17 Temmuz 2017 Pazartesi

KANLI 15 TEMMUZ TEZGAHI !

 


KANLI 15 TEMMUZ TEZGAHI !

15 Temmuz gerçekten de bir darbe girişimi miydi? Yoksa asker-sivil yüz binlerce insanın kıyımını hedef alan bir mizansen miydi? İşte toplumu ikiye ayıran bu iddialar ile ilgili tespitler, bulgular ve soru işaretleri.

ABD'nin Neocon'cu önleyici savaş doktrini doğrultusunda gerçekleştirilen kanlı 11 Eylül tiyatrosuna benzetilen,15 Temmuz darbe girişimi, pek çok açıdan tutarsızlıklar barındırıyor. Sözde darbe girşiminin gerçekleştiği gün Deniz Baykal Twitter hesabından açıklamalar yapmış ve çok önemli tespitlerde bulunmuştu. Tespitleri de gerçekleşti. İşte Baykal'ın o açıklamaları;

  • "40 yıllı aşkın siyasi hayatım boyunca, ne darbeler gördüm, ne işkenceler gördüm. Böyle "trajikomik" bir "darbe senaryosu" görmedim."

  • "Bu şovdan sonra; Bir, Cemaat yok edilecek. İki, Ordu dizayn edilecek. Üç ,Başkanlık ilan edilecek.Dört, Muhalefetin direniş gücü kırılacak."

  • Darbenin Değil Başkanlığın Ayak Seslerini Duyuyorsunuz…

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bu darbe tiyatrosu ile ilgili görüşlerini şöyle belirtmişti;

Oldu olacak, basit bi soru daha sorayım. TSK bile darbeye karşı kendisini savunmak için organize olamazken… Türkiye'nin ücra köylerine kadar tüm camileri, nasıl oldu da, bu kadar çabuk organize olup sela okudu? Nasıl oldu da, tüm imamlar, tüm müezzinler bu kadar çabuk organize olup, memleketin tüm minarelerinden aynı anda, aynı cümlelerle "sokağa dökülün" çağrısı yapabildi? Uzun lafın kısası…"Sahte darbe"nin rüzgarıyla cumhurbaşkanı oldu. "Monte darbe"nin rüzgarıyla başkan oluyor.

Usta gazeteci Bekir Coşkun da benzer tespitlerde bulunmuştu;

Bir taşla üç kuş:

Hem; Askeri Şura'da yapılacak temizlik bu sefer böyle oldu…

Hem; kahraman sayılır, ve "Başkanlık" yolu daha açıktır…

Hem; bir dinci kalkışmanın provası yapıldı…

Daha ne istersin?..

Hepsi bu kadar…

DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN GARİPLİKLER

Küresel çetenin, ABD'deki think-tank kuruluşu Stratfor darbe girişimi henüz yeni başlamışken, darbenin başarısız olacağına ilişkin bir analiz yayınladı. Stratfor bu analizi Türkiye saati ile gece 3'te yayınladı. Bu makalenin yazılma emri 1 saat öncesinde verilmiş olsa, 1 saat içerisinde de yazılmış olsa, Stratfor darbenin başarısız olacağını Türkiye saati ile gece 2'de biliyordu demektir.

İşte emperyalist çetenin yayın kuruluşu Stratfor'da yayınlanan analiz;

SRTAFOR ERDOĞAN'IN UÇAĞININ NEREDE OLDUĞUNU BİLİRKEN, SÖZDE DARBECİLER UÇAĞI NASIL BULAMADILAR?

Yine darbe gecesi Stratfor, Erdoğan'ın uçağının güzergahını ve konumu gösteren Tweetler attığı halde, sözde askeri teçhizata ve teknolojiye sahip darbecilerin uçağı bulamaması oldukça garipti.

GENELKURMAY İMAMI ADİL ÖKSÜZ NEREDE?

Darbe girişiminde tutuklandıktan sonra kaçabilen tek üst rütbeli Fetöcü olan ve Genelkurmay İmamı olarak da bilinen Adil Öksüz nerede? Adil Öksüz'ün cemaat içerisindeki "çift taraflı ajanlardan biri olduğu" ve darbe tiyatrosunu Erdoğan için sahneye koyduğu iddiaları doğru mu? Neden vatandaşlar, AKP hükümeti tarafından Adil Öküz soruşturması hakkında bilgilendirilmiyor?

15 Temmuz'un siyasi ayağı ortaya çıkarılsın" önergesi AKP oylarıyla reddedildi

Mayıs ayında 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağıyla ilgili adli ve siyasi süreçlerin işletilmesi amacıyla verilen önerge AKP oylarıyla reddedildi.

YARBAY CAHİT ÇAKIROĞLU'NUN SAVUNMASI

FETÖ'cu olduğu iddiasıyla tutuklanan Yarbay Cahit Çakıroğlu'nun savunması;

15 Temmuz günü ölen 249 insanımızın otopsileri neden yapılmadı?

Neden Balistik Raporlarını dava dosyasına girmesini istememize rağmen almıyorsunuz?

Kullandığım , zimmetimde olan ve askerlerimin kullandığı silahların seri numaraları ve mermi balistikleri alınabilir. Neden alınmıyor?

600.000 subay , er ve erbaş var. Ama sadece 1000 Kişi darbe yapmaktan tutuklu ..Bunların 670'i 16 yaşında Askeri Okul öğrencisi. silahlarında mermi yok ...

Emrimiz altında bulunan 460 uçak 'tan sadece 5 tanesi darbe girişimine katılmış. Keza bu uçakların silah ve mühimmatları seri numaraları ile belli. Kullanılıp kullanılmadıkları ortaya çıkarılabilir...

Rus Uçağını 16 sn'de düşürecek teknolojiye sahip bir ülke ve ordusu, 9 saat Başkentinde uçan bir uçağı neden düşürmemiştir?

Ayrıca hali hazırda 13.000 tankımız bulunmakta ama ne hikmetse bizim 15 Tank ile Türkiye Cumhuriyetine darbe yapmak gibi bir niyetimiz olduğu söyleniyor ...

Yıllardır askeri eğitim almaktayız. Bu bize aptal demekle aynı şeydir... Milli İstihbarat Teşkilatından değilde Enişteden alınan istihbarat bilgisi olabilirmi?

Hakim Bey, rica ediyorum bağımsız bir yargı mensubuysanız, sözde darbe girişiminden 1 saat sonra tüm askeri birimlerinin kapılarına belediye araçları dolu olarak nasıl gelmiştir?

1000 'lerce kamyon ne zaman, nasıl kum doldurulmuştur?

VE DİĞER SORU İŞARETLERİ;

Soru 1: Normal bir darbe girişimi sonrası "Niye önceden haber vermediniz?" diye istihbarat teşkilatı suçlanır. Hatta işin başındaki yetkili 'haber vermedi demek ki darbecilerle iş tuttu' iddiasıyla yargılanır. MİT 15 Temmuz'a kadar girişimle ilgili hiç bir istihbarat vermemiş. 'Cemaat' üyesi olmakla suçlanarak hapse atılan H.A. haber vermese MİT siyasi makamlara 15 Temmuz günü 16.00'da da haber vermeyecekti. Bizim MİT müsteşarının bırakın yargılanmayı, darbe komisyonuna bile çağrılmaması ve müsteşarın halen Erdoğan'ın en yakınındaki isim olmayı sürdürmesi şüphe uyandırıcı değil mi?

Soru 2: Rusya Devlet başkanı Putin'in danışmanlarında Alexandr Dugin'in darbe girişimi istihbaratını Cumhurbaşkanı ve başbakana 14 Temmuz'da ilettiği doğru mudur?

Soru 3: Darbe emir komuta zinciri içinde yapılmadıysa darbe girişimini organize eden cunta hangi isimlerden oluşmuştu? 15 yıl önceki genelkurmay başkanı Hilmi Özkök Meclis darbe komisyonuna çağrılırken tüm olayların bizzat içinde olan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar neden çağrılmadı. Ağzından bazı şeyler kaçırır diye mi korkuldu?

Soru 4: Eğer 15 Temmuz emir komuta dahilinde yapıldıysa Akar neden yargılanmıyor ve göreve devam ediyor.

Soru 5: Eğer 15 Temmuz emir komuta dahilinde değilse kendisine bağlı askeri istihbarat teşkilatı olan Genelkurmay Başkanı günlerce hatta aylarca hazırlık gereken bir cunta yapılanmasından nasıl haberdar olmadı?

Soru 6: Darbe girişimini organize eden generallerin bazılarının Gülen Cemaatiyle ilgisi MİT fişlemelerine mi dayanıyor? Somut bir delil söz konusu mu? Somut bir delil söz konusuysa bu, niçin kamuoyuna açıklanmıyor?

Soru 7: En ilkel toplumlarda bile suçlanan isimlere söz hakkı tanınır. Meclis darbe komisyon Fethullah Gülen de dinlensin diye karar vermişken bu kararı kim değiştirtti?

Soru 8: Darbe girişimi başlamasından 10 dakika sonra Cumhurbaşkanı, başbakan ve onlara 'fiilen bağlı' tüm televizyonların hep bir ağızdan "Fethullah Gülen"i ve "cemaati" fail ilan etmesine nasıl karar verildi, bunun talimatı nasıl verildi?

Soru 9: Genelkurmay tarafından saat 18.00 itibariyle hiçbir uçağın kalkmaması, kışlalardan hiç bir askeri araç ve silahın çıkmaması emredildiği ve bunu tüm TSK organları tarafından duyulduğu halde ne olduğundan habersiz küçük askeri grupların sokağa çıkarılması emrini kim verdi?

Soru 10: Darbe girişimi için çok az sayıda rütbeli asker, askeri okul öğrencileri ve 1-2 tabur asker, 10-15 tank ve ses etkisi için 3-5 savaş uçağı kullanılması, yalnızca Boğaz köprüsünün kapatılması şüphe uyandırıcı değil midir?

Soru 11: Dünya tarihinde tüm darbeler sabaha karşı yapılmışken bu teşebbüs için insanların en uyanık olduğu saatin, prime time'ın tercih edilmesinin izahı nedir? Siyasi iktidarın hiç bir yetkilisinin (Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri…) gözaltına bile alınmaya teşebbüs edilmediği bir darbe olmuş mudur?

Soru 12: Darbe istihbaratının saat 16:30'da Genelkurmay'a ulaşmasına rağmen kuvvet komutanlarının düğüne gidebilmesi ve düğünde saatlerce kalabilmesinin izahı nedir?

Soru 13: Saat 18 itibariyle darbe girişimini Genelkurmay, MİT ve hükümet yetkilileri biliyorken TRT'nin korumaya alınmaması, biri rütbeli 5 asker tarafından basılması ve gece yarısı bildiri okutulması daha sonra darbecilerin TRT personeli ve halk tarafından yakalaması kuşku uyarıcı değil mi?

Soru 14: Yüzlerce üst düzey güvenlik personelinin çalıştığı ve son model silahlarla korunan Erdoğan'ın Saray'ın 3'ü rütbeli 13 asker tarafından basılması ve bunların daha kapıdan girmeden gözaltına alınması tuhaf değil midir?

Soru 15: Darbe Erdoğan'a karşı yapılıyor. Darbeciler TBMM'yi bombalıyor fakat lazer teknolojili füzeleri olan son model savaş uçakları Erdoğan'ın 450 bin metrekarelik sarayının sadece bahçesinin uzak bir köşesini bombalıyor. Bu tuhaflığın açıklaması ne?

Soru 16: NTV'de 15 temmuz akşamı "öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki TSK'nın içinde mevcuttu" diyen ve 16.00'da darbe girişimini MİT'ten resmen öğrendiğini açıklayan Erdoğan, işi oluruna bırakmasa en geç 19'00'da televizyonlara çıkıp darbeyi deşifre etseydi tek bir asker kışladan dışarı adım atmaz belki de 241 insan şehit olmazdı. Erdoğan 6,5 saat niye bekledi?

Soru 17: Saat 14.45'te darbe girişimini MİT'e haber veren binbaşı H.A. niçin tutuklu?

Soru 18: Hem 'darbe girişiminin ardında cemaat var' demek hem de darbeyi ihbar eden binbaşı H.A.'yı cemaat üyeliği iddiasıyla tutuklama çelişkisinin izahı ne?

Soru 19: Darbe girişiminden hemen sonra İngiliz İstihbaratı GCHQ'nun Türk hükümetinin telefon ve e-mail yazışmalarını yakaladığı ve "Yarın temizlik operasyonları başlatılsın ve darbenin baş yöneticisi Fethullah Gülen ilan edilsin" mesajını elde ettiği 24 Temmuz 2016'da saygın Alman dergisi FOCUS'ta yayınlandı. Ve yalanlanmadı. Bu iddia doğru mu?

Soru 20: En basit soruşturmanın aylarca sürebildiği Türkiye'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daha o gece 04.30'da darbe girişimini çözüp sonuca bağlayarak "Paralel Devlet Yapılanmasıyla irtibatlı yargı görevlileri ve general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar" hakkında gözaltı kararı vermesi şüphe uyandırıcı değil mi?

Soru 21: En küçük bir terör hadisesinde medyaya yayın yasağı getirilirken darbe teşebbüsü gibi hadisede niye yayın yasağı getirilmedi? Neden o gece Twitter ve diğer sosyal medya mecralar kapatılmadı ve internet yavaşlatılmadı.

Soru 22: En ufak bir ihbar veya şüphe taşıyanların gözaltına alınmasına rağmen darbe teşebbüsünün 1 numarası olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün Akıncı üssü yakınında yakalanıp, ilk mahkemede salıverilmesi ve Öksüz hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir takım imalarda bulunmasının doğurduğu soru işaretleri niçin aydınlatılmıyor?

Soru 23: Eski Pentagon üst yetkilisi Michael Rubin'in "15 Temmuz gecesi sivilleri Saray'a bağlı Sadat milisleri öldürdü" iddiası doğru mudur? 15 Temmuz sivil ölümleri yeterince araştırıldı mı? Niçin hiçbirine otopsi yapılmadı?

Soru 24: Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın tüm itirafları gözü kapalı kabul edilirken Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında "O da cemaatçidir. Genelkurmay Proje Yönetim Daire Başkanıdır." dediği halde niçin özenle yargıdan kaçırılmaktadır?

Soru 25: Darbe girişiminin hemen ertesi gün 2.475 hakimin HSYK tarafından açığa alınması, sonraki günlerde çığ gibi büyüyen ve 100 binleri aşan kıyımların MİT fişlemeleri esas alınarak yapıldığı tezini güçlendiriyor. Bu doğru mudur? Darbe girişimi, toplu kıyımlar ve cadı avı için mizansen olarak mı düzenlendi?

https://bagimsizvatanhaber.blogspot.com.tr/2017/07/kanli-15-temmuz-tezgahi.html

 
a45UyF587661-170717130832 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/17  13:23 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Cogu sozler hamleden daha serttir.

Hz.Ali

Yemin olsun, icinizden Cumartesi gununde azginlik yapanlari siz bilirsiniz.
Onlara soyle dedik: Asagilik maymunlar oluverin.

BAKARA SURESI: 65

Turan DURSUN: Kabe Guvenli Bir Yer mi?

Kabe, beytullah adiyla da anilir. Allahin Evi anlamina gelen beytullah, cevresi daglik olan bir bolgede, dusuk seviyedeki bir yere insa edilmistir. Bu nedenle tarihte cok kez yukaridaki tepelerden akip gelen sel nedeniyle yikilmis bazen ise su altinda kalmistir:
Kabe, bunun disinda cesitli savaslarda, ornegin manciniklar tarafindan da yikilmistir. Depremlerde zarar gordugu de biliniyor.
Kabe, eger siradan bir insaat olsaydi tum bunlari normal sayabilirdik. Ancak Kabe, Islam inancina gore Allahin Evi dir, Allah tarafindan korunmaktadir. Bu durum ozellikle Al-i Imran ve Fil Suresi nden anlasilmaktadir. Al-i Imran Suresi 97. ayet:
Orada apacik nisaneler, (ayrica) Ibrahim in makami vardir. Oraya giren emniyette olur.
Goruldugu gibi Kuran, Kabeyi guvenli bir yer olarak tasvir ediyor. Zaten Fil Suresi nde anlatilan Ebabil Kuslari hikayesi de bu fikri destekliyor. Oysaki Kabenin tarihi bunun tam tersini soyluyor:
Halife Abdullah Bin Zubeyr, Haccac komutasindaki Emevi ordusu Mekke yi kusatinca son care olarak Kabe nin icine giriyor. Abdullah Bin Zubeyr in Kabe ye siginmasinda Al-i Imran Suresi nin 97. ayetine olan inancinin etkisinin oldugunu tahmin etmek zor degil cunku o bir halife. Ancak Kabe manciniklarla tasa tutuluyor, hem Kabe yikiliyor hem de icindeki halife oluyor. Boylece Al-i Imran Suresi nin 97. ayetindeki iddia asilsiz cikiyor.
Al-i Imran Suresi 97. ayetindeki gercekligi olmayan iddiayi perdelemek icin bazi Islamcilar guvenlik kelimesinin anlamini bozarak burada ruhsal huzur gibi bir anlamin kasdedildigini soylemektedir. Oysa pek cok mealde gecen kelime guvenlik tir. Ornek olarak asagidaki Arapca-Turkce kelime mealini inceleyebilirsiniz:
929 yilinda Abbasi yonetimine isyan eden Karmati mezhebinin lideri Ebu Tahir Mekke yi ele gecirdi. Hac mevsiminde, tavaf eden Hacilari, Kabe nin kapisina oturtup kilicla kesti. Karmati Lideri, Ben Allah im, Allah layim, yaratan da, yok eden de benim! diyordu. Hacilar kacip Kabe nin ortusune yapisiyor ama o halde olduruluyorlardi.
Ebu Tahir oldurdugu hacilari Zemzem kuyusuna doldurttu. Zemzem kuyusunun ustundeki kubbeyi yiktiran Ebu Tahir Kabe nin ortusunu parcalatip askerlere dagitti. Kabe nin kapisini sokturdu.
Ebu Tahir, bununla yetinmedi. Hacerulesved in sokulmesini emretti ve bunu balyozla sokturtup yani sira goturdu. Hacerulesved, 22 sene disarida kaldi.(Ibn Kesir, c. 11,s. 282)
Hacerulesved, 1022 yilinda da saldiriya ugradi. Misirli birisi hacilarla gelip Kabe yi tavaf etti ve Hacerulesved i opecegi sirada elindeki gurzle o mubarek tasa tam uc kez vurdu. Adam, Ne zamana kadar su tasa ibadet edecegiz. Ne Muhammet ne de Ali beni yapacagim isten alikoyamayacaktir. Bugun su Beyt i (evi) yikacagim dedi. Bunun uzerine Yemenli birisi onu oldurdu, adamlari da oldurulduler. (Ibn Kesir, c.12, s. 84)

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/669-kabe-guvenli-bir-yer-mi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder