16 Temmuz 2017 Pazar

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Mustafa Altıoklar: Totaliter rejim Türkiye’de bugün gerçekleşiyor, 'Yerim Destanınızı' diyen gazeteci adli kontrolle serbest bırakıldı


TOTALİTARİZM; tüm yetkilerin merkezîleştirildiği, devlete mutlak itaat beklenen, diktatörlükvari yönetim. Sözcük sıfat hâlinde totaliter olarak kullanılır. Totalitarizmde bireysel özgürlüklere izin verilmez ve bireyin yaşamının tüm alanları devlet kontrolüne bırakılır.

Türkçeye Fransızcadan geçen sözcüğün kökeni Latince "totus" (tüm, bütün) sözcüğüdür. Sözcük İtalyan diktatör Benito Mussolini tarafından, 1920'lerde, faşist İtalyan yönetimini tanımlamak için "totalitario" olarak oluşturulmuştur. Kendisi kavramı, "devlet içindeki herkes, devlet dışındaki hiçbir kimse, devlete karşı olan hiçbir kimse" şeklinde açıklamıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Totalitarizm

Evet, totaliter rejim, faşizm lafları boş değildir.
Sözlüklerdeki tanımın içini bu tutuklamalar ve daha başka bir çok uygulama dolduruyor.

Bu insanların görüşlerine karşı olabilirsiniz, bunlara öfkelenebilirsiniz, ama medeni bir ülkede hepsi bundan ibaret kalırdı.
Biz ise bedevi bir ülke olduğumuzdan beğenmediğimiz sesi kesmek için elden ne geliyorsa yapılıyor.

Bir gazetecinin yazdığı bir makale nedeniyle, bir vatandaşın sosyal medyadaki bir paylaşımı nedeniyle değil yargılanması, göz altına alınması dahi zorbalıktır, totaliter rejimin işaretidir.
Bu kişilerin sonunda beraat etmeleri hiç bir değer taşımıyor.
Bunların adliye kapısından içeri sokulması, bu türden haberlerin öznesi haline sokulması dahi Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) otokrasisinin en belirgin kanıtlarındandır.

Bu gün utanmazca bu rejime şakşakçılık yapanlar yarın köpek gibi pişman olacaktır.
Tarihi boyunca otoriteye yaltaklanmak gibi kötü bir huyu olan Türkçe konuşabilen Anadolu ve Trakya Türk halkları da elbette her zaman olduğu gibi çaresiz bedel ödeyecektir.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Mustafa Altıoklar: Totaliter rejim Türkiye'de bugün gerçekleşiyor

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal medyada yer alan paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı çıkarıldı. Kararının ardından konuşan Altıoklar, "Totaliter rejim Türkiye'de bugün gerçekleşiyor" dedi.

cumhuriyet.com.tr

Yayınlanma tarihi: 16 Temmuz 2017 Pazar, 16:14

[Haber görseli]

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma törenlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımları inceledi. Başsavcılık, incelemesinin ardından Altıoklar hakkında gözaltı kararı aldı. Altıoklar'ın Almanya'da olduğu öğrenildi.

Altıoklar dün kişisel Twitter hesabından şu tweetleri atmıştı:

Gözatı kararının ardından Odatv'den Süheyla Kaplan'a konuşan Altıoklar, "Totaliter rejim Türkiye'de bugün gerçekleşiyor" dedi.

Altıoklar gözaltı kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim, bugün Türkiye'de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı."

Türkiye'nin geleceğiyle ilgili endişeli olduğunu da ifade eden Altıoklar "Tek tip elbiseler giydirmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın bir işareti. Oysa Türkiye'nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır" şeklinde konuştu.

Mustafa Altıoklar kimdir?

Türk yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu ve fiziatrist Mustafa Altıoklar, 1 Ocak 1958'de doğdu. Baba tarafından Konyalı, anne tarafından ise Batum'dan Ünye'ye göç etmiş Gürcü bir aileye mensuptur. Eğitimini TED Ankara Koleji/İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi/Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans olarak tamamlamıştır. Uzmanlık alanı fizyoterapidir. İlk eşi Yasemin Erkan'dan ayrılan Mustafa Altıoklar'ın bu evliliğinden Arya Su adlı bir kızı dünyaya geldi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/782656/Hakkinda_gozalti_karari_cikarilan_Mustafa_Altioklar__Totaliter_rejim_Turkiye_de_bugun_gerceklesiyor.html#

 'Yerim Destanınızı' diyen gazeteci adli kontrolle serbest bırakıldı

Kocaeli Koz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yeliz Koray, haber yapmak için gittiği Ankara'da gözaltına alındı. Kocaeli Savcılığı tarafından nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk edilen Koray, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

cumhuriyet.com.tr

15 Temmuz 2017 Cumartesi, 22:17

 [Haber görseli]

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan Yeliz Koray,'Sen gece kalk Ankara'ya gel, sabah kalk Cumhurbaşkalığı Kulliyesine git, kapıda hakaret davasından araman çıksın gözalti..hastane..karakol.. adliye.. Demeç almaya geldim, ifade veriyorum…" ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde Koray'ın evine gelen İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube ekipleri Koray'ı gözaltına aldı. Kocaeli Savcılığı, Koray'ı adli kontrol karariyla serbest bırakılması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimligine sevk etti.

Gazeteci Yeliz Koray, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yeliz Koray adliyeden çıkarken kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.

Yeliz Koray köşe yazısı nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, "Yazı sebebi ile gözaltına alındım. Sayın savcımıza ifade verdim. Adli kontrol şartı ile serbest kaldım. Adalete güveniyorum" dedi.

Koray, 'Yerim Destanınızı!' başlıklı yazısı ile 15 temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin yazı kaleme almış ve çeşitli kesimler tarafından hedef gösterilmişti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/782216/_Yerim_Destaninizi__diyen_gazeteci_adli_kontrolle_serbest_birakildi.html#

 
a45UyF587661-170716192709 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/16  21:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Nil novi sub sole
* * *
Gunesin altinda yeni bir sey yok.

Latin Atasozu

Fussilet Suresinin 33.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus...
Ayetin anlami:
Allaha cagiran, guzel isler yapan ve ben Muslumanlardanim diyen kimsenin sozunden daha guzel ne olabilir !?
Said-i Nursi ye gore: Hicbir sozun kendisininkinden daha guzel olmayacagi Soz , Risale-i Nur Kulliyati ndan Sozler adli Risale yani kitaptir.
Ayetle, iste bu kitap anlatilmak istenmis ve ovulmustur.
Said-i Nursi, ayetin kelimelerinden sayilar cikariyor ve bir tarih meydana getiriyor.
Ayetle o tarihte her sozden daha guzel bir soz bulunduguna isaret edildigini anlattiktan sonra soyle diyor;
-Demek ki; biri, o tarihte son derece guzel sozlerle meydana cikacak, sozlerinin guzelligi ile halki buyuleyecek.
Bu ozellikse bu zamanda; Risale-i Nur un sozler adli: Sanat, guzellik, tesir, buyuleyicilik yonunden yuksek bir mertebede bulunan Risalenin kelimelerinde ve guclu sozlerinde bulunur.
Demek ki, bu ayet isaret anlami ile Risale-i Nur u ovmektedir Said-i Nursi ye gore; ayetin anlami soyle oluyor:
Allah a cagiran, guzel isler yapan ve ben Muslumanim diyen Said-i Nursi nin: Sozler adli kitabindan daha guzel ne olabilir?

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Kure Isiniyorsa Bana Ne?

23 Temmuz 2013

Kuresel isinma var! diye bagirip cagiranlar... Derdiniz nedir? Kure biraz isinsa ne olur sorarim size? Dogalgaz faturamiz yari yariya dusse kotu mu? Buzullar eriyecekmis. Bak sen! Ne faydasini gordun buzullarin? Valla su yasima geldim, ben bir faydasini gormedim. Goren varsa buyursun soylesin. Bilakis insanoglu olarak buzullarin pek cok zararini gorduk. Eskimolara hayati zindan eden, Titanic i batiran bu buzullar degil mi? Yuzlerce masum insan o geminin batmasiyla hayatini kaybetti. Bunlarin ailelerini de hesaba katsan muthis bir rakam cikiyor ortaya. Sebep kim? Buzullar. Kimse bana buzullari savunmasin.

HER SEY BBC NIN ZARARINA! 

Burada kritik soru su: Buzullarin erimesi kimin zararina? Hemen soyleyeyim, buzullarin erimesi sadece her sene buzullarda bir belgesel ceken BBC ye koyar... BBC kimin? Israillilerin. Simdi bir seyler netlesiyor mu?

Kuresel isinmayla ilgili bir Kyoto Protokolu nden bahsediliyor. Internette ufak bir arastirma yaptim. Ve sonuc: Kyoto, Japonya da bir sehir. II. Dunya Savasi nda Pearl Harbour a saldiranlarin da Japonlar oldugunu hatirlatmama gerek yok sanirim.

Bir de su acidan bakalim: Kure isininca ne olacak? Dev enerji sirketleri, ozellikle dogalgaz deposu Rusya bundan olumsuz etkilenecek. Rusya kimin? Ruslarin. Hala bir seyler netlesmedi mi?

Kutup ayilarinin nesli tukenecekmis. Bir kutup ayisinin hayatimizin hangi asamasinda isimize yaradigini biri anlatabilir mi? Soylari tukenecekse bu onlarin basarisizligi olur. Bizimle alakasi yok. Soyu tukenmeyen nasil tukenmiyor?

Insanoglu mu suclu? Ya insanoglu tabiattaki en yardimsever canlidir ya. Insanlara laf atanin alnini karislarim. Kutup ayilarinin neslinin tukenmesiyle ilgilenen baska bi canli soyleyin? Pandalar mi? Su yilanlari mi? Guldurmeyin beni. Gercekten cok komiksiniz, ornekleriniz bile sacma. Onlarin kendilerine faydasi yok. Kimse kusura bakmasin ama sen bir kutup ayisi olarak neslinin tukenmemesi icin ne yaptin? Kis uykusu adi altinda alti ay afedersin bir tarafini devirip yattin. Yalansa yalan de. Tabiatta milyonlarca cins hayvan var. Ben her hayvanin neslini koruyacaksam benim neslimi kim koruyacak? Fatih in nesliyiz biz. Bizi kim koruyacak? Ote yandan bir kisim medyanin soylari tukeniyor diye bas bagirdigi kutup ayilari hic de oyle zor durumda degiller sanki. Reklamlarda gordugumuz kadariyla kola icip keyif yapiyorlar ve hallerinden gayet memnun gorunuyorlar. Kutup ayilarinin acisindan rant devsirenler kim, asil soru bu.

DINOZORLARI DA MI BIZ YOK ETTIK?

Ayrica adaptasyon denen bir sey var. Buzullar eridi diyelim. Kutupta duramayan kutup ayilari gelsinler soyle Orta Avrupa ya dogru. Basimizin ustunde yerleri var. Bir sicak bir ates basar, iki uc nesil sonra onlar da alisir. Alisan nasil alisiyor?

Her seyde insanoglunu sorumlu tutmak da moda oldu. Vurun abaliya. Yahu insanoglu daha 50 bin yildir falan var. Dunya ise 5 milyar yasinda. Biz yokken her sey daha mi iyiydi? Dunya gulluk gulistanlik bir yer miydi? Iste bundan kuskuluyum. Dinozorlari kim yok etti? Biz mi yok ettik? Neticede tabiatta bir dongu var, herkes birbirini yiyor. Biz insanlar hepinizi yiyoruz. Ve bu cok hosumuza gidiyor.

Ben inaniyorum ki kuresel isinmayi protesto edenler yarin gezegenimiz birazcik daha isindiginda, mesela subat ayinda plaj keyfi yapmanin tadina vardiginda hatasindan donecek ve kandirilmis oldugunun farkina varacak. Asil korkulmasi gereken kuresel isinma degil, icimizde ve disimizda bizi bolmek isteyen unsurlar. Umarim farkina variriz.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder