŞ İÇKİ YASAĞININ BELGESİNİ PAYLAŞTI: 'ARTIK KANUN DEVLETİ BİLE DEĞİLİZ!'

29 Nisan 2021 09:14 / Güncel

Yarkadaş içki yasağının belgesini paylaştı: 'Artık kanun devleti bile değiliz!'

DAMGA Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş içki yasağının anayasaya aykırı olduğunu bu tür düzenlemelerin ancak kanun yoluyla yapılabileceğini belirtti.

Bugünkü köşe yazısında uygulamanın keyfi olduğunu da belirten Yarkadaş içki yasağına ilişkin belgeyi de paylaştı. Polisin TEKEL bayilerine imzalattığı belgeyi yayımlayan Yarkadaş "Artık bırakın hukuku kanun devleti bile değiliz" dedi.

İşte Yarkadaş'ın yazısı ve o belge:

SICAK EKMEK...

"Seni son zamanlarda en çok etkileyen şey neydi?" diye bir soru gelse bu soruya hiç düşünmeden "Ümraniye'deki Halk Ekmek Büfesi'nin önünde feryat eden kadının sözleridir" derdim.

Görüntüyü mutlaka izlemişsinizdir… CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan bir noktaya Halk Ekmek Büfesi koymak istiyor. Ancak ne ilginçtir ki; Ümraniye Belediyesi de Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı gibi buna zorluk çıkarıyor. Ümraniye Belediyesi'nin zabıtaları aldıkları hukuksuz talimat sonrası İBB'nin Halk Ekmek Büfesi'nin konulmasına engel oluyor. Üstelik bu büfe bir gaziye tahsis edilmesine rağmen…

FERYAD!

Ve tam o sırada orta yaşlı bir hanımefendi büfenin konulmasına engel çıkarıldığını görünce feryat ediyor kameraların da yansıttığı üzere "Yeter artık! Biz de 1 TL'ye sıcak ekmek yemek istiyoruz. Bunu bile bize çok görüyorsunuz" diyor.

Bu sözlerin yer aldığı videoyu gördüğümde içimde bir boşluğun olduğunu hissettim. 19 yıllık AKP hükümetinin Türkiye'yi getirdiği nokta tam da burasıydı işte… AKP halkı hem açlık ve yoksulluğa mahkum ediyor hem de İBB'nin halka ucuz ekmek satmasına hiçbir haklı gerekçesi olmadan engel oluyordu. Bu tablo aslında AKP'nin halktan koptuğunun ve 19 yıllık iktidarın getirdiği şımarıklığın da göstergesiydi.

HALKI ANLAMIYORLAR

Öyle ki; halkın 2 TL olan fırın ekmeği yerine 1 TL olan 'Halk Ekmek'e olan "zorunlu" ilgisini gören AKP bunun "CHP propagandası"na dönüşmesinden endişe ediyor ve saçma sapan adımlar atmak zorunda kalıyor. Akıllarınca İBB'nin ekmek büfesi koymasını engelleyerek kendi tabanlarını konsolide edeceklerini düşünüyorlar. Oysa ki; bilmedikleri bir şey var: Zira o büfelerden AKP'ye oy verenler de ekmek alıyor ve çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor.

Ancak artık her biri 4-5 maaş alan AKP elitinin bundan haberi bile yok. Onlar herkesin kendileri gibi refah içinde yaşadığını sanıyor.

İşte bu tablo halktan kopmanın kanıtıdır. AKP aldığı oya rağmen halktan kopmuş halkın derdiyle dertlenemeyen bir parti haline dönüşmüştür. Bu çöküşün ve siyasi sefaletin fotoğrafıdır.

KEYFİ YASAKLAR

AKP'nin tek umudu dini duyguları daha fazla istismar ederek tabanı bir arada tutabilmektir. Bu yüzden anayasaya tamamen aykırı olan kararlar alıyor ve uyguluyorlar. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz ki; içki satışını keyfi olarak yasaklamaktır. AKP'nin 17 günlük "yarı kapanma takvimi" süresince içki satışını "genelge" ile yasaklaması Türkiye'nin artık bırakın hukuku "kanun devleti" bile olmadığını gösteriyor. Avukat Yiğit Acar buna ilişkin çok kapsamlı bir analiz yaparak keyfiliği gözler önüne serdi.

KANUN NEREDE?

AKP'nin koronavirüse karşı verilen mücadeleyi bahane ederek TEKEL bayilerinin içki satışını yasaklaması anayasanın yaşam ve beslenme hakkının ihlal edilmesidir. Temel hak ve özgürlükleri ancak kurum içinde yayımlanacak ve uygulanacak bir yöntem olan "genelge" ile ortadan kaldırmak kanun devletine de "elveda" demektir.

AKP işte bu baskıcı ve zorba anlayışı yüzünden tarihe karışacak halkımız AKP'nin yarattığı açlık ve yoksulluktan dolayı 1 TL'lik ucuz ekmek kuyruklarında beklemekten kurtulacaktır.

"Sıcak ekmek" yemek herkesin hakkıdır ve öyle de olacaktır. Umudunuzu koruyun ve diri tutun… Türkiye AKP karanlığından ilk seçimde kurtulacaktır.

https://www.gercekgundem.com/guncel/270587/yarkadas-icki-yasaginin-belgesini-paylasti-artik-kanun-devleti-bile-degiliz

================================

'TAM KAPANMADA ALKOL YASAĞI' TÜM DÜNYADA DUYULDU: TURİZMDE İPTALLER BAŞLADI!

Alkol yasağının dış basında duyulmasıyla birlikte konunun faturası başka bir sektöre daha çıktı. . Tam kapanma öncesi iptaller gelmeye başladı

29 Nisan 2021

Dünyada en fazla vaka sayısının olduğu ülke konumuna gelen Türkiye pandemi sürecinde bu sayıyı düşürmek için 17 Mayıs'a kadar tam kapanma ilan etti.

Geç alınan bu karar dünya basınında da yer buldu. Ancak haberin konusu 3 haftalık kapanma şeklinde değil alkol satışlarının tamamen yasaklanması oldu.

Türkiye'de tartışma konusu olan alkol satışlarındaki yasağın ilk etkisi turizmden geldi.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker yazısında söz konusu gelişmeyi şöyle aktardı:

"Dün Türkiye'nin önde gelen bir turizm şirketinin sahibinden telefon aldım.

Akdeniz ve Ege'de 5 yıldız otelleri de bulunan şirket sahibi "Bizi pandemi değil bu karar vuracak" diye başladı konuşmaya. Avrupa ve Eski Demir Perde Ülkeleri'nde çalışan acente ve tur operatörlerinin kendilerini aradığını dile getiren şirket sahibi "Türkiye'de alkol tüketimi yasaklandı mı?

Birçok müşteri bu konuyu sormaya başladı. İptaller gelmeye başladı. Mısır'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde bile bu yasak yok. Kaş yapalım derken göz çıkaracak bir karar alındı. Acilen bu yasak kalkmalı. Zaten zor durumdayız" diye devam etti sözüne.

17 GÜNÜN VERGİ KAYBI 1 MİLYAR LİRA

Türkiye'nin turizmde bu yılı da kaybedeceğini anlatan iş insanı rakip ülkelerin bu konuda iyi çalışmalar yürüttüğünü dile getiriyor.

İtalya İspanya ve Yunanistan'da sert kapanmaların aylar önce yapıldığını ve hala da kısmi olarak süreci yürüttüklerini anlatan turizm şirketi sahibi "Fransa 4 hafta bazı şehirler tam kapandı.

Soylu: Sokağa çıktığımda fotoğraf çektiririmSoylu: Sokağa çıktığımda fotoğraf çektiririm

İspanya 9 Mayıs'a kadar OHAL ilan etti. Portekiz 2 haftalık tam kapanma sürecini tamamladı. Hiçbirinde alkole veya hayat tarzına yönelik karar alınmadı. Biz ise alkol satışlarına yasak koyduk" diye sona erdirdi sözlerini.

Türkiye'nin en önemli turizm müşterisi Rusya haziran ayına kadar Türkiye'ye uçuşları durdurdu. Hemen ardından Mısır ile uçuşlara tekrar başlama kararı aldı. Bir diğer ülke olan Ukrayna'da savaş beklentisinden dolayı bir belirsizlik var. Avrupa ülkeleri ise açıklanan vaka sayısını da inandırıcı bulmuyor.

Ve uçuşlara şüphe ile bakıyor. Bir de buna Türkiye'de "alkol yasak" algısı oluşunca bu yılın geçen yılı aratacağı aşikar. Öte yandan sahte içki üretimini de tetikleyecek bu karar vergiyi de etkileyecek.

Zira geçen yıl alkolden alınan vergi 21 milyar liraydı. Yani 17 günlük yasağın vergideki faturası 1 milyar liraya denk geliyor. Öte yandan Türkiye'de 150 bin civarında market ve büfe var. Onların zararlarını yazmıyorum bile.

AVRUPA'DA SOKAKTA YASAK MARKETTE SERBEST

Türkiye'de marketlerde alkol satışının kapanma sürecinde yasaklanması yurtdışında büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin imajını da olumsuz yönde etkileyen bu kararın benzerleri yurtdışında uygulanıyor mu? Uygulanıyor. Ancak Türkiye'den oldukça farklı bir şekilde.

Fransa'da açık havada alkol satışı yasak. Yasağın nedeni ise sosyal mesafenin ihlal edilme ihtimali. Ancak marketlerde alkol serbestçe satılıyor. Almanya'da da açık havada satışın kuralları var. Marketlerde yine serbest. İngiltere'de bar ve restoranlarda alkol satışı belirli zamanlarda yasaklandı.

Sosyal mesafe ihlali nedeniyle açık havada satış ve tüketimde kısıtlama var. Marketlerde serbest. İspanya'da da açık havada yasak marketlerde serbest. "

https://www.gunlukbakis.com/turizmde-iptaller-basladi/

================================

TAM KAPANMADA ALKOL SAVAŞI! HÜKÜMET: YASAK ESNAF: SATACAĞIZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkolle ilgili herhangi bir yasak olmadığı için alkol satışına devam edileceğini söyledi. Bakkallar da suç olmadığı için ceza da olmayacağını düşünüyor.

Erdoğan SÜZER

10:53 29/04/2021

Tam kapanmanın uygulanacağı 17 gün boyunca alkol satışı yapılamayacağı belirtilirken yasağın hukuki dayanağının olmadığı bildirildi. Resmi bir açıklama yapılmadığı düzenleme yayımlanmadığı için tam kapanma döneminde alkol satan esnafa hangi yasanın hangi maddesine göre ceza kesileceği ceza tutarının ne olacağı bilinmiyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yasakla ilgili net bir düzenleme olmadığını açıklanan kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesinde hiçbir yasağa rastlayamadıkları için satışlara devam edileceğini söyledi. SÖZCÜ'nün sorularını yanıtlayan Palandöken şunları söyledi:

OLMAYAN YASAĞI KONUŞUYORUZ

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından yasakla ilgili böyle bir karar çıkmadı. İçişleri Bakanlığı'ndan da satış yasağına ilişkin genelge gelmedi. Ne yapacağız biz kendi kendimize 'yasal düzenleme yayımlanmadı ama yasak var' deyip kafamıza göre yasak mı uygulayacağız? Şu anda ülke olarak olmayan bir yasağı konuşuyoruz. Sosyal medyada bir iddia ortaya atıldı. Biz de mevzuat ne diyor diye baktık. Yasağı göremedik. Biz doğal olarak satmaya devam edeceğiz. Yasakla ilgili bir genelge yayımlanır da bize yazı gelirse o zaman gereğini yapar tüm teşkilatımıza 'yasak geldi satmayın' deriz.

NEYE GÖRE CEZA KESİLECEK?

Esnafa ceza kesilirse bu hangi yasa maddesine aykırılıktan olacak? Cezanın miktarı ne olacak? Ortada bir yasak yok ki cezası olsun. İnternette orada buruda yoruma dayalı olarak konuşulup duran ceza hangi yasanın hangi maddesinden uygulanacak ben bilmiyorum. İki gündür olmayan bir yasağın olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

BU SUÇUN CEZASINI BİLEN VAR MI?

Bakkal ve market sahipleri de alkol yasağı konusunda büyük bir belirsizlik oluştuğunu bildirdiler. SÖZCÜ'nün sorularını yanıtlayan bakkal ve market sahipleri yasalara göre hareket etmek zorunda olduklarını belirtirken "Kapanma döneminde alkol satarsak hangi yasaya göre ceza alacağız bilmiyoruz. Eğer satmak suçsa bu suçun cezasını bilen var mı? Ortada yasa olmadığı için muhtemelen alkol satan market ve bakkallara başka eksiklikleri bahane edip ceza yazacaklar. Ceza korkusuyla yasak olmadığı halde işimizi güvenle yapamayacağız" dediler.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tam-kapanmada-alkol-savasi-hukumet-yasak-esnaf-satacagiz-6402485/

================================

İÇKİ YASAĞININ BELGESİ ORTAYA ÇIKTI: "KİMSE İMZALAMASIN"

29.04.2021 09:21

Gazeteci Barış Yarkadaş AKP'nin koronavirüsü gerekçe göstererek içki yasağı uygulamasını eleştirdi ve yasağın belgesini paylaştı. Polisin tekel bayilere imzalattığı belgenin yasal dayanağı bilinmiyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş polislerin tekel bayilere içki satışı yapmayacaklarına dair imzalattığı tebliği paylaştı. Yarkadaş içki yasağının anayasaya aykırı olduğunu bu tür düzenlemelerin ancak kanun yoluyla yapılabileceğini belirtti.

DAMGA gazetesindeki köşe yazısında uygulamanın keyfi olduğunu da belirten Yarkadaş "Artık bırakın hukuku kanun devleti bile değiliz" dedi.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş da belge için tekel bayilere 'İmzalamayın' çağrısı yaptı. Aybaş "İçki satışının yasağı tekel bayilerine tebliğ edilmeye başladı hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır " dedi.

Yarkadaş'ın yazısı ve paylaştığı belge:

icki-yasaginin-belgesi-ortaya-cikti-artik-kanun-devleti-bile-degiliz-870144-1.

"Seni son zamanlarda en çok etkileyen şey neydi?" diye bir soru gelse bu soruya hiç düşünmeden "Ümraniye'deki Halk Ekmek Büfesi'nin önünde feryat eden kadının sözleridir" derdim.

Görüntüyü mutlaka izlemişsinizdir… CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan bir noktaya Halk Ekmek Büfesi koymak istiyor. Ancak ne ilginçtir ki; Ümraniye Belediyesi de Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı gibi buna zorluk çıkarıyor. Ümraniye Belediyesi'nin zabıtaları aldıkları hukuksuz talimat sonrası İBB'nin Halk Ekmek Büfesi'nin konulmasına engel oluyor. Üstelik bu büfe bir gaziye tahsis edilmesine rağmen…

FERYAD!

Ve tam o sırada orta yaşlı bir hanımefendi büfenin konulmasına engel çıkarıldığını görünce feryat ediyor kameraların da yansıttığı üzere "Yeter artık! Biz de 1 TL'ye sıcak ekmek yemek istiyoruz. Bunu bile bize çok görüyorsunuz" diyor.

Bu sözlerin yer aldığı videoyu gördüğümde içimde bir boşluğun olduğunu hissettim. 19 yıllık AKP hükümetinin Türkiye'yi getirdiği nokta tam da burasıydı işte… AKP halkı hem açlık ve yoksulluğa mahkum ediyor hem de İBB'nin halka ucuz ekmek satmasına hiçbir haklı gerekçesi olmadan engel oluyordu. Bu tablo aslında AKP'nin halktan koptuğunun ve 19 yıllık iktidarın getirdiği şımarıklığın da göstergesiydi.

HALKI ANLAMIYORLAR

Öyle ki; halkın 2 TL olan fırın ekmeği yerine 1 TL olan 'Halk Ekmek'e olan "zorunlu" ilgisini gören AKP bunun "CHP propagandası"na dönüşmesinden endişe ediyor ve saçma sapan adımlar atmak zorunda kalıyor. Akıllarınca İBB'nin ekmek büfesi koymasını engelleyerek kendi tabanlarını konsolide edeceklerini düşünüyorlar. Oysa ki; bilmedikleri bir şey var: Zira o büfelerden AKP'ye oy verenler de ekmek alıyor ve çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor.

detay

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz'dan 'içki yasağı' yorumu: Gerçekten hayretler içindeyim

Ancak artık her biri 4-5 maaş alan AKP elitinin bundan haberi bile yok. Onlar herkesin kendileri gibi refah içinde yaşadığını sanıyor.

İşte bu tablo halktan kopmanın kanıtıdır. AKP aldığı oya rağmen halktan kopmuş halkın derdiyle dertlenemeyen bir parti haline dönüşmüştür. Bu çöküşün ve siyasi sefaletin fotoğrafıdır.

KEYFİ YASAKLAR

AKP'nin tek umudu dini duyguları daha fazla istismar ederek tabanı bir arada tutabilmektir. Bu yüzden anayasaya tamamen aykırı olan kararlar alıyor ve uyguluyorlar. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz ki; içki satışını keyfi olarak yasaklamaktır. AKP'nin 17 günlük "yarı kapanma takvimi" süresince içki satışını "genelge" ile yasaklaması Türkiye'nin artık bırakın hukuku "kanun devleti" bile olmadığını gösteriyor. Avukat Yiğit Acar buna ilişkin çok kapsamlı bir analiz yaparak keyfiliği gözler önüne serdi.

KANUN NEREDE?

AKP'nin koronavirüse karşı verilen mücadeleyi bahane ederek TEKEL bayilerinin içki satışını yasaklaması anayasanın yaşam ve beslenme hakkının ihlal edilmesidir. Temel hak ve özgürlükleri ancak kurum içinde yayımlanacak ve uygulanacak bir yöntem olan "genelge" ile ortadan kaldırmak kanun devletine de "elveda" demektir.

AKP işte bu baskıcı ve zorba anlayışı yüzünden tarihe karışacak halkımız AKP'nin yarattığı açlık ve yoksulluktan dolayı 1 TL'lik ucuz ekmek kuyruklarında beklemekten kurtulacaktır.

"Sıcak ekmek" yemek herkesin hakkıdır ve öyle de olacaktır. Umudunuzu koruyun ve diri tutun… Türkiye AKP karanlığından ilk seçimde kurtulacaktır.

https://www.birgun.net/haber/icki-yasaginin-belgesi-ortaya-cikti-kimse-imzalamasin-342996

================================

ALKOL SATIŞI YASAĞININ DURDURULMASI İÇİN DAVA!

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer almamasına rağmen alkol satışlarının yasaklanması nedeniyle kararın durdurulması ve iptali için dava açıldı.

29 Nisan 2021 17:06 / Güncel

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer almamasına rağmen alkol satışlarının yasaklanması nedeniyle kararın durdurulması ve iptali için dava açıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı "Tam kapanma" kararının ardından alkol satışıyla ilgili tartışmalar başladı. "Tam kapanmanın" uygulanacağı 17 gün boyunca alkol satışı yapılamayacağı belirtilirken yasağın hukuki dayanağının olmadığı öne sürüldü.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş 29 Nisan saat 19:00'da başlayıp 17 Mayıs saat 05:00'e kadar sürecek tam kapanma sürecinde alkollü içki satışının yasaklanmasıyla ilgili kişisel Twitter hesabında yeni bir paylaşımda bulundu.

Satış yasağının tekel bayilerine tebliğ edilmeye başlandığını belirten Aybaş "Hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın. İmzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır" dedi.

DAVA AÇILDI

Ankara Barosu İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer almamasına rağmen alkol satışlarının yasaklanması nedeniyle kararın durdurulması ve iptali için dava açtı.



https://www.gercekgundem.com/guncel/270730/alkol-satisi-yasaginin-durdurulmasi-icin-dava

================================

TESK'TEN 'ALKOL YASAĞI' ÇIKIŞI: İÇKİ SATIŞI DEVAM EDECEK

TESK Başkanı Bendevi Palandöken 17 günlük tam kapanma sürecinde alkol satışı yapılmayacağı iddialarına ilişkin konuştu.

29 Nisan 2021 13:05 / Güncel

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken 17 günlük tam kapanma sürecinde alkol satışı yapılmayacağı iddialarına ilişkin konuştu.

Palandöken desteksiz tam kapanmada içki yasağıyla ilgili net bir düzenleme olmadığını açıklanan kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesinde hiçbir yasağa rastlayamadıkları için satışlara devam edileceğini söyledi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in sorularını yanıtlayan Palandöken şunları söyledi:

"OLMAYAN YASAĞI KONUŞUYORUZ"

"Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından yasakla ilgili böyle bir karar çıkmadı. İçişleri Bakanlığı'ndan da satış yasağına ilişkin genelge gelmedi. Ne yapacağız biz kendi kendimize 'yasal düzenleme yayımlanmadı ama yasak var' deyip kafamıza göre yasak mı uygulayacağız?

Şu anda ülke olarak olmayan bir yasağı konuşuyoruz. Sosyal medyada bir iddia ortaya atıldı. Biz de mevzuat ne diyor diye baktık. Yasağı göremedik. Biz doğal olarak satmaya devam edeceğiz. Yasakla ilgili bir genelge yayımlanır da bize yazı gelirse o zaman gereğini yapar tüm teşkilatımıza 'yasak geldi satmayın' deriz. "

"HANGİ MADDE UYARINCA UYGULANACAK"

"Esnafa ceza kesilirse bu hangi yasa maddesine aykırılıktan olacak? Cezanın miktarı ne olacak? Ortada bir yasak yok ki cezası olsun. İnternette orada buruda yoruma dayalı olarak konuşulup duran ceza hangi yasanın hangi maddesinden uygulanacak ben bilmiyorum. İki gündür olmayan bir yasağın olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. "

https://www.gercekgundem.com/guncel/270671/teskten-alkol-yasagi-cikisi-icki-satisi-devam-edecek

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ogretmenler!
Cumhuriyet fikren ilmen fennen bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli muhafizlar ister.
Yeni nesli bu ozellik ve kabiliyette yetistirmek sizin elinizdedir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

33. DOGA OLAYLARI ALLAH'IN VARLIGINI KANITLAMAZ

Bize temin ederler ki, doganin olaganustu olaylari bir Allah'in varligina bizi goturmek ve bu onemli gercege bol bol inandirmak icin yeterlidir.

Ancak dunyada, dogayi izlemek ve seyrini degerlendirmek icin, bos zamani, yetenegi ve gerekli egitimi, hazirliklari bulunan kac kisi vardir? Insanlarin cogunlugu, ona hic dikkat etmezler. Bir koylu her gun gormus oldugu gunesin guzelligine asla hayran olmaz. Bir gemici, denizin bir dizi hareketini asla hissetmez; bunlardan teolojik sonuc cikarmaz. Zamaninda, duzeneklerini anlayamadiklari her konuda kendilerine Allah'in parmagi gosterilmis olan ve onceden ilahiyatcilar eliyle hazirlanmis bulunan bazi kimseler icin, ancak bunlar icin, doga olaylari bir Allah'in varligini kanitlayabilir. Batil fikirlerden arinmis bir fizikci, doga olaylarini doganin gucunden, surekli ve cesitli yasalardan, karmasik birlesmelerin zorunlu sonucundan baska bir sey olarak gormez.
- - - - - - - - - - - - -
Onalti yasimdayken birdenbire sozcuklerin salt tadini, baska deyisle, sozcuklerin sesleriyle cagrisimlarini bulguladim Para kazanmak gereksinimini bir yana birakirsak, duzyazi icin gerekli olan en az dort ana yazma nedeni (y. n.salt bencillik, estetik merak, tarihsel durtu, siyasal amac) oldugunu saniyorum.
Bunlar, her yazarda degisik olculerde bulunur ve bu oranlar yazarin icinde yasadigi cevreye gore zaman zaman degisir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Bati'nin butun dinbilimleri ve onlarin etrafinda olusan mitler, Tanri'nin bunak suclu kavrami ustune oturtulmustur.

WILLIAMS,TENNESSEE (1911-1983) ABD'li oyun yazari.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 119 Ortak hukum

1) Egitim ve ogretimin engellenmesi kamu kurumu veya kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin faaliyetlerinin engellenmesi siyasi haklarin kullanilmasinin engellenmesi inanc dusunce ve kanaat hurriyetinin kullanilmasini engelleme konut dokunulmazliginin ihlali ile is ve calisma hurriyetinin ihlali suclarinin
a Silahla
b Kisinin kendisini taninmayacak bir hale koymasi suretiyle imzasiz mektupla veya ozel isaretlerle
c Birden fazla kisi tarafindan birlikte
d Var olan veya var sayilan suc orgutlerinin olusturduklari korkutucu gucten yararlanilarak
e Kamu gorevinin sagladigi nufuz kotuye kullanilmak suretiyle
Islenmesi halinde verilecek ceza bir kat artirilir.
2) Bu suclarin islenmesi sirasinda kasten yaralama sucunun neticesi sebebiyle agirlasmis hallerinin gerceklesmesi durumunda ayrica kasten yaralama sucuna iliskin hukumler uygulanir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder