23 Nisan 2021 Cuma

Lütfen dikkat, kriptoparalarını soğuk cüzdanlarınıza aktarın...

 
Arkadaşlar ne oluyorsa merkezi kriptopara borsalarında oluyor.
Şimdilik sıkıntı yerli borsalarda gibi gözükse de, büyük yabancı borsalarında benzer sıkıntılarla çökmesi olası.
Esasen yabancı merkezi borsalar bir önlem alarak Cayman adaları, Seyşeller gibi OFFSHORE topraklara zaten taşınmış durumdalar.
Bunlar olası bir iflasa karşı zaten kendilerini emniyete almışlar.
Bitfinex, Binance dahil.
Hepsi Hong Kong ve Çin güzergahından geçmiş.

Ben bütün arkadaşlarımıza en azından bu dönem için paralarını soğuk cüzdanlarına çekmelerini öneririm.

Çok cüzdanlı ve De-Fi yetenekli non-custodian cüzdanları kullanmanızı da öneriyorum.
Ben bu arada bunlardan Atomic Wallet'i kullandım.
Para yatırdım, çektim, herhangi bir takılma, şüpheli zaaf görmedim.
Bir de Guarda'yı kurdum.
Exodus'u kurdum tutmadım.
Wasabi walleti kurdum tutmadım.

Ama ne olursa olsun, kuvvetle soğuk cüzdalara paralarınızı taşımanızı öneriyorum.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Arkadaslar efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Turkiye Cumhuriyeti seyhler dervisler muritler meczuplar memleketi olamaz.
En dogru en hakiki tarikat medeniyet tarikatidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

106. DEISTLERIN ALLAHI ILAHIYATCILARIN ALLAHINDAN NE DAHA AZ CELISKILIDIR NE DE DAHA AZ MEVHUMDUR

Deist bize bagirir: "Teolojinin korkunc ve tuhaf Allah'ina ibadetten sakininiz; benim Allah'im sonsuz olcude hakim ve iyi bir varliktir; insanlarin babasidir; hukumdarlarin en yumusagidir; dunyayi nimetleriyle dolduran odur".

Ona derim ki; bu dunyada her seyin Allah'iniza verdiginiz hasletleri yalanladigini gormuyor musunuz? Bu pek sevecen babanin bircok ailesinde yalnizca mutsuzlar gormekteyim. Bu kadar adil bir hukumdarin ulkesinde, cinayeti muzaffer, erdemi ise perisan halde goruyorum. Ovdugunuz, sevinc ve heyecaninizin ozellikle goz onune almak istedigi iyilikler, nimetler arasinda, uzerine gozlerinizi kapamakta direndiginiz her turden bircok kotuluk gormekteyim. Kendi kendisiyle celiskili olan pek iyi Allah'inizin, ayni el ile iyilik ve kotuluk dagittigini teslim etmek zorunda kalacaksiniz; Allah'i hakli cikarmak icin rahibin yaptigi gibi, beni, obur dunya ulkesine (ahiret alemine) gondermek zorunda kalacaksiniz. . . Bu durumda, ilahiyatin icat ettigi Allah'tan baska bir Allah icat ediniz. Cunku sizin Allah'iniz, onun Allah'i kadar celiskilidir. Bir iyi Allah ki, kotulugu yapar, ya da kotulugun yapilmasina izin verir; bir Allah ki, adaletle doludur ve ulkesinde sucsuzluk cogu kez yenilmis bulunur; mukemmel bir huda ki, eksik ve sefil eserlerden baska eserler yapmaz; boyle bir Allah ve hareketleri, cisimlesme (incamation, yani Allah'in insan suretinde gorunmesi) kadar buyuk sirlar degil midir?

Alemlerin yaraticisi Allah'in insana donuserek, uzerinde bulunan hacla Asya'nin bir kosesinde oldugu kendilerine telkin edilen vatandaslarimiz adina kizardiginizi soyluyorsunuz. Teslisin niteligini ve tanimlanmayan sirrini pek sacma buluyorsunuz. Ekmege donusen, her gun bin muhtelif yerde kendisini yediren bir Allah'tan cok, size hicbir sey gulunc gorunmuyor. Pekala! Butun bu sirlar akil icin, intikamci olan ve insani isleri odullendiren bir Allah'tan daha aykiri midir? Sizce, insan ozgur mudur?

Yoksa degil midir? Her iki secenekte de adaletten, dogruluktan kendisinde bir eser varsa, Allah'iniz, insani ne cezalandirabilir, ne de odullendirebilir. Eger insan ozgurse, eylem ve harekette bulunmakta ya da bulunmamakta ozgur yapan, ozerk yapan Allahtir, bundan dolayi, insanin islerinin baslangic nedeni Allah'tir. Gunahlarindan dolayi insani Allah cezalandirdiginda, uygulamasinda kendisini ozgur kildigi seyi yaptigindan dolayi insani cezalandirmis olur. Eger insan yaptigindan baska turlusunu yapmakta serbest degilse (ozgur degilse), yapmaktan kendisini alikoyamadigi yanlisliklarindan dolayi insani cezalandirmakla, Allah, varliklarin en haksizi olmaz mi? Bircok kimse, dunyanin butun dinlerinin dolu oldugu ayrintili abeslerden gercekten saskinlik icindedirler. Ancak bu sacmaliklarin ciktigi kaynaga inecek cesarette degildirler. Gormuyorlar ki, celiskiler, gariplikler, birbirine karsi niteliklerle dolu bir Allah, insanlarin hayalgucunu isitarak ve verimli kilarak bir dizi ham hayalden baska bir sey asla gelistirmemistir.
- - - - - - - - - - - - -
Insan uretmeden tuketen tek yaratiktir.
Sut vermez, yumurta yumurtlamaz, sabani cekecek gucu yoktur, tavsan yakalayacak kadar hizli kosamaz.
Yine de, tum hayvanlarin efendisidir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Baslangicta Kelime vardi, bitisteyse yalnizca Klise.

LEC,STANISLAW JERZY (1909-1966) Leh yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 285 Gizliligin ihlali

1) Degisik 2 7 2012-6352 92 md. 1 Sorusturmanin gizliligini alenen ihlal eden kisi bir yildan uc yila kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir. Bu sucun olusabilmesi icin
a Sorusturma evresinde yapilan islemin iceriginin aciklanmasi suretiyle suclu sayilmama karinesinden yararlanma hakkinin veya haberlesmenin gizliliginin ya da ozel hayatin gizliliginin ihlal edilmesi
b Sorusturma evresinde yapilan islemin icerigine iliskin olarak yapilan aciklamanin maddi gercegin ortaya cikmasini engellemeye elverisli olmasi
gerekir.
2) Sorusturma evresinde alinan ve sorusturmanin tarafi olan kisilere karsi gizli tutulmasi gereken kararlarin ve bunlarin geregi olarak yapilan islemlerin gizliligini ihlal eden kisi bir yildan uc yila kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir.
3) Kanuna gore kapali yapilmasi gereken veya kapali yapilmasina karar verilen durusmadaki aciklama veya goruntulerin gizliligini alenen ihlal eden kisi birinci fikra hukmune gore cezalandirilir. Ancak bu sucun olusmasi icin
tanigin korunmasina iliskin olarak alinan gizlilik kararina aykirilik acisindan aleniyetin gerceklesmesi aranmaz.
4) Yukaridaki fikralarda tanimlanan suclarin kamu gorevlisi tarafindan gorevinin sagladigi kolayliktan yararlanilarak islenmesi halinde ceza yarisina kadar artirilir.
5) Sorusturma ve kovusturma evresinde kisilerin suclu olarak algilanmalarina yol acacak sekilde goruntulerinin yayinlanmasi halinde alti aydan iki yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
6) Sorusturma ve kovusturma islemlerinin haber verme sinirlari asilmaksizin haber konusu yapilmasi suc olusturmaz.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder