27 Temmuz 2017 Perşembe

YILMAZ ÖZDİL : BEBELERE BALON BEBELERE CİHAT

 


YILMAZ ÖZDİL : BEBELERE BALON BEBELERE CİHAT.


Orta sınıf bir ailenin oğluydu.

Babası minibüs şoförüydü.

Annesi ev hanımıydı.

En büyük hayali futbolcu olmaktı.

Mezuniyet yıllığındaki "30 yaşında ne olmak istiyorsunuz?" sorusuna "santrafor olmak" cevabını vermişti, Manchester United taraftarıydı.

En sevdiği çizgi film The Simsonps'tı, en sevdiği müzik grubu S Club 7'ydi, her çocuk gibi cips yemeye bayılırdı, kötü alışkanlığı yoktu, sigarayı mesela, denemişti ama tiryakisi olmamıştı.

Çalışkan bir öğrenciydi, üniversiteye girdi, bilgisayar programcılığı okudu, arkadaşları arasında popülerdi, eğlenmeyi seven, kimsenin kalbini kırmayan bir gençti, doğu Londra aksanıyla konuşuyordu, Beatles'ın efsane solistinden öykünerek "John" lakabıyla tanınıyordu, üniversiteden mezun olana kadar kırmızı ışıkta geçmişliği bile yoktu, ömrü boyunca en ufak suça karışmamıştı.

Cellat oldu!

İnsanların diri diri gırtlağını kesti.

Kendisi gibi düşünmeyenlerin kafasını, tırtıklı bıçakla gövdesinden ayırdı.

IŞİD kasabıydı.

Kafaları kopartarak, o kafalardaki beğenmediği fikirleri yok edeceğini zannediyordu.

Cihatçı John.

Cihat kavramını "dinimizin temel ibadeti" diyerek müfredata monte edenler, cihatçı John'u da öğretsin mutlaka.

Sıradan, normal bir çocuğun, "cihatçı" sıfatını benimsedikten sonra, "ibadet" ettiğini düşünerek, ne hale geldiğini de öğretsin.

Atatürk'ü müfredattan çıkaran kindar nesiller yüzünden 23 Nisan cennetinden, hangi cehenneme sürüklendiğini bilsin çocuklarımız.

 
a45UyF587661-170727203434 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/07/28  06:08 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Macar sair Sandor Petofi, nehrin karsi kiyisina gecmek zorundaydi ama hic parasi yoktu. Sandalciya,
- Arkadas, dedi. Sana verecek param yok, ama istersen
cok guzel bir ogut verebilirim.
Kayikci, kabul eder ve karsiya gecerler. Petofi, kiyiya adimini atar atmaz verir ogudunu:
- Bana yaptigini baskalarina yapma, yoksa ac kalirsin...

Unlulerden Anekdotlar

Bundan on iki sene evvel isittim ki, en dehsetli ve muannid bir zindik, Kur an a karsi su-i kastini, tercumesiyle yapmaya baslamis.
Ve demis ki: Kur an tercume edilsin, ta ne mal oldugu bilinsin
Yani, luzumsuz tekrarati herkes gorsun ve tercumesi onun yerinde okunsun diye dehsetli bir plan cevirmis.
Fakat Risale-i Nur un cerh edilmez huccetleri kati ispat etmis ki, Kur an in hakiki tercumesi kàbil degil.
Ve lisan-i nahvi olan lisan-i Arabi yerinde Kur an in meziyetlerini ve nuktelerini baska lisan muhafaza edemez.
Ve herbir harfi on adetten bine kadar sevap veren kelimat-i Kur aniyenin mu cizane ve cemiyetli tabirlerinin yerinde beserin adi ve cuz i tercumeleri tutamaz, onun yerinde camilerde okunmaz, diye Risale-i Nur her tarafta intisariyla o dehsetli plani akim birakti.
****
Fakat, o zindiktan ders alan munafiklar, yine seytan hesabina Kur an gunesini uflemekle sondurmeye, ahmak cocuklar gibi, ahmakàne ve divanecesine calismalari sebebiyle, bana gàyet $iki ve $ikici ve $ikintili bir halette bu Onuncu Mesele yazdirildi tahmin ediyorum.
Baskalar ile gorusemedigim icin hakikat-i hali bilmiyorum

Said-i Kurdi
Risale-i Nur Kulliyati Sozler 11.Sua sayfa 425
Risale-i Nur Kulliyati > Sualar 11 Sua Onuncu mesele > Sayfa: 227
http://www.risaleinu...Sozler&Page=425
http://www.risaleinu...ayiMusa&Page=64
http://www.risaleinu...Sualar&Page=227

Dusmanca ithamda bulunanlarin surdurdukleri buyuk mubalagalar disinda Ermenilerin tehciri meselesi aslinda suna inhisar etmektedir:

Rus ordusu 1915 de bize karsi buyuk taarruzunu baslattigi bir sirada o zaman Carligin hizmetinde bulunan Tasnak Ermeni komitesi, askeri birliklerimizin gerisinde bulunan Ermeni ahalisini isyan ettirmisti.
Dusmanin sayi ve malzeme ustunlugu karsisinda cekilmeye mecbur kaldigimiz icin kendimizi daima iki ates arasinda kalmis gibi goruyorduk.
Ikmal ve yarali konvoylarimiz acimasiz sekilde katlediliyor, gerimizdeki kopruler ve yollar tahrip ediliyor ve Turk koylerinde teror hukum surduruluyordu.

Bu cinayetleri isleyen ve saflarina eli silah tutabilen butun Ermenileri katan ceteler, silah cephane ve iase ikmallerini, bazi buyuk devletlerin daha sulh zamanindan beri kendilerine kapitulasyonlarin bahsettigi dokunulmazliklardan bilistifade ve bu maksada matuf olarak buyuk stoklar husule getirmeye muvaffak olduklari Ermeni koylerinden yapiyorlardi.

Ingiltere nin sulh zamaninda ve harp sahasindan uzak olarak Irlanda ya reva gordugu muameleye hemen hemen kayitsiz bir sekilde bakan dunya efkari, Ermeni ahalinin tehciri hususunda almaya mecbur kaldigimiz karar icin bize karsi hakli bir ithamda bulunamaz.

Bize karsi yapilmis olan iftiralarin aksine, tehcir edilmis olanlar hayattadir ve bunlardan ekserisi sayet Itilaf Devletleri bizi tekrar harb etmeye zorlamasa idi evlerine donmus olurlardi.

Brest-Littowsk Muahedesinin akdini muteakip Ruslarin Sark vilayetlerimizi tahliyeye basladiklari sirada Ermeni cetelerinin yapmis olduklari katliam ve tahribat kafi derecede herkesin malumudur.

Sivas ta benle gorusmus olan, bilahare bu bolgeleri ziyaret eden ve buralarda Ermeni cetelerinin davranislari hususunda mufassal musahadelerde bulunarak daha sonra kendisine bu konuda anlatmis oldugum seylerin dogru oldugunu bana yazmis bulunan Amerikan Generali Harbord Amerikan Umumi ekfarinin kendisinden faydali bilgi temin edebilecegi bir sahidimizdir.
Tasnaklar daha sonra da Kars ve Olti bolgelerinde Alexandropol (Gumru) Antlasmasinin akdine kadar cinayetlerine devam etmislerdir.

Milyonlarca Turk u binlerce Ermeni nin hakimiyetine terketmeye kalkisan Wilson projesi sadece gulunctur.

(26 Subat 1921)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder