21 Nisan 2021 Çarşamba

NACİ BEŞTEPE*: ÇARŞAMBA İĞNELERİ

 

NACİ BEŞTEPE*: ÇARŞAMBA İĞNELERİ

*TÜRK VATANDAŞI

HAFTANIN TÜM İĞNELERİ ÇORLU TREN KAZASINA SEBEP OLANLARI YARGI ÖNÜNE ÇIKARMAYANLARA VE OĞLUNU KAYBEDEN MISRA ÖZ'E ACI ÇEKTİRENLERE…

TÜKENMEYİZ!

Açıklama yapan amirallere orduevi yasağı getirilmiş kuvvet komutanlığı yapmış olanların koruma seviyesi düşürülmüş ve lojmanı boşaltmaları için beş gün süre verilmiş. İfadesi alınanların ayaklarına elektronik kelepçe takılmış.

Adalarımızı işgal edenlere yapmazlar.

Vatanı sevmek savunmak geleceğini düşünmek suç ise gözaltına almakla tükenmeyiz…

MONTRÖCÜLÜK

E. Tümamiral Soner Polat ne demişti?

"Montrö'ye karşı çıkmak dolaylı olarak Lozan'a meydan okumaktır! Montrö'yü dillerine dolayanlar gerçekte kimin borazanını üflediklerini iyi bilmelidir. Montrö bir kere sallanmaya başladı mı nerede duracağını kimse tahmin edemez!"

Montrö üzerinden amirallere saldıran ve Amiral Polat'ı aynı görüşteki kardeşlerinin/silah arkadaşlarının karşısına koymaya çalışanlara anımsatırım…

SİHA

Kanada Türk SİHA'larının Karabağ'da kullanılmasından dolayı ihraç ettiği ürüne ambargo koyduğunu açıkladı.

Bayraktar söz konusu ürünün yerli üretiminin olduğu yanıtını verdi.

Yerli ve milli budur. Gururumuzdur…

YANDAŞLIK

AA 2018'de Fatih Erbaş'ın kaleme aldığı "ABD şimdi de Montrö'yü zorluyor" başlıklı analizini son tartışmalar sürecinde sitesinden kaldırdı. Yazıda "Karadeniz'de askeri varlık göstermek suretiyle Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni esnetmeye ve zorlamaya yönelik alışıldık tavırlarını sürdürüyor" ifadelerine yer almakta.

Yandaşlık kolay değil. Sürekli rüzgarı izleyip yön ayarı gerektirir…

MADALYA

Çok aydınlatıcı gazete Amirallerin açıklamasında imzası olan E. Kora. Işık Biren'in Washington Lobisi (Türk-Amerikan İş Adamları Konseyi)'nden ödül aldığını yazdı.

Kankanız Akar'ın boynunda Türk askerine çuval geçiren Amerikalı generalin geçirdiği madalya asılı duruyor…

UFUK

2013'ten bu yana Aydınlık'ta yazan ve amirallere destek veren Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez "… bugün itibarıyla ben laikliği yolsuzluğu akraba kayırmacılığını yok sayamam. AKP'ye destek vermem mümkün değil. Dolayısıyla fikir ayrılığımız derinleştiği için nezaketen el sıkışıp ayrıldık" dedi.

Ufku görenlerin yolu bellidir…

AŞI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Libya'ya 150 bin doz koronavirüs aşısının verildi.

Ne demiş eskiler:

Gündüz bitti gece mi kaldı kendim yedim koca mı kaldı?…

RAMAZAN

Alparslan Kuytul'un başını çektiği Furkan Vakfı koronavirüs önlemleri kapsamında Ramazan'da uygulanacak kısmi kapanmaya karşı "Ramazanıma dokunma" kampanyası başlattı.

Giresun-Altınordu maçında bazı futbolcular sahada oruç bozdu.

Müslümanlık mı gösterişçi soytarılık mı?. .

PATATES

İhraç yasağı nedeniyle çürümeye yüz tutan patatesler ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Vatandaştan tasarruf isteyen saraya 3 mersedes araç (52 milyon TL. ) daha alındı.

Özet Engin Altay'dan "vatandaşa patates saraya mersedes"

BECERİKSİZ

Şanlıurfa ve Ditarbakır'da patates dağıtımında izdiham yaşandı.

Her şeyi kötü yapmak zorunda mısınız?…

İTTİFAK

Cübbeli Ahmet "Perinçek ile siyaseten uyuşuyoruz"

Ne mutlu!…

YAVRU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Anayasa Mahkemesi ülkedeki Kuran kurslarının laiklik ilkesine karşı olduğuna karar verdi.

RTE "AYM Başkanı'nın laikliği öğrenmesi gerek. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir" dedi. KKTC'yi tehdit etti.

Yavru anasından önde

KKTC'yi tanımayanlara RTE'den belge…

TARAF

YCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TARAF 'ın pompaladığı kumpasın mağduru bir vatanseveri aramış mıdır?. .

MİLİTAN

AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Vedat Demirtaş Twitter hesabından kalaşnikoflu paylaşım yaparak "Emekli amiraller bekliyoruz" diye yazdı.

Bu yiğit AKP'li dağ kadrosundan olsa gerek…

Savcılarımız silahı göremez görse de ifade özgürlüğünün kuvvetli bir parçası olarak değerlendirirler…

KAÇAKÇI

AKP'li bazı belediyelerin insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

Halka hizmette sınır yok!…

DOĞRU

Doğu Perinçek "Ben hükümetimizin Ukrayna'nın NATO'ya girmesine 'biz taraftarız' demesini hayretle üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

AKP'nin antiemperyalist olamayacağını eninde-sonunda kabullenecek. Oyun o gün bitecek…

ETİK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait dezenfektan şirketlerinin ürettiği malları kendi bakanlığı'na sattığı açıklandı.

Ticaret on etik sıfır…

YALAN

Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Başkanı E. Tuğg. N. K. Çalışkan'ın evi arandı ve ifadeye çağrıldı. TESUD Yönetim Kurulu İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

TESUD bakanlığa yapılan ziyaretle ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) "104 amiralin bildirisini kınadılar" açıklamasını reddederek "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" demişti.

Yalan darbesi…

TEHDİT

Erkeklere "boşanmak yerine ikinci eş" çağrısı yapan medeni hukuku hedef gösteren sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA başhekim yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer "128 milyar nerede?" diye soranlara "ölüm" tehdidinde bulundu.

Adam olup fikir üretemeyince…

BAŞARI

Çiftçi sayısı 2 milyon 800 bin iken AKP döneminde 700 bin azaldı.

Çiftçi borçları 2.5 milyar TL'den 72 kat artarak 180 milyar TL'ye çıktı.

Çifte başarı!…

NEREDE?

Bakan Elvan 128 milyar dolarlık rezerv tartışmasına ilişkin "Hiç kimsenin burada bir yolsuzluk yapması söz konusu değildir" dedi.

Hiç kimse yapmamışsa dahi birileri yapmıştır…

ŞEYH

Sakarya'da Milli Eğitim Müdürü Gençlik Spor Müdürü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Müftü Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni'yi ağırladı. Ardından heyet olarak şeyhi İstanbul'daki tekkesinde ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti şeyhler müritler mensuplar ülkesi olmaktadır.

Birileri devrimci geçinip karşı devrimcilere kuyruk olmuş birileri aymazlıkla "laiklik tehlikede değil" demektedir.



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Din bir vicdan meselesidir.
Herkes vicdaninin emrine uymakta serbesttir.
Biz dine saygi gosteririz.
Dusunuse ve dusunceye muhalif degiliz.
Biz sadece din islerini millet ve devlet isleriyle karistirmamaya calisiyor kasde ve fiile dayanan taassupkr hareketlerden sakiniyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

173. ALLAH VE DIN HAKKINDA HER YERDE VAR OLAN CESITLI VE CELISKILI FIKIRLER KANITLAR KI, ALLAH VE DIN, HAYALGUCUNUN HAM HAYALLERINDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Allah'in karakterini belirleyen, hep insanin karakteridir. Herkes kendisine gore bir Allah yapar. Eglenceye, hazlara dalan neseli adam, Allah'in ciddi, yuzu gulmez olabilecegini tasavvur edemez. Kolay iliskiye girebilmek icin, ona, elde edilmesi kolay bir Allah gereklidir. Ciddi, hasin, nesesiz, hircin, sert mizacli adam, kendine benzeyen, "titreten" bir Allah ister; yumusak ve elde edilmesi kolay bir Allah kabul edenlere gozlemci gozuyle bakar. Dinden donmeler, cekismeler kacinilmazdir. Insanlar tumuyle birbirinin ayni olmayacak sekilde dusmanlik icinde olduklarindan ve degistiklerinden, yalniz dimaglarinda mevcut olan bir ham hayal hakkinda muttefik olabilirler mi!

Allah'in gostericileri (yani din imamlari) arasinda, surekli olarak artan ve kiyici oldugu kadar da bitmez tukenmez olan cekismeler, kendilerini tarafsiz bir goz sayanlarin guvenini saglayacak icerikte degildir. Baskalarina ogretenlerin bile, uzerinde asla ittifak edemedigi ilkeler karsisinda, en tam inancsizliga ve imansizliga, insan nasil sarilmaz? Fikri, rahiplerinin kafalarinda bu kadar acik bir sekilde degisen bir Allah'in varligi hakkinda nasil kuskuya dusulmez? Sekilsiz celiskiler yiginindan baska bir sey olmayan bir "Allah", isin sonunda nasil tumuyle atilmaz; red ve inkar edilmez?

Dunyaya bildirdiklerini one surdukleri soz konusu gerceklerin anlami konusunda surekli birbirini curutmekle, birbirini kufur ve dinsizlikle suclamakla, birbirini acimasizca kahretmekle mesgul gordugumuz rahiplere, Allah hakkinda bilgi almak icin, nasil basvurulur?!
- - - - - - - - - - - - -
Disaridaki hayvanlar bir domuzlarin yuzlerine, bir insanlarin yuzlerine bakiyor ama birbirlerinden ayirt edemiyorlardi.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Eski Ahit ateizmden, agnostiklerden, inancsizliktan ?ya da adina her ne derseniz deyin? su na kadar yazilmis butun kitaplardan daha fazla sorumludur.

Sinemanin, motosikletlerin ve golf sahalarinin, cazibeleriyle bosalttigindan daha fazla kilise bosaltmistir.
MILNE,A.A. (1882-1956) Ingiliz oyun yazari ve cocuk kitabi yazari.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 158 Nitelikli dolandiricilik

1) Dolandiricilik sucunun
a Dini inanc ve duygularin istismar edilmesi suretiyle
b Kisinin icinde bulundugu tehlikeli durum veya zor sartlardan yararlanmak suretiyle
c Kisinin algilama yeteneginin zayifligindan yararlanmak suretiyle
d Kamu kurum ve kuruluslarinin kamu meslek kuruluslarinin siyasi parti vakif veya dernek tuzel kisiliklerinin arac olarak kullanilmasi suretiyle
e Kamu kurum ve kuruluslarinin zararina olarak
f Bilisim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarinin arac olarak kullanilmasi suretiyle
g Basin ve yayin araclarinin sagladigi kolayliktan yararlanmak suretiyle
h Tacir veya sirket yoneticisi olan ya da sirket adina hareket eden kisilerin ticari faaliyetleri sirasinda kooperatif yoneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsaminda
i Serbest meslek sahibi kisiler tarafindan mesleklerinden dolayi kendilerine duyulan guvenin kotuye kullanilmasi suretiyle
j Banka veya diger kredi kurumlarinca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin acilmasini saglamak maksadiyla
k Sigorta bedelini almak maksadiyla
l Ek 24 11 2016-6763 14 md. Kisinin kendisini kamu gorevlisi veya banka sigorta ya da kredi kurumlarinin calisani olarak tanitmasi veya bu kurum ve kuruluslarla iliskili oldugunu soylemesi suretiyle
Islenmesi halinde uc yildan on yila kadar hapis ve besbin gune kadar adli para cezasina hukmolunur. Ek cumle 29 6 2005 – 5377 19 md. Degisik 3 4 2013-6456 40 md. Ancak e f j k ve l bentlerinde sayilan hallerde hapis cezasinin alt siniri dort yildan
adli para cezasinin miktari suctan elde edilen menfaatin iki katindan az olamaz. 2 __________________ 1 Bu fikrada gecen Baskasina ait olup da ibaresinden sonra gelmek uzere 29 6 2005 tarihli ve 5377 sayili Kanunun 18 inci maddesiyle muhafaza etmek veya ibaresi eklenmis ve metne islenmistir.
2) 24 11 2016 tarihli ve 6763 sayili Kanunun 14 uncu maddesiyle bu fikrada yer alan "iki yildan yedi yila" ibaresi "uc yildan on yila" seklinde "j ve k" ibaresi "j k ve l" seklinde ve "uc yildan" ibaresi "dort yildan" seklinde degistirilmistir.9006
2) Kamu gorevlileriyle iliskisinin oldugundan onlar nezdinde hatiri sayildigindan bahisle ve belli bir isin gordurulecegi vaadiyle aldatarak baskasindan menfaat temin eden kisi yukaridaki fikra hukmune gore cezalandirilir.
3) Ek fikra 24 11 2016-6763 14 md. Bu madde ile 157 nci maddede yer alan suclarin uc veya daha fazla kisi tarafindan birlikte islenmesi halinde verilecek ceza yari oraninda suc islemek icin teskil edilmis bir orgutun faaliyeti cercevesinde islenmesi halinde verilecek ceza bir kat artirilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder