30 Temmuz 2017 Pazar

SAYGI ÖZTÜRK : ARTIK BUNLAR SUÇ SAYILMIYOR

Din, iman, yalan, dolan, kin, intikam, işbirliği ve ihanet.
Adalet ve Kalkınma Partisi ve Fitnebaz Cemaat'in özeti budur.

Oraj POYRAZ


SAYGI ÖZTÜRK : ARTIK BUNLAR SUÇ SAYILMIYOR

30 Temmuz 2017

Sizlerden gelen bilgi, belgelerle duymadığımız, bilmediğimiz konuları öğreniyor, biz de bunları araştırıp soruşturduktan sonra okuyucularımıza aktarıyoruz. Bizzat konuların içinde olanların aktardığı bilgiler, değişik bakış açıları belgelerle de desteklenince olaya bakışımız değişiyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'ye geldiğinde ilk kez İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa havalimanları ile Devlet Konukevi'ne Kürdistan bayrağı çekilmişti. Güneydoğu gazisi Tarkan Yılgün suç duyurusunda, "Irak Anayasasında böyle bir bayrağın yer almadığını, Türkiye dahil hiçbir ülkenin Kürdistan'ı tanımadığını, bayrak asılmasının ülkemizi bölmeye çalışan PKK, Suriye'yi bölmek isteyen PYD, İran'ı bölmek isteyen PJAK'ın amaçlarına yardım ettiği, kanton adını verdikleri bölgelerin devletleştirilmesinin önünü açmaya dönük olduğunu" öne sürdü.

Yılgün, bayrağın çekilmesine izin veren ve çekenler hakkında "terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla işlem yapılmasını istedi. Savcılığın yaklaşık 3.5 ay sonra verdiği kararda, Mesut Barzani'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri olduğu, devletin yetkili makamlarının izniyle 27 Şubat'ta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunduğu, bölgesel yönetimin terör örgütü olmadığı, bu nedenle şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığı belirtildi. Haberiniz olsun…

Rezaletin seyircileri

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdür ve yardımcılıkları için yazılı sınav yerine mülakat yapıyor. Böylece, kimin kazandırılması isteniyorsa o kazandırılıyor. 3-21 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen mülakatlarda ortaya çıktı ki tam anlamıyla torpil işliyor, hükümete yakınlığıyla bilinen sendika dışındaki müdür, müdür yardımcısı adaylarının başarılı olması hemen hiç mümkün olmuyor. Ankara dışındaki illerde sonuçlar açıklandı. Her ne kadar Eğitim Bir-Sen üyeleri kazandırılıyorsa da, onların arasında etkili olan cemaat, tarikat, vakıfların mücadelesi var. İşte, Ankara'da benzer sorun yaşanıyor. Hatta tatilde olan komisyon üyelerinden puanları değiştirmelerinin bile istendiği söyleniyor.

Rize'den bir örnek vereyim: Müdürlük mülakatına 49 kişi katıldı. Bunlardan 26'sına 90 ve üstünde puan verildi. Onların 25'i Eğitim-Bir Sen, birisinin de Türk Eğitim-Sen üyesi olduğu anlaşıldı. Kul hakkı yiyenler utanın utanın…

Trabzon'da saadet zinciri

Bazı belediyeler "doldur-boşalt" yöntemiyle sınava hiç girmeyen ya da girip yeterli puan alamayanlardan özel kalem müdürlüğüne eleman alıyor, sonra bunlar daha önemli görevlere atama koşulları uymadığı için vekaleten atanıyor. Bugünkü örneği de Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlığını yaptığı Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden verelim:

– Başkan Fevzi Gümrükçüoğlu, ortak olduğunu öne sürdüğü hastane sahibinden alacağını tahsil için senedi Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya'ya ciro etti. O da, hastanenin SGK alacaklarına el koydurdu. Akkaya'yı 10 yıllık memuriyeti olmamasına rağmen genel sekreter yardımcılığına vekaleten atadı. Belediyenin 11 dairesini bu kişiye bağladı.

– Akkaya'nın genel sekreter yardımcılığına gönderilmesinden sonra Ahmet Yoloğlu, özel kalem müdürlüğüne açıktan atandı. Kısa süre sonra Yoloğlu, Basın Yayın Daire Başkan Vekilliği'ne atandı ve halen bu görevde…

– Ahmet Yoloğlu'ndan boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez Arsin AKP İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu açıktan atandı. Kısa süre sonra Hacıhasanoğlu, Arsin İlçe Belediye Başkan Yardımcılığı'na verildi.

– Farabi Hacıhasanoğlu'ndan boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez Cemal Akdeniz getirildi. O da Makine İkmal Daire Başkanlığı'na vekaleten atandı.

– Cemal Akdeniz'den boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez HAS Parti döneminde merkez ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunan Muhammet Ali Altuntaş açıktan atandı. Altuntaş da kısa süre sonra Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekilliği'ne atandı.

– Ali Altuntaş'tan boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez İsmail Gözcü açıktan atandı. O da kısa süre sonra Kira İştirakleri Daire Başkan Vekilliği'ne atandı.

– İsmail Gözcü'den boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez Mustafa Yazıcı açıktan atandı. Yazıcı da kısa süre sonra Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na vekaleten atandı.

– Mustafa Yazıcı'dan boşalan özel kalem müdürlüğüne bu kez Muhammet Zahir Demirtaş açıktan atandı.

Bakalım Demirtaş özel kalemde daha ne kadar kalacak ve oradan hangi daire başkanlığına vekaleten atanacak. Trabzon'da kurulan saadet zincirinin birkaç halkasını anlattım. Zorlu sınavlarda başarılı olanlar işe alınmazken, yandaşlar sınavsız alınıyor ve yükseliyor. Bunlar suç sayılmıyor ve kılıfına uyduruluyor. Oh ne âlâ memleket…

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/saygi-ozturk/artik-bunlar-suc-sayilmiyor-1952444/

 
a45UyF587661-170730152118 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/30  16:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Aklimda merak ve saygi uyandiran iki sey vardir:

Uzerimdeki yildiz gibi parlayan cennet ve icimdeki ahlak yasasi.

Immanuel Kant

Musluman anne babanin birinci temel vazifesi cocuklarini (sosyolojik musalla Muslumani degil!) iyi, imanli, gercek Musluman olarak yetistirmektir.
Bu da onlara sahih=dogru ilmihal bilgileri vermekle olur.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Din halkin afyonudur

Din-disi elestirinin temelini su olusturuyor: insani insan yapan din degil, dini yapan insandir.
Yani din, henuz kendine erismemis ya da coktan yitirmis bulunulan insanin sahip oldugu kendinin bilinci ve kendinin duygusunu olusturuyor.
Ama insan, dunyanin disinda herhangi bir yere cekilmis soyut bir oz degil.
Insan, insanin dunyasi, devlet, toplum anlamina geliyor.
Bu devlet, bu toplum, dunyanin tersine cevrilmis bilinci olan dini uretiyor, cunku kendileri alt-ust olmus bir dunya olusturuyor.
Din bu dunyanin genel teorisini, onun an$iklopedik ozetleme kitabini, onun halksal bicimdeki mantigini, onun tinselci point d honneur unu (onur sorununu), kendinden gecmesini, ahlaksal onaylanmasini, gorkemli tamamlayicisini, teselli ve aklanmasinin evrensel temelini olusturuyor.
Din insanal ozun dogaustu gerceklesmesini olusturuyor, cunku insanal oz gercek gerceklige sahip bulunmuyor.
Oyleyse dine karsi savasim vermek, dolayli olarak dinin tinsel aromasini olusturdugu dunyaya karsi savasim vermek anlamina geliyor.
Dinsel uzuntu, bir olcude gercek uzuntunun disavurumu ve bir baska olcude de gercek uzuntuye karsi protesto oluyor.
Din ezilen insanin icli ezgisini, kalpsiz bir dunyanin sicakligini, tinin distalandigi toplumsal kosullarin tinini olusturuyor.
Din, halkin afyonunu olusturuyor.
Halkin aldatici mutlulugunu olarak dini ortadan kaldirmak, halkin gercek mutlulugunu istemek anlamina geliyor.
Halkin kendi durumu uzerindeki yanilsamalardan vazgecmesini isteme, halkin yanilsamalara gereksinim duyan bir durumdan vazgecmesini istemek anlamina geliyor.
Oyleyse dinin elestirisi, dinin aylasini olusturdugu bu gozyaslari vadisinin tohum halindeki elestirisi anlamina geliyor .
((http://tr.wikipedia.org/wiki/Din-halk%C4%B1n-afyonudur#cite-note-1)

Din halkin afyonudur (Almanca asli Die Religion ...
ist das Opium des Volkes) Karl Marx in cok alintilanan bir sozudur.
Marx in 1843 yilinda kaleme aldigi Hegel in Hukuk Felsefesinin Elestirisine Katki Giris adli yazida yer almis, bu yazi bir yil sonra Marx in Arnold Ruge ile birlikte yayinladigi Deutsch-Franzosischen Jahrbucher (Alman-Fransiz Yilliklari) adli dergide yayinlanmistir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Din-halk%C4%B1n-afyonudur


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder