27 Temmuz 2017 Perşembe

İLBER ORTAYLI : HAKİKAT DÜŞMANI BAZI YORUMCULARA TOPLU CEVABIM.

 


İLBER ORTAYLI : HAKİKAT DÜŞMANI BAZI YORUMCULARA TOPLU CEVABIM.

Belki beyni olan birine denk gelir de düşünmeyi öğrenir:

1. Yaşar Nuri Öztürk'ün hayatını ve ilmi kişiliğini önyargısız şekilde araştırırsan eğer; senin din adına bildiğin her şeyin ancak O'nun unuttuğu kadarından bile az olduğunu farkedersin,

2. Sen seçilmiş kişi! Doğmadan önce orta halli bir beyaz ırkta müslüman bir aileden doğacağını seçerek ve isteyerek mi dünyaya geldin? Allah seni bu niteliklerle yaratıp sana torpil mi geçmiş oldu? Eğer bir Yahudi olarak doğmuş olsaydın "bu kafayla" şu an ağlama duvarının önünde Filistinli müslümanlara beddua ediyor olurdun. Zihniyet aynı çünkü. O kişi de Allah'ın torpili ile doğru ırkta,doğru yerde, doğru aileden dünyaya gelmiş ve kuşkusuz en doğrusuna o inanıyor. Çünkü Allah Afrika'daki kulunu sevmiyor. Ya da senin gözünle Yahudi lerden nefret ediyor. Seni çok sevdiği için Müslüman yaptı. Allah ayrımcılık yapar mı sence? Kudretli yaratıcı kulları arasında torpil geçer mi?

3. İnsan evrende bir HİÇTİR! Bunu asla unutma. O kafanı yukarı kaldır ve bak. Daha içerisinde olduğun Samanyolu galaksisinin bile merkezinde ne olduğunu bilmiyor insan. Çünkü oraya saniyede 300.000km hızla giden bir araçla bile varmaya ömrü yetmiyor insanın. Bilinen yani ışığı bize ulaşabilmiş evrenin milyarlarca ışık yılı uzağındasın. Yani dünyanın en büyük stadyumununda, sahanın herhangi bir yerindeki ot parçasının üzerindeki toz zerresinin içindeki parçacığın(DÜNYA) bir yerlerinde yaşayan bir canlısın. Evet insanın evrendeki yeri bu kadarCIK. Şimdi bana bu MUAZZAM yaratılışın sadece senin için olduğunu mu anlatıyorsun? Sen(İNSAN) evrenin merkezi değil, hiçbir şeyi sayılacak kadar yokluğunda yaşıyorsun. Ve tüm bu muhteşem yaratılışa kudreti olan yaratıcı insanlar ve hayvanlar arasında ayrım yapmaz. Birine iyi diğerine kötü demez. Adalete aykırı bu.

4. Milyar yıllık evrende 50 bin yıllık bir canlısın. Şu an inandığın din senden 10.000 yıl önce yaşamış bir insanın gökyüzüne bakarak keşfettiği inancın günümüze kadar evrilerek geldiği başka bir formudur. Dinler tarihi araştır sana neyin nerden geldiğini anlatsın.

5. Arapça indirilmiş bir kitabı Araptan daha iyi anlaman İMKANSIZ! Hatta şu anki Arap bile işin içinden çıkmakta zorlanıyor. Neden? Çünkü DİLBİLİMİ der ki "Her dil insanlar ve toplumlar gibi canlıdır ve zamanla değişmeye mahkumdur". 1400 yıl önceki hangi kelimenin, ekin ya da hecenin şu anki manayı tam olarak kastettiğini nereden bilebilirsin? Dil değişir. Bu yüzden en temel din konularında bile her alim farklı düşünür. Kurandan kendine göre bir mesaj alır. Çatışmaların ana kaynağı da budur zaten. Aynı dinden yüzlerce farklı inanış ve uygulamanın temelinde de bu yatar. Sen "seçilmiş" kişi olarak bunların EN DOĞRU olanına sahip olma ayrıcalığını nereden aldın?

Sana zaman harcadığım için kendimden özür diliyorum. Ama insanların cahilce saflığını kullanıp ahkam kesmeyin. Sözüm sana da senin kafanda olan Yahudi ve Hristiyana da... Bu tutum İNSANLIĞA zarar verdi hep. Peygamberin daha kemikleri etten sıyrılmadan, göz nuru torununun başını gövdesinden ayıran zihniyetle aynı bu. Bundan uzaklaştırın insanları. Acısını hepimiz çektik. Çekiyoruz da. Lütfen çekmeyelim artık! YETER

Not: Kaynağım yoktur. Bu nedenle İlber Ortaylı yalanlayana kadar bu yazıyı, onun yazdığın kabul ederek gruplara ileteceğim.
Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA    
a45UyF587661-170727172928 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/27  20:20 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Neden gecmisinizi bir kere daha yasamak icin yalvarip duruyorsunuz? Her sabah bir yenisine baslayabilirsiniz.

Robert Quille

Resulullah sav buyurdular ki:
Kim resim yaparsa, Allah onu Kiyamet gunu, yaptigi resim sebebiyle, onlara ruh ufleyinceye kadar azab eder.
Hicbir zaman da ruh ufleyici degildir.

Kutubu Sitte 2168

Turk milletini Allah icin, Peygamber icin topraklarini, menfaatlerini, benligini unutturacak, Allah la mutevekkil kilacak derin bir gaflet ve yorgunluk besiginde uyuttular.(..)

Mustafa Kemal ATATURK
(Mustafa Kemal in yazdigi Afet inan imzasiyla cikan Medeni Bilgiler kitabi 1931)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder