29 Temmuz 2017 Cumartesi

SÜLEYMAN KILIÇ : ÇARE, MİLLİ MUTABAKAT



SÜLEYMAN KILIÇ : ÇARE, MİLLİ MUTABAKAT



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son Suudi Arabistan gezisinde aradığını bulamadı.

Suudi Kralı Selman ve ekibi Erdoğan'ın Katar sorununa yönelik çözüm beklentilerine karşılık 'sonuca ve talebe yönelik' bir adım atmadı.

Katar ile Türkiye üzerinden uzlaşmaya yanaşmadı, tam tersi mesaj verdi:

Katar'a uluslararası deklarasyonla diyeceğimizi dedik.

Ardından da Türkiye yerine, Fas'a dinlenmeye gitti.

Yetmedi..

Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri de bozulmaya başladı.

En önemli sebep Katar Gazı da denilen Kıbrıs Doğalgazı.

Bu konuya biraz sonra geleceğiz.

Erdoğan İsrail ile Mescid-i Aksa ve Filistin konusunda ayrı düşünce.

Fetva makamı olan Suudi Arabistan'ı da Mısır'ı da yanında bulamadı.

Yine Fetva makamı olan El Ezher'i de..

Bu ne anlama geliyor?

Erdoğan talipli olduğu Sünni dünyadan tamamen dışlanıyor.

Önder olma bir yana…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in de istifasının arka planında yatan sebeplerden birisi Mescid-i Aksa krizi olduğu söyleniyor.

İddiaya göre zaten Bekir Bozdağ'ın Diyanetten sorumlu Bakan olmasından rahatsız olan Mehmet Görmez geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesine çağrıldı. Mescidi-i Aksa ile ilgili çok sert bir Cuma hutbesi taslağı gündeme geldi. Başkan Görmez de buna yanaşmayınca ipler koptu.

Bu kopuş aynı zamanda 15 yıldır Fethullah Gülen yani FETÖ'ye tavizler veren AKP iktidarlarına karşı Nakşi ve Nur Cemaatinin de Erdoğan'a mesafe koyuşudur. Görmez giderayak FETÖ ile ilgili raporu açıkladı. Bombayı Bekir Bozdağ'ın dolayısıyla Erdoğan'ın kucağına koydu gidiyor.

İlim yapacağı demecinin satır aralarında altında yatan sebep de bu.

Daha müspet ilimle uğraşan din adamlarını yetiştirmek. Yol gösterici, tasavvufu ve sevgiyi hakim kılan

Bir İslam anlayışını hakim kılmak. Yani bir anlamda Anadolu İslam'ını hakim kılmak.

İsrail 100 yıllık revervi olan Kıbrıs Gazında Kıbrıs Rum kesiminden vazgeçmiyor. Türkiye'yi dışladı. Fransız ve Mısır'ı muhatap alıyor. Türkiye'de Erdoğan da, haklı olarak buna tepki koymaya çalışıyor. Mescid-i Aksa üzerinden gitmeye çalışıyor. Ama ilişkiler o kadar yıpranmış ki, dikiş tutmuyor. Suriye'de İblid'de El Kadie ile komşu olduk. Operasyon için NATO izin vermek istemiyor. Kıbrıs gazında TPO devre dışı. İngiltere azınlık hükümeti ile başının derdine düşmüş. Bırakın İngiltere'yi, çok koruduğumuz Katar bile Erdoğan'ın Kıbrıs'ı tanı ricasını kırdı, yerine getirmedi. Kıbrıs gazını TPO ile yap ricasını da geri çevirdi.

Sonuç. Biz bize kaldık.

Türkiye'de değişim kaçınılmaz.

Siyasette de..

İç ve dış siyasette de bu şart.

Bu değişimi bütün yıpranmışlığına rağmen Erdoğan farkında.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da..

Türkiye iç siyasette rahatlayamazsa, uluslar arası arenada daha da yalnız kalacak.

Yeni siyaset, yeni kadrolarla oluyor.

Erdoğan bu sebeple çok hızlı.

CHP mi?

Türkiye'nin içte ve dışta yeni kadroları ancak CHP kurabilir.

CHP de yeni siyaset anlayışı ve kadrolara ihtiyaç var.

Türkiye için.

Bu anlamda olağanüstü ya da normal kurultayda yenilenme ve değişim kaçınılmaz.

Çare mi?

Milli Mutabakat. Her anlamda..

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/diyanet-krizi-ve-israil-ile-kavganin-perde-arkasi-h38364.html

 
a45UyF587661-170729181108 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/07/29  22:23 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Pek cok din vardir;
fakat sadece bir tek ahlak vardir.

John Ruskin

Kalem (Nun) Suresi nin 32.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus...
Ayetin anlami:
Belki Rabbimiz, daha hayirlisina cevirerek bundan daha iyisini bize verir
Said-i Nursi ye gore; Risale-i Nur un yazilmasi ve yayilmasi sirasinda cok olaganustu olaylar oldu.
Yazarina, yani Said-i Nursi ye buyuk $ikintilar verildi.
O sirada, Kucuk bir Mescidi ne de ilisildi! Iste o zaman Risale-i Nur sakirtleri Guclu bir rica ve yakarisla Allah a yalvardilar: Ya Rab!
Bu korkunc Ruyayi hayra cevir! dediler.
Herkes umutsuz bulunurken, Risale-i Nur sakirtleri, umud lu oldular ve Muslumanlarin morallerini guclendirdiler.
Onun icin de Allah dileklerine gore daha hayirlisini verdi.
Iste ayette, bu olaya isaret ediliyor
Buna gore ayetin anlami su oluyor:
Risale-i Nur sakirtleri dediler ki; Umariz ki Rabbimiz, bundan daha iyisi, hayirlisini bize verecek

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Suleyman Celik: SEVR ANTLASMASI NDAN GUNUMUZE

scelik44@gmail.com

10 Agustos 1920 de Osmanli Imparatorlugu ile Birinci Dunya Savasi nin galipleri arasinda, Turk Ulusu nun olum fermani olan Sevr Antlasmasi imzalandi.

Internette kolayca bulabileceginiz Sevr haritasinda gorececeginiz uzere Osmanli ya, Sultan in halifecilik oynamasi icin, kucuk bir yer birakilmaktadir. Gercekte Muslumanlarin halifesi rolunu oynayarak Ingiltere nin kuklasi olmasi ve onun Islam ulkelerini somurmesine tinsel aracilik yapmasi dusunulmustur.

Aslinda Osmanli ya birakilan bolgenin Karadeniz kiyisinda, bir Pontus Rum Devleti kurulmasi icin Ingiltere soz vermistir. Yani gercekte Turklere Ic Anadolu da denizi olmayan kucuk bir alan birakiliyordu.

Turkiye Buyuk Millet Meclisi (Gazi Meclis) 19 Agustos ta aldigi kararla bu antlasmayi gecersiz saydi. Imzalayanlari ve onaylayanlari Vatan Haini ilan etti. 7 Ekim de Ankara Istiklal Mahkemesi Sevr i imzalayan Hadi Pasa, Riza Tevfik, Resat Halis ve Damat Ferit Pasa yi idama mahkum etti.

Imkansizi mumkun kilan Buyuk Dahi Gazi Mustafa Kemal Pasa nin onderliginde bir araya gelen Turk Ulusu, Ulusal Kurtulus Savasi sonunda kendisine bu antlasmayi dayatanlari dize getirerek olum fermanini kabul etmedigini dunyaya duyurdu. Ardindan Lozan Baris Antlasmasiyla Sevr tarihin cop sepetine atildi. Ne yazik ki gunumuzde Lozan tartisilir olmus, onun bir yenilgi oldugunu one surenler ortaya cikmistir. Boyle sapkinlara Sevr haritasini gosterin. Baska soze gerek yok.

Ancak emperyalistler kolay kolay pes etmezler. Bizim planlarimiz uzun erimlidir. Gerceklesmediginde bekletir ve kosullar olustugunda yeniden ortaya sureriz derler.

Ingiliz Bas Delegesi ve muttefiklerinin sozcusu Lord Curzon Ismet Pasa ya Lozan da demistir ki bak general, tum isteklerimizi ret ediyorsun. Bunlari ben cebime koyuyorum. Ulken harap ve yoksul. Para bizde ve (yaninda bulunan ABD Delegesi Amiral Bristol u gostererek) bunlarda var. Yarin borc almak icin gelip onumuzde diz cokeceksin. O zaman cebimdekileri cikarip hepsini alacagim.

Lord Curzon Ataturk doneminde cebine koyduklarindan zirnik alamamis, hatta dostlugunu kazanmak icin Krallarini ayagina gondermislerdir. Fakat ne yazik ki Ataturk ten sonra gelenler Lozan in kazanimlarini, ozellikle 2.Dunya Savasi sonrasinda Ingiltere nin yerini alan ABD ye kaptirmislardir.

Sovyetler Birligi nin dagilmasiyla dunyanin tek super gucu olan ABD hedef buyutmus, mazlum uluslarin ulusal devletlerini toptan ortadan kaldirmaya karar vermistir. Medyayi, yazarlari, (sozde) bilim insanlarini, ozellikle yerel isbirlikci/hain etki ajanlarini kullanarak kuresellesme ve dunya vatandasligi masallari ile ulusal devletleri cagdisi ilan eden, ulusal kahramanlari gozden dusurmeye, ulusal refleksleri koreltmeye yonelik; ote yandan din ve mezhep ayriliklari ile mikro milliyetcilikleri one cikaran butuncul bir bilgi kirliligi (desinformasyon) olusturma ve beyin yikama kampanyasi baslatildi. Yeni planlar yapildi, taktik ve stratejiler gelistirildi. BOP ve bunun gelistirilmisi GOP bu kapsamda yapilan planlardir. Bu planlar cercevesinde Sevr benzeri yeni haritalar servis edilmeye baslandi.

Bu yeni emperyal stratejiyi goz onune alarak, ulkemizde son yillarda yasananlari, yazilanlari, konusulanlari dusunun ve buna gore yeni haritalari yeniden degerlendirin.

Ataturk e ve silah arkadaslarina, Rauf Denktas a vb. yapilan saldirilari buna gore degerlendirin. Ulkenin bolunmez butunlugu icin canini ortaya koymus, gazi olmus ulusal kahramanlarimizi intihara surukleyecek derecede, alcakca yapilan saldirilari dusunun.

Ulusal birligimizi simgeleyen ozdeyislerin ortadan kaldirilmasini, TC nin resmi dairelerin logosundan silinmesini, andimizin yasaklanmasini ve en onemlisi bayragimizin yakilmasi, hatta askeri garnizonda gonderinden indirilmesini, buna karsilik bolucu teror orgutunun bayragi ile elebasinin posterlerinin her yere asilmasini toplumun bir tepki vermeksizin sessizce izlemesini buna gore degerlendirin.

VE TEKRAR TEKRAR IYI DUSUNUN! NEREYE GIDIYORUZ?..


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder