21 Temmuz 2017 Cuma

KHK MAĞDURLARI İÇİN KURULAN OHAL KOMİSYONU'NA KHK İLE ATILANLARIN BAŞVURMASI YASAK

Elbette bunlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru hakkı kazanacaklar.
Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


KHK MAĞDURLARI İÇİN KURULAN OHAL KOMİSYONU'NA KHK İLE ATILANLARIN BAŞVURMASI YASAK

Binlerce kişi OHAL Komisyonu'na başvuramayacak.

21.07.2017

Hükümet 1 yıllık OHAL döneminin, ilkyarısında, KHK mağdurları için etkili bir iç hukuk yolu olacağı iddiası ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu kurdu. Ancak, komisyona başvuruların kapsamını çok dar tuttu. Komisyonun çalışmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelikteki "Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan KHK'lerde yer alan ilave tedbirler ile kanun yollarının açık olduğu işlemler hakkında ayrıca başvuru yapılamaz" hükmü kafaları karıştırdı. Edinilen bilgiye göre, KHK'ların "ekli listelerinde" yer almayan ancak KHK'lerdeki düzenlemelerden etkilenen binlerce kişi, hakkını OHAL Komisyonu'nda arayamayacak. KHK'lerin verdiği yetki ile kamu görevinden uzaklaştırılan yani açığa alınan 32 bin 80 kişi OHAL Komisyonu'na başvuramayacak. Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, idari tedbir olarak alınan uzaklaştırma kararının normal koşullarda 3 ay içinde tamamlanması gerekiyordu. Ancak bir başka KHK ile açığa alma tedbirinin süre sınırı kaldırıldı. Böylece açığa alınanların mahkemeye gitmeleri kâğıt üstünde mümkün olsa da zorlaştırıldı. Örneğin, açığa alınan öğretmenlerin açığa alınmalarına neden olan idari soruşturmanın tamamlanmasını, yani ya aklanmayı ya da açığa alınmayı bekledikleri öğrenildi.

KİŞİ BAŞVURAMAZ

OHAL KHK'leri ile 1424 özel öğretim kurumu kapatıldı. Buralarda çalışan 20 bin 292 kişinin çalışma izinleri iptal edildi. Bunlar için kapatma kararı KHK'ye bağlı olduğundan tüzelkişilik olarak kapatılan kurum OHAL komisyonuna başvurabilecek. Ancak çalıştığı kurum kapatıldığı için işsiz kalanlar komisyona başvuramayacak. Kapatılan vakıf üniversitelerinde çalışan, 2 bin 808'i öğretim elemanı toplamda yaklaşık 6 bin kişide işsiz kaldıkları, mağdur oldukları gerekçesiyle mahkemeye başvuramayacak. Kapatılan medya kuruluşları arasından KHK'lerle kapatılan, yani ismi ekli listelerde yer alan kurumlar OHAL komisyonuna başvurabilecek. Ancak KHK ile yetkilendirilen bakanın onayı ile kapatılan basın kuruluşları OHAL komisyonunun ilgi alanına girmeyecek.

ASKERİ ÖĞRENCİLERE RET

Harp akademileri, askeri liseler ve astsubay okulları KHK'lerle kapatıldı. Ancak bu kişiler de belirlenen internet sitesindeki başvuru ekranında komisyona başvuramayacakları yönünde uyarı görecek.

Odatv.com

http://odatv.com/khk-magdurlari-icin-kurulan-ohal-komisyonuna-khk-ile-atilanlarin-basvurmasi-yasak-2107171200.html

 
a45UyF587661-170721154607 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/07/21  18:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Afrika ya ilac gondermeye karar vermistik; fakat hepsinin uzerinde tok karnina yaziyordu.

Charles Bukowski Sozleri / Heinrich Karl Bukowski / Bilge Sozleri

Risale-i Nur okumak veya yazmak alim olmak icin yeterlidir, baska bilgiye gerek yoktur

Said-i Nursi Nur Meyveleri adini verdigi yazisinda.

Iyi ki Turk Dogmusum

14 Subat 2014

Gectigimiz gunlerde bir milletvekili Ataturk olmasaydi gene olurduk ama isimlerimiz Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. dedi.

Konu tartisilirken bir arkadasim gozyaslari icerisinde benim fakirhaneyi ziyaret etti. Aklina takilan bir sey varmis ve onu cok uzuyormus. Soyle sevgili arkadasim, nedir senin sorunun? dedim. Arkadaslarimin sorunlariyla ilgilenmeye bayilirim.

Benim ismim, biliyorsun, Dimitri. dedi. Ataturk olmasaydi herkesin ismi Dimitri, Yorgo olacakti ama Ataturk vardi ve buna ragmen benim ismim neden Dimitri? Ben neden faydalanamadim? dedi ve gozyaslarina boguldu.

Ona bir cay getirdim ve teskin etmeye ugrastim. Bak dedim, herkes Turk olamaz, bu bize dogustan verilmis bir hediye, sen Turk degilsin ve buna uzulmeni anlayabiliyorum, senin yerinde olsam ben de uzulurdum, insan icine cikmazdim, talihime saydirirdim, belki hayatima son vermek isterdim. Ama Turk degilsin diye hepten koyverme. Hayata 1-0 yenik baslamissin, daha cok calis, ne bileyim cok iyi bir curling oyuncusu ol, hayatina bir anlam kat. Benim herhangi bir basariya ihtiyacim yok, Turk dogmusum zaten, anlatabiliyor muyum ama senin cilginlar gibi calisman lazim.

Birbirine yapismis islak kirpiklerinin altindan utanc dolu bir bakis atti. Devam ettim. Inan ki seni anliyorum. Denize dokulmussunuz mesela, bu bir travmadir. Denize dokulmek ne abi ya? Ahahaha. Ozur dilerim, sinirlerim bozuldu. Ama Tanri askina, denize dokulmek ne abi? Nasil basardiniz bunu? Ahahaha. Ay devam edemeyecegim.

Gulme krizini atlatmak icin elimi yuzumu yikayip dondugumde Dimitri yi salondaki Turk bayragini koklayip yuzune surerken buldum. Beni gorunce aniden bayragi elinden birakti. Fena yakalanmisti. Yanina gidip omzundan tuttum.

Gizli gizli Turk bayragini opmen kesinlikle ayiplanacak bir sey degil. dedim. Muhtemelen kendi kendine Onuncu Yil Marsi ni da mirildaniyorsundur. Inan ki imkan olsa ben de senin Turk olmani isterdim. Ama bu mumkun degil, anliyor musun? Mendel kanunlari diye bir sey var. Kanuna karsi gelinmez.

Caylari tazeledim. Icim bir tuhaf olmustu. Dimitri yi hala teselli edememistim. Bak dedim, cayimdan bir yudum alarak, O olmasaydi benim de ismim bugun Dimitri olacakti. Sen Dimitri, ben Dimitri, herkes Dimitri, muthis bir kaos, dusunsene. Allah korumus. Ayrica ben annemden yine dogardim ama babam kimdi bilemezdim. Kastan gozden az cok tahmin ederdim ama kesin sudur diyemezdim. Cunku Soyadi Kanunu diye bir sey olmazdi. Elli tane Mehmet var, hangisi babam nereden bilecegim?

Bir nebze sakinlesmisti. Kalkti ve gitmeye koyuldu. Turk bayragini katlayip Dimitri nin cebine $ikistirdim. Itiraz edecek oldu ama usteledim. Genc adamsin, yaninda dursun. dedim. Ellerime sarildi, opturmedim. Hickira hickira gitti. Dimitri, ismini kesinlikle yazmamami rica etmisti. Ama ismini yazmadan cok anlamsiz olacagi icin yazdim. Ismi Dimitri. Uskudar da oturuyor, gozluklu, saclari onden hafif dokulmus, gorseniz hemen tanirsiniz.

Tarihimizi biliyor muyuz?

Vezir Tonyukuk olmasaydi bugun ismimiz Luo-Jin, Yang-Hai, Feng-Sushi idi.

Alaaddin Keykubat olmasaydi bugun ismimiz Refik Jebbour, Aatif Chachehou, Salma Hayek idi.

Barbaros Hayrettin Pasa olmasaydi yuzmeye Yunan adalarina gitmek zorunda kalirdik.

Cengiz Han olmasaydi ne iyi olurdu.

Baltaci Hasan Pasa olmasaydi Kopruluzade Damat Numan Pasa vardi, o da duzgun bir insandi.

Aslan Yurekli Richard olmasaydi bugun ismimiz Tony, Scott, Michael idi. Adam Hacli seferlerini eline yuzune bulastirdi.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder