27 Temmuz 2017 Perşembe

İSMET ÖZÇELİK : ZARRAB BOMBASI! ABD BİLİYOR, BİZ BİLMİYORUZ! 2 MİLYAR DOLAR KİMDE? 7 ŞÜPHELİ KİM?



İSMET ÖZÇELİK : ZARRAB BOMBASI! ABD BİLİYOR, BİZ BİLMİYORUZ! 2 MİLYAR DOLAR KİMDE? 7 ŞÜPHELİ KİM?

April 25, 2017



Zamanında söylemiştik. "Reza Zarrab dosyası Türkiye için güvenlik sorunu" demiştik. Ama o günlerde tam anlatamamıştık.

Şimdi yaşananlar bizleri doğruluyor. İktidarın Suriye'de ABD'nin "kara gücü" olma gayreti uyuyanları uyandırdı. ABD'de tutuklu Reza Zarrab'ın Türkiye için nasıl bir güvenlik sorunu olduğu net olarak ortaya çıktı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Reza Zarrab olayı önümüzdeki günlerde çok başımızı ağrıtacak. Bu nedenle olayın nasıl geliştiğini kısaca bir hatırlayalım.

Reza Zarrab İranlı bir işadamı. Aynı zamanda Türk vatandaşı. Türk vatandaşlığı AKP iktidarında verildi . Çok genç biri. Nereden kazandığı belli değil, ama milyarlarca dolarla oynuyor. Her şey iyi giderken birdenbire ne oldu?

ZARRAB'DA İRAN KORKUSU

İran'da iktidar değiştikten sonra Ahmedinejad'ı hedef alan operasyonlar gerçekleşti. Babek Zencani tutuklandı. Reza Zarrab da hedefteydi. İran derin devleti Zarrab'ı kaçırmak için düğmeye bastı. İran daha önce de benzer operasyonlar gerçekleştirmişti.

Zarrab da bunu biliyordu. İran'dan gelen bilgiler de işin ciddi olduğu şeklindeydi. Davutoğlu döneminde kendisinin korunmasını istemiş, ancak beklediği ilgiyi görememişti. Panikledi.

FBI DEVREDE

Zarrab İstanbul'da FBI ajanları ile temasa geçti. FETÖ'nün de bu işte rolü olduğu konuşuldu. FBI, Tarabya'daki "güvenli ev"de, Zarrab'la defalarca görüştü. Görüşülen evin sokağındaki kameralar bile köreltildi.

Zarrab, bildiği her şeyi FBI'a anlattı. Kimlere komisyon verdiğini rakam rakam açıkladı. ABD'ye gitmeye ikna edildi. Her şey normal seyredecekti. Türk istihbaratı uyandırılmamalıydı. Ailecek uçağa binildi. Sıradan bir ABD gezisi görüntüsü verildi.

Miami'ye varınca gözaltına alındı. Eşi Ebru Gündeş ve çocuğunun olaydan hemen sonra Türkiye'ye dönmesi dikkat çekti.

4 MİLYAR DOLAR

İran kaynakları Zarrab üzerinden İran'a aktarılan paranın 27 milyar dolar civarında olduğunu ifade ettiler. Alınan komisyon yüzde 15. Yaklaşık 4 milyar dolar. Zarrab'ın yakın çevresi, Zarrab'ın bu işten kazandığı 4 milyar doların en az 2-2,5 milyarını Türkiye'de dağıttığını söylüyorlar. Piyasa deyimi ile birileri Zarrab'ın aldığı 4 milyar dolarlık komisyonun 2-2,5 milyarına çökmüş.

Siyasi kulislerde anlatılanlar böyle!

İran 2009 dünya ekonomik krizinde Türkiye'ye büyük destek vermişti. Türkiye de İran'a destek olmalıydı. Buna kimse ses çıkarmazdı.

Destek verilmesine verildi. Ama bu destekten komisyon alındı.

2 MİLYAR DOLAR

Skandal patladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in , AB Bakanı Egemen Bağış'ın Zarrab'la ilişkileri ortalığa saçıldı. Ancak ortaya çıkan paranın toplam miktarı en fazla 100-150 milyon dolar. Peki geri kalan 2 milyar dolar nerede?

YENİ 7 ŞÜPHELİ

ABD'de tutuklu Reza Zarrab ve Halbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla dışında isimlerin de olduğu bildiriliyor.

Adı açıklanmayan 7 şüpheli!

O MAHKEME

Zarrab Miami'de yakalandı. Ama soruşturma New York Bölge Eyalet Mahkemesi savcılığınca yürütülüyor. Hani şu ABD'nin devlet olarak kullanacağı davaların açıldığı mahkeme.

Hedefte Reza Zarrab görünse de asıl hedef başka.

ONLAR BİLİYOR, AMA BİZ

Ortada vahim bir durum var. FBI biliyor, Savcı biliyor, New York eski Belediye Başkanı Giuliani biliyor. Ama henüz biz bilmiyoruz.

ABD'nin bildiği, bizim bilmediğimiz karanlık işler nedeniyle iktidar, "Bağımsız Kürdistan'ı kabule, Suriye'nin bölünmesine, arkasından da Türkiye'nin bölünmesine yol açacak adımlar atmaya, …" zorlanıyor.

TEHDİT TÜRKİYE'YE

Tehdit iktidara gibi görünse de Türkiye'ye. İktidarın zaafları kullanılıyor.

"Zarrab dosyası" Türkiye'nin güvenliğini hedef alıyor.

Peki çözüm ne?

İktidar her şeyi Türk halkıyla paylaşmalı. ABD'nin kendileri üzerinden Türkiye'yi tehdit etmesi önlenmeli. Aksi halde toprak bütünlüğümüz tehlikede!

Ankara'ya gelip Zarrap pazarlığı yapan heyette bulunan ABD eski Adalet Bakanı Mukasey'in dosyaya giren ifadesi her şeyi anlatıyor:

"Davada Zarrab'ın lehine gelişmeler sağlanması halinde Türkiye Amerikan ulusal çıkarlarını daha fazla savunabilir."

Her şey çok açık!

İsmet Özçelik

 
a45UyF587661-170427145108 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/04/27  15:41 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Bilelim ki, milli benligini bilmeyen milletler baska milletlerin avidir.

K.Ataturk

Resulullah sav buyurdular ki:
Biriniz yemek yeyince, yalamadikca veya yalatmadikca elini mendile silmesin.

Buhari, Et ime 52; Muslim, Esribe 129, 2031
Ebu Davud, Et ime 52, 3847

Istanbul a vize uygulayacagiz

14 Subat 2014

Gecen hafta belediye baskan adayligimi acikladiktan sonra cok sayida mesaj aldim. Bunlarin cogu cesitli magaza ve pizzacilarda yuzde elliye varan indirimler hakkindaydi, bunun disinda birkac vatandasimiz secimlerde oylarini bana vereceklerini bildirdiler. Bu moral ile derhal calismaya koyuldum.

Ilk olarak mahalle esnafini ziyaret ettim. Sorunlarini dinledim. Berber Irfan abi, halasi ve enistesinin $ik $ik catkapi misafirlige gelmelerinden $ikayetciymis. Bizim belediyeciligimiz doneminde bu tip $ikintilarin yasanmayacagini, erken uyari sistemini hayata gecirecegimizi anlattim. Mutlu oldu. Kasap Adnan abi ise hayatin anlamini merak ettigini, bazen et keserken dalip gittigini soyledi. Baskanligim doneminde hayatin anlamini aciklayacagimi, biraz daha sabretmesini soyleyip onu teskin ettim. Firinci Hamdi usta ise cok yogun oldugunu belirtti. Ona bizim donemimizde bu kadar yogun olmayacagini soyledim. Su an gercekten cok yogun oldugunu tekrardan belirtti. Ona gene ayni cevabi verdim. Bu kez ofkeyle Arkadasim cok yogunum diyorum, musteri bekliyor, tezgahin onunu kapatma. dedi. Tartistik ve oradan ayrildim.

Hafta boyunca siz kiymetli Istanbullular icin ne yapabilirim diye dusundum. Iste hepsi birbirinden $ik vaatlerim:

Toplu tasimada $ikismaya son

Metrobus ve otobuslerde $ikis tikis seyahat etmek en buyuk cileniz. Peki bunun gercek sebebini hic dusundunuz mu? Dusunmediniz, cunku onceki yonetimler sizden dusunmenizi degil Akbil basmanizi istedi. Toplu tasimadaki $ikismanin en buyuk sebebi halkimizin yarisinin obez olmasi. 40 kiloluk, kedi gibi bir kizcagizla NBA de center oynayan 180 kiloluk adamin ayni fiyata yolculuk etmesi esitlik ilkesine ters degil midir? Evet, bundan sonra otobusun basamagindaki hassas terazi yardimiyla tespit yapacagiz ve 70 kilodan fazla vatandaslarimiz cift Akbil basacak. 140 kilo uzeri yolcularimiz ise uc bilet parasi odeyecek. Boylece insanlar ya kilo verecek ya da evlerinde oturmak zorunda kalacaklar ve sizler icin metrobus yolculuklari keyfe donusecek. Kilolu vatandaslarimiz evde oturdukca daha da kilo alacaklar dediginizi duyar gibiyim, ama bu belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Az yesinler.

Ote yandan 65 yas ustu vatandaslarimiza ucretsiz seyahat hakkini ise geri aliyoruz. Boylece halkimizi genclesmeye tesvik etmis olacagiz. Yasliligi ozendirmemek gerekiyor.

Istanbul a vize geliyor

Daha once de gundeme gelen Istanbul a vize uygulamasini hayata geciriyoruz. Belirli konularda sinavi gecenlere gecici vize verilecek. Asagida henuz taslak halinde bazi kriterler var, bunlara bakip kendinizi sinayabilirsiniz.

Savrulan bir otobuste dengede kalabilmek

Bir baska aracin aniden onune kirmasi karsisinda gosterilen sogukkanlilik

Kaldirimsiz yuruyebilme

Tekerlekli sandalye ile 5 saat boyunca sehirde hayatta kalmak

Dolmus durmadan inebilme ve binebilme yetenegi

Dolmuslarin alakasiz bir durakta sebepsiz beklemelerine saygi gosterebilmek

Ote yandan, gecici vize verdigimiz vatandaslara bulunduklari yakadan karsiya gecmemeleri konusunda da bir taahhut imzalatacagiz. Bes sene boyunca karsiya gecmeyenlere kalici vize verilecek.

Engelliler icin yeni duzenleme yok

Bir de $ik $ik dile getirilen engelliler meselesi var. Mevcut belediyelerin engelliler icin yaptiklari gercekten muazzam, uzerine bir sey koyabilir miyim bilemiyorum. Adamlar her sene engelliler gunu dolayisiyla engellilerin yasadiklari zorluklari anlatan kisa film yarismalari duzenleyip dereceye girenlere odullerini torenle veriyorlar. Engelliler icin muthis bir hizmet bu. Belediye yoneticileri o filmleri izleyip duygusallasiyorlar. Harika bir hizmet. Soz veriyorum, biz de kendi yonetimimizde engelliler icin duygusallasacagiz. Kaldirimlarin, duraklarin ve toplu tasima araclarinin engelli vatandaslarimiza yonelik duzenlenmesi ise belediyemizin sorumluluguna girmiyor. Bu mevzularla sanirim muhtarliklardaki ihtiyar heyeti ilgileniyor.

Belediye baskan adayi Sayin Beyinsiz Adam in ozgecmisi

1986 yilinda efeler diyari Tokat ta dogdu. Tokat in kadim kulturuyle yogrularak yetisti. Uzun yillar ilk ve orta dereceli okullarda egitim gordu. Bunu yeterli bulmayarak kendini daha da gelistirmek icin liseye gitti. Egitime cok onem verdigi icin bazi siniflari birkac kez okudu. Henuz ogrencilik yillarinda icinde siyaset aski vardi. Uc kez sinif baskanligi aday adayi oldu ancak birtakim ayak oyunlari neticesinde aday gosterilmedi. 2007 yili siyasi kariyeri icin donum noktasiydi. Bu tarihte Halkin Kukreyisi Partisi Genclik Kollari Umraniye Inkilap Mahallesi Tanitim ve Medya Departmani lise birlerden sorumlu baskan yardimciligi gorevine getirildi. Bulundugu makami hice sayarak siradan bir insan gibi hayatina devam etti. Partide genel baskanliga kadar yukselme sansi varken siyasetten $ikilip ara vermek istedigini soyledi ve evine dondu. Ileri seviyede Turkce bilen genc siyasetci uc cocugu olmadigi icin mevcut siyasi partilerin kapisindan cevrilince bagimsiz aday oldu.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder