28 Temmuz 2017 Cuma

'RUSYA İLE ERMENİSTAN'IN ORTAK ORDUSU, BÖLGE İÇİN TEHDİT OLUŞTURACAK'



'RUSYA İLE ERMENİSTAN'IN ORTAK ORDUSU, BÖLGE İÇİN TEHDİT OLUŞTURACAK'

07-28-2017

ATSAM Başkanı Cabbarlı, "Anlaşmanın amacı Ermenistan'ın güvenliğini korumaktan ziyade Rusya'nın Güney Kafkasya'daki çıkarlarının korunmasına yöneliktir." dedi.

Azerbaycanlı uzmanlar, Rusya ve Ermenistan "ortak ordu grubu" oluşturmasının bölge için tehdit oluşturduğunu düşünüyor.

Avrasya Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (ATSAM) Başkanı Dr. Hatem Cabbarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile Ermenistan arasında 30 Kasım 2016'da imzalanan, son alarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayladığı ortak "ordu grubu" oluşturma anlaşmasının, içerik olarak, iki bağımsız devlet arasında imzalanan anlaşmalardan uzak olduğunu savundu.

Anlaşma şartlarına göre "ortak ordu grubu"nun komutanlığının barış dönemlerinde Ermenistan, savaş zamanında ise Rusya tarafından üstleneceğini belirten Cabbarlı, "Anlaşma şartlarında eş komutanlık mekanizması yok. Yani net ifadelerle Rusya'nın üstünlüğü teyit edilmiştir. Bu demektir ki Rusya, son zamanlarda ilişkileri gerginleşen Gürcistan ile savaşa başlarsa Ermenistan ordusunun silahlı operasyonlara katılmasını talep edebilir. Anlaşmanın amacı Ermenistan'ın güvenliğini korumaktan ziyade Rusya'nın Güney Kafkasya'daki çıkarlarının korunmasına yöneliktir."

Cabbarlı, anlaşmanın Ermenistan ile çatışma halinde olan Azerbaycan açısından doğuracağı sonuçları şöyle sıraladı:

"İşgal altıdaki Dağlık Karabağ'da askeri operasyonlar başlarsa Ermenistan, Azerbaycan sınırlarında da ateşkesi ihlal ederek ve Azerbaycan ile savaş halinde olduğunu öne sürerek ortak ordu grubunun olaylara müdahale etmesini isteyebilir. Bu duruma Moskova'nın nasıl tepki vereceği belirsiz, çünkü savaş durumunda komutanlığı Rusya üstlenecek. Bütün durumlarda bu anlaşmanın onaylanması Rusya tarafından Azerbaycan'a baskı aracı olarak kullanılabilir."

Azeri Defence dergisi Genel Yayın Yönetmeni Reşat Süleymanov, Rusya-Ermenistan ortak ordu grubunun aslında 2 yıl önce fiilen kurulduğunu ve ortak tatbikatlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

İki ülkenin Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü kapsamında da müttefik olduğunu vurgulayan Süleymanov, ortak ordu grubunun savunma amacıyla kurulmasının belirtilmesine rağmen saldırı tatbikatları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Rusya-Ermenistan ortak ordu grubunun komutanı General Andranik Markaryan'ın "Ordu grubu Rusya'nın talimatı olmadan da savaşa girebilir" şeklinde açıklamaları olduğuna dikkati çeken Süleymanov, "Bu ordu grubunun Karabağ'daki çatışmalarda da kullanılma ihtimali yüksektir. Aynı şekilde son zamanlarda, Ermeni ordusunun Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaptığı provokasyonlar, ortak ordu grubunun Azerbaycan'a karşı kullanma amacı için atılmış adımlardır." dedi.

Anlaşmanın, Rusya ve Ermenistan'ın ortak operasyon yapmasına olanak sağladığını belirten Süleymanov, "Rusya ile Ermenistan'ın ortak ordusu, bölge için tehdit oluşturacak" değerlendirmesinde bulundu.

AA

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/248723-rusya-ile-ermenistanin-ortak-ordusu-bolge-icin-tehdit-olusturacak

 
a45UyF587661-170728201134 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/28  08:05 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Daha fazla kitap oku, dostlarini ara, daha az TV seyret.

Anonim Nasihat

Anadolu daki Milliyetci hareketi yok etmek, millet icin var olma meselesidir... O alcaklara karsi cikanlar, Islama, halifeye, padisahimiza unutulmaz hizmette bulunmus olacaklardir.

Yazar Refi Cevat Ulunay - 04.04.1920

Ben kesinlikle bir ateist degilim ve kendime panteist diyecegimi de sanmiyorum.
Sozkonusu problem, sinirli zihnimize gore cok genistir.
Cesitli dillerde yazilmis kitaplarla dolu buyuk bir kutuphaneye giren kucuk bir cocuk gibiyiz.
Cocuk bu kitaplari birinin yazmis oldugunu bilir.
Nasil oldugunu bilmez.
Kitaplarin yazildiklari dilleri anlamaz.
Cocuk bulanik bir sekilde bu kitaplarin duzenlenisinde gizemli bir duzen olduundan suphe duyar, ama onun ne oldugunu bilmez.
Bana oyle geliyor ki Tanri ya yonelen en aydin insan varliginin dahi tutumu boyle bir seydir.
Evrenin harikulade duzenlenmis oldugunu ve belli yasalara uygun hareket ettigini goruyoruz ama bu yasalari sadece bulanik bir sekilde anlayabiliyoruz.
Spinoza nin panteizmine hayranim, ama onun modern dusunceye katkisina cok daha fazla hayranim, cunku o ruh ve bedeni, iki ayri sey degil de bir butunmus gibi goren ilk filozoftur.

I m absolutely not an atheist and I don t think I can call myself a pantheist.
The problem involved is too vast for our limited minds.
We are in the position of a little child entering a huge library filled with books in many languages.
The child knows someone must have written those books.
It does not know how.
It does not understand the languages in which they are written.
The child dimly suspects a mysterious order in the arrangements of the books, but doesn t know what it is.
That, it seems to me, is the attitude of even the most intelligent human being toward God.
We see the universe marvelously arranged and obeying certain laws but only dimly understand these laws.
(...) I am fascinated by Spinoza s pantheism, but admire even more his contribution to modern thought because he is the first philosopher to deal with the soul and body as one, and not two separate things

Frankenberry, Nancy K.(2009-08-11).The Faith of Scientists: In Their Own Words.Princeton University Press.p.153.ISBN 978-0-691-13487-1.
(Einstein, burada ateist olmadigini acikca belirtiyor.
Spinoza nin panteizmine hayran oldugunu ama kendisini bir panteist olarak belirtemeyecegini de soyluyor.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder