29 Temmuz 2017 Cumartesi

ELON MUSK, DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ROKETİ FALCON HEAVY İÇİN TARİH VERDİ

Biraz sanal, komplo teorisi gibi duruyor değil mi?
Ama belli ki, batının oligarkları artık uzayın kolonileştirilmesi için gereken adımları atmaya başlamışlar.
Uzayda ham madde üretimi, uzayda endüstriyel üretim, uzayda kolonileşme.
Ve en sonunda dünyanın üzerinde yaşayan yaşam değeri düşük insanlarla birlikte fantastik dönüşüm ve deneyler için kullanıma terk edilmesi.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


ELON MUSK, DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ROKETİ FALCON HEAVY İÇİN TARİH VERDİ

Hasan Aygünoğlu

29 Temmuz 2017, Cumartesi 00:35 12 1849

SpaceX'in yeni nesil roketi Falcon Heavy nihayet önümüzdeki Kasım ayında fırlatılıyor. Roketin kalkış tarihi geliştirilme sürecindeki problemler ve talihsiz kazalar nedeniyle birçok kez ertelenmişti.

SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin yeni nesil devasa roketi Falcon Heavy için yeni bir fırlatma tarihi verdi. Geliştirilme sürecindeki bazı problemler ve talihsiz kazalar nedeniyle fırlatılma tarihi birçok kez ertelenmek zorunda kalan roket, Musk'ın resmi Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki Kasım ayında ilk kez uzaya fırlatılacak.

Fırlatıldığı gün itibariyle dünyanın en güçlü roketi ünvanını elde edecek olan Falcon Heavy, SpaceX'in gelecek planlarında çok önemli bir yere sahip. Falcon 9 için fazla ağır olan yüklerin Dünya yörüngesine taşınmasında kullanılacak olan roket, aynı zamanda şirketin Mars ve Ay'a düzenleyeceği derin uzay görevlerinde de inanılmaz büyük bir öneme sahip olacak. Falcon Heavy, alçak dünya yörüngesine 54.400, yer eşzamanlı yörüngeye 22.200 ve son olarak Kızıl Gezegen'e ise 13.600 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip.

Dünyanın en güçlüsü

Falcon Heavy'nin teknik özelliklerini ilk kez geçtiğimiz yıl açıklayan Elon Musk, devasa roket için,"Şu anda işlevsel herhangi bir roketten iki kat daha güçlü...Tam bir canavar." ifadelerini kullanmış ve roketin kalkış anındaki itici kuvvetinin 5.1 milyon pound olduğunu belirtmişti. Şu anda işlev haldeki en güçlü roket Delta IV Heavy ise yalnızca 2.1 milyon poundluk itici kuvvet oluşturabiliyor.

Ayrıca Bkz.SpaceX, aynı roketi 24 saat içerisinde 2 kez kullanmak istiyor

Falcon Heavy, Kasım ayında fırlatılması halinde dünyanın aktif en güçlü roketi olacak olsa da tabiki tarihin en güçlüsü olamayacak. Zira NASA'nın Apollo görevlerinde kullandığı Saturn V roketi bu alandaki rekorun sahibi konumunda bulunuyor. 2017 itibariyle hala tarihin en ağır, en uzun ve en güçlü roketi olan Saturn V'in alçak dünya yörüngesine taşıyabildiği yük kapasitesi tam 140.000 kilogramdı.

Falcon Heavy'nin inişi zorlu olacak

Falcon Heavy, ilk bakışta üç tane Falcon 9'un yan yana koyulmuş hali gibi görünüyor. Aslında bu ifade temel anlamda doğru, zira gerçekten de Falcon Heavy, üç adet Falcon 9 ilk aşamasının birleştirilmesiyle oluşturulmuş. Ancak Elon Musk'ın ifadelerine göre işin mühendislik tarafı göründüğünden çok daha karmaşık. Musk, tahmin edemedikleri bu teknik engeller nedeniyle roketin fırlatılma tarihini 2017 Kasım'a kadar ertelemek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Elon Musk'ın 2002 yılında temellerini attığı SpaceX, yakaladığı tüm başarılara rağmen uzay sektörü için hala epey genç sayılabilecek bir şirket. Dolayısıyla Falcon Heavy'nin geliştirilme süreci de SpaceX için çok yeni bir deneyim olmuş. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta bu konuyla ilgili konuşan şirket kurucusu Elon Musk da, beklentileri düşürmek adına, roketin ilk kalkış denemesinden çok da bir başarı beklemediklerini belirtmişti. Falcon Heavy'nin yörüngeye kadar ulaşabileceğinden şüphe duyduğunu belirten Musk,"Roketin kalkış kompleksine zarar vermemesini bile başarı sayarım. Umuyorum kalkış kompleksinden yeterince uzaklaşır da bir zarara neden olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynakhttps://twitter.com/elonmusk/status/890765027032039429



 
a45UyF587661-170729171408 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/07/29  20:25 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Gecilmez ile karsilastiginda sen degis, sen degistiginde gecilmez gecilir olur.

Sun Tzu

Tanim: Resulullah (sav) ve Hz.Ebu Bekr (ra) zamaninda bir avuc hurma ve un mukabilinde birkac gun boyu devam eden mut a nikahi yapardik.
Bu hal, Hz.Omer (ra) in Amr Ibnu Hureys hadisesi vesilesiyle mut ayi yasaklamasina kadar devam etti.

Muslim, Nikah 16, (1405)
Hadis No : 5635

Eger Tanri gercekten varsa, onu yok etmemiz gerekir.

Mikhail Bakhunin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder