30 Temmuz 2017 Pazar

PATİ LEYDİ : KOMŞUNUZ SİZİ SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİĞİNİZ İÇİN TEHDİT EDERSE YAPMANIZ GEREKEN 6 ŞEY


 


PATİ LEYDİ : KOMŞUNUZ SİZİ SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİĞİNİZ İÇİN TEHDİT EDERSE YAPMANIZ GEREKEN 6 ŞEY

Ne yazık ki apartmanımızın bir kenarına sokak hayvanları için koyduğumuz "kedi evlerini" paramparça bulmaktan, koyduğumuz su kaplarını, mama kaplarını bulamamaktan, apartman girişine yöneticilerin astığı "buraya kedi köpek sokmayınız!" yazılarını görmekten hepimiz muzdaripiz. Bir de üstüne tehdit ediliyoruz, üstelik baktığımız sokak hayvanları da tehdit ediliyor, "zarar görebileceği" söyleniyor.

Peki ya böyle insanlarla karşılaştığınızda neler yapmalısınız? Buyurun, HAYTAP'ın bizi bilgilendirdiği o yazıyı inceleyelim.

A- Baktığınız SAHIPSİZ HAYVANLAR için tehdit ve hakaret gördüğünüzde, baktığınız hayvanlara da ZARAR VERİLECEĞİ söylendiğinde YAPILACAKLAR:

1. Karakola giderek size hakaret ve tehdit eden komşu ya da kişileri "Hakaret ve Tehdit" ettikleri için şikayet edin. Şikayet sebebiniz SİZİ TEHDİT etmesi olsun ki karakol olayı TCK ya göre savcılığa yollasın. (Hayvanlara zarar verecekleri için şikayet ederseniz, o zaman karakol sizin şikayetinizi "idari işlem yapılması için" valiliğe sevk eder)

2. Komşuların hayvanlara zarar vermekle tehdit etmesini veya hayvanlara taş atma dövme gibi davranışları için de Orman Su İşleri Müdürlüğüne yazıp, (EKTE ÖRNEK YAZI VAR) "bu kişiler için idari işlem yapılmasını, hayvana kötü muamele sabit ise idari para cezası kesilmesini" talep edin. Ayrıca, o mahaldeki hayvanların güvenliğini sağlanması için tedbir alınmasını talep edin.

3. Orman Su İşlerinden, belediye ile görüşmelerini ve şikayetin geçtiği bölgeye belediyeler tarafından "Tabelalı Suluklar" konmasını ve besleme odakları oluşturmasını sağlamasını, afiş ve broşürler bastırıp dağıtmasını talep edin. Tabelalı sulukların konduğu yerlerde hayvanlara ilişkin şikayet ve müdahale en aza inmektedir. Ayrıca, geçen yıl Orman Su İşleri Bakanı tarafından "apartman ve site bahçelerine konmak üzere 1000 adet kedi evi" yapılmıştı. O kedi evlerinden bulunduğunuz siteye de konmasını bu bilgi ile talep edin.

4. Eğer tehdit site-apartman yönetiminden geliyorsa, YÖNETİMİN "Hesapları, uygulamaları, idari işlemleri" için Maliye ve SGK ve ilgili kurumlardan denetim isteyeceğinizi yönetime bildirin ve isteyin. Ayırca, site ortak alanlarında ve evlerde İMARA AYKIRI tadilat ve kullanımların tespit edilip yıktırılması için ilgili kurumlara baş vuracağınızı ön uyarı olarak yönetime bildirin.

5. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis şubesinin ve Aile ve Sosyal Planlamalar Müdürlüğünün, o yörede hayvanlara merhamet ve şefkat gösterilmesi ve hayvanların yasal hakları ve cezalar konusunda topluma bilgilendirme yapmalarını talep edin. Şiddete eğilimli bu insanlar için bu kurumların özel çalışmalar yapmasını talep edin.

Bu şikayetler neticesinde kurumlar harekete geçerse, hayvana şiddet büyük ölçüde azalır. Orman Su İşleri Müdürlüğüne ÖRNEK yazı aşağıda. Bunu mutlaka kendi durumunuza uyarlayarak kuruma yollayabilirsiniz. KENDİ OLAYINIZI YAZIYA EKLEMEYİ SAKIN UNUTMAYIN. Orayı noktalı olarak ayırdım.

B- ÖRNEK YAZI, UYARLAYIN LÜTFEN:

Orman Su İşleri Müdürlüğüne,

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz hayvanların yaşam haklarını "yasal" güvence altına almıştır. (Ek 1)

Sahipsiz hayvanlara ilişkin hür türlü işlem, yasanın uygulayıcısı olan Orman Su İşleri Müdürlükleri takip ve denetiminde belediyelere verilmiştir. Belediyeler dışında hiç bir kurum sahipsiz hayvanlara müdahale edemez, bir yerden başka yere taşıyamaz, toplayamaz.

Belediyelerin de topladıkları hayvanları kısırlaştırdıktan sonra "aldıkları yere bırakmaları" yasal hükümdür. Hiç bir hayvanın yeri değiştirilemez, "alıştığı ve yaşadığı yerde" yaşamı kanunlarla desteklenir, devam eder. (Ek 2)

Hayvanları Koruma Kanunu, belediyelerin bütün bu aşamalarda ve ayrıca sahipsiz hayvanların bakılıp beslenmesinin "gönüllülerce" yapılmasını da hükme bağlamıştır. Şehirleşme ve kentsel dönüşümle insanoğlu, hayvanların yaşam alanlarını işgal etmiş ve hayvanlara gidecek yer bırakmamıştır. Hayvanlar yaşamlarını sürdürmek için sokaklarımızda, parklarımızda ve bahçelerimizde bizimle yaşamak zorundadır. Hayvanlara sokaklarda da YASAK koymak, onları besleyen gönüllülere engel olmaya çalışmak, merhamet ve vicdan duygularına aykırı olduğu gibi, yasaya da aykırıdır.

Oysa, sokağımızda ( veya sitemizde, OLAYI ANLATIN ……. …) yaşanmıştır.



Bu bağlamda müdürlüğünüzden:

1. Hayvanlara zarar vermekle tehdit eden bu kişiler hakkında idari soruşturma açmanızı, bu kişileri Hayvanları Koruma Kanunu hakkında bilgilendirmenizi, somut olarak verdikleri zararlar için idari para cezası kesilmesini talep ediyoruz.

2. Hayvanları Koruma Kanununun sokaklardaki hayvanların beslenmesi ile ilgili olarak "gönüllülere yasal hak" tanıdığı, bu hayvanların yaşamlarının "devlet güvencesinde olduğu" bilgileri içeren TABELALARIN bölgeye asılmasını talep ediyoruz.

3. Belediye ile irtibat kurarak mahallemizde "Tabelalı Suluklar", beslenme odakları kurulmasının sağlanmasını talep ediyoruz.

4. Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile iletişim kurarak, mahalle bazında ve şikayetimize konu olan kişiler ve aileleri ile "şiddet eğilimi" konusunda sosyal çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz.

5. Özellikle "hayvana ve ona bakanlara" komşu tehdit ve şiddetininİL HAYVANLARI KORUMA KURULUNDA gündeme getirilerek, bütün şehirde "Tabelalı suluk, kanun bilgilerini içeren tabelalar, ilgili müdürlüklerle müşterek çalışma" kararının alınmasını talep ediyoruz.

6. Müdürlüğünüzce, aynı zamanda İl Hayvanları Koruma Kurulu üyesi de olan MÜFTÜLÜK ile görüşerek, hayvana merhamet konusunda vaaz ve hutbe verilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Taleplerimize ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği uygulamalar hakkında bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

İSİM

TC KİMLİK..

Dağıtım: Valilik, Belediye Başkanlığı, Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Planlamalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü,

YAZININ EKLERİ:

EK 1 …….. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu BİRİNCİ BÖLÜM-Amaç

MADDE 1. – Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

MADDE 4. – Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır: a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir. b) Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir. c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.

EK 2 …………. 5199 Sayılı Yasanın Uygulama Yönetmeliği

MADDE 21 – (1) (Belediyelerce) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:

d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, GÖNÜLLÜ kuruluşlarla işbirliği içerisinde BESLEME ODAKLARI kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.

Lütfen bu yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın ve tüm mağdurları bilgilendirmemize yardım edin.

http://www.patiliyo.com/sokak-hayvani-beslemek-ceza/

 
a45UyF587661-170730152908 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/07/30  16:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir.

K.Ataturk

Tum kara kopekleri oldurunuz.
Cunku onlar seytandir.

Hanbel 4/85; 5/54

Istanbul a vize uygulayacagiz

14 Subat 2014

Gecen hafta belediye baskan adayligimi acikladiktan sonra cok sayida mesaj aldim. Bunlarin cogu cesitli magaza ve pizzacilarda yuzde elliye varan indirimler hakkindaydi, bunun disinda birkac vatandasimiz secimlerde oylarini bana vereceklerini bildirdiler. Bu moral ile derhal calismaya koyuldum.

Ilk olarak mahalle esnafini ziyaret ettim. Sorunlarini dinledim. Berber Irfan abi, halasi ve enistesinin $ik $ik catkapi misafirlige gelmelerinden $ikayetciymis. Bizim belediyeciligimiz doneminde bu tip $ikintilarin yasanmayacagini, erken uyari sistemini hayata gecirecegimizi anlattim. Mutlu oldu. Kasap Adnan abi ise hayatin anlamini merak ettigini, bazen et keserken dalip gittigini soyledi. Baskanligim doneminde hayatin anlamini aciklayacagimi, biraz daha sabretmesini soyleyip onu teskin ettim. Firinci Hamdi usta ise cok yogun oldugunu belirtti. Ona bizim donemimizde bu kadar yogun olmayacagini soyledim. Su an gercekten cok yogun oldugunu tekrardan belirtti. Ona gene ayni cevabi verdim. Bu kez ofkeyle Arkadasim cok yogunum diyorum, musteri bekliyor, tezgahin onunu kapatma. dedi. Tartistik ve oradan ayrildim.

Hafta boyunca siz kiymetli Istanbullular icin ne yapabilirim diye dusundum. Iste hepsi birbirinden $ik vaatlerim:

Toplu tasimada $ikismaya son

Metrobus ve otobuslerde $ikis tikis seyahat etmek en buyuk cileniz. Peki bunun gercek sebebini hic dusundunuz mu? Dusunmediniz, cunku onceki yonetimler sizden dusunmenizi degil Akbil basmanizi istedi. Toplu tasimadaki $ikismanin en buyuk sebebi halkimizin yarisinin obez olmasi. 40 kiloluk, kedi gibi bir kizcagizla NBA de center oynayan 180 kiloluk adamin ayni fiyata yolculuk etmesi esitlik ilkesine ters degil midir? Evet, bundan sonra otobusun basamagindaki hassas terazi yardimiyla tespit yapacagiz ve 70 kilodan fazla vatandaslarimiz cift Akbil basacak. 140 kilo uzeri yolcularimiz ise uc bilet parasi odeyecek. Boylece insanlar ya kilo verecek ya da evlerinde oturmak zorunda kalacaklar ve sizler icin metrobus yolculuklari keyfe donusecek. Kilolu vatandaslarimiz evde oturdukca daha da kilo alacaklar dediginizi duyar gibiyim, ama bu belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Az yesinler.

Ote yandan 65 yas ustu vatandaslarimiza ucretsiz seyahat hakkini ise geri aliyoruz. Boylece halkimizi genclesmeye tesvik etmis olacagiz. Yasliligi ozendirmemek gerekiyor.

Istanbul a vize geliyor

Daha once de gundeme gelen Istanbul a vize uygulamasini hayata geciriyoruz. Belirli konularda sinavi gecenlere gecici vize verilecek. Asagida henuz taslak halinde bazi kriterler var, bunlara bakip kendinizi sinayabilirsiniz.

Savrulan bir otobuste dengede kalabilmek

Bir baska aracin aniden onune kirmasi karsisinda gosterilen sogukkanlilik

Kaldirimsiz yuruyebilme

Tekerlekli sandalye ile 5 saat boyunca sehirde hayatta kalmak

Dolmus durmadan inebilme ve binebilme yetenegi

Dolmuslarin alakasiz bir durakta sebepsiz beklemelerine saygi gosterebilmek

Ote yandan, gecici vize verdigimiz vatandaslara bulunduklari yakadan karsiya gecmemeleri konusunda da bir taahhut imzalatacagiz. Bes sene boyunca karsiya gecmeyenlere kalici vize verilecek.

Engelliler icin yeni duzenleme yok

Bir de $ik $ik dile getirilen engelliler meselesi var. Mevcut belediyelerin engelliler icin yaptiklari gercekten muazzam, uzerine bir sey koyabilir miyim bilemiyorum. Adamlar her sene engelliler gunu dolayisiyla engellilerin yasadiklari zorluklari anlatan kisa film yarismalari duzenleyip dereceye girenlere odullerini torenle veriyorlar. Engelliler icin muthis bir hizmet bu. Belediye yoneticileri o filmleri izleyip duygusallasiyorlar. Harika bir hizmet. Soz veriyorum, biz de kendi yonetimimizde engelliler icin duygusallasacagiz. Kaldirimlarin, duraklarin ve toplu tasima araclarinin engelli vatandaslarimiza yonelik duzenlenmesi ise belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Bu mevzularla sanirim muhtarliklardaki ihtiyar heyeti ilgileniyor.

Belediye baskan adayi Sayin Beyinsiz Adam in ozgecmisi

1986 yilinda efeler diyari Tokat ta dogdu. Tokat in kadim kulturuyle yogrularak yetisti. Uzun yillar ilk ve orta dereceli okullarda egitim gordu. Bunu yeterli bulmayarak kendini daha da gelistirmek icin liseye gitti. Egitime cok onem verdigi icin bazi siniflari birkac kez okudu. Henuz ogrencilik yillarinda icinde siyaset aski vardi. Uc kez sinif baskanligi aday adayi oldu ancak birtakim ayak oyunlari neticesinde aday gosterilmedi. 2007 yili siyasi kariyeri icin donum noktasiydi. Bu tarihte Halkin Kukreyisi Partisi Genclik Kollari Umraniye Inkilap Mahallesi Tanitim ve Medya Departmani lise birlerden sorumlu baskan yardimciligi gorevine getirildi. Bulundugu makami hice sayarak siradan bir insan gibi hayatina devam etti. Partide genel baskanliga kadar yukselme sansi varken siyasetten $ikilip ara vermek istedigini soyledi ve evine dondu. Ileri seviyede Turkce bilen genc siyasetci uc cocugu olmadigi icin mevcut siyasi partilerin kapisindan cevrilince bagimsiz aday oldu.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder