20 Kasım 2018 Salı

"İstanbul'a suyu biz getirdik.,,Haliç'ten çöp akıyordu.,,İzmir'in bile suyu yoktu.,,Onu da biz çözdük" ve Okur yorumları....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu."

İstanbul'da evlerin muslukları hariç her yeri akıyordu" diyen Erdoğan,

"İstanbul'a suyu biz getirdik.

Haliç'ten çöp akıyordu.

İzmir'in bile suyu yoktu.

Onu da biz çözdük" ifadesini kullandı.



https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811201036233292-erdogan-kavala-operasyonu-aciklamasi/?fbclid=IwAR3EgX_QcqRdyZN7SmS-SnbBeSchIR_w1ohL5VrqxQTKehGJINASAm9XZRE&utm_source=https://l.facebook.com/&utm_medium=short_url&utm_content=kcf4&utm_campaign=URL_shortening


Habere yapılan okur yorumları:


Suyu Biz Yarattık ??ALLAH Vermedi Biz Yarattık ? Tövbe Estagfurullah Yarabbim yaw

·- - - - - -

Sen gelmeden önce biz insan bile değildik. Allah razı olsun

·- - - - - -

Ulan bundan öncekiler ne iş yapmadı, ölmüşüzde haberimiz yokmuş. Bu güne kadar su yok, yol yok, köprü yok, diyaliz yok, röntgen yok,emar yok, asayiş yok, hukuk yok, adalet yok, tuz yok, şeker yok, saman yok, sığır yok, fabrika yok, araba yok, uçak yok, havalimanı yok, gemi yok, gemicik yok, SSK yok, emekli yok, okul yok, öğretmen yok, doktor yok, BİZ YOKMUŞUZ DA HABERİMİZ YOK .....

·- - - - - -

O gelince canlandık donmuş.vaziyeyte bekliyorduk

·- - - - - -

ismet inönü buzdolabına karşıydı ülkeye buzdolabını sokmamıştı zalim adam. neyse ki bunlar geldi de kaybettiğimiz ülkenin üzerine soğuk su içtik.

·- - - - - -

Şöyle devam etsen: kozmik odanın anahtarını biz verdik, torpili biz getirdik, eğitimi biz yok ettik, devletin malını biz sattık inşaata yatırdık, firmaya göre yasa çıkarma sistemini biz kurduk, toplumu biz böldük, dinciliği biz getirdik, Saray'ı biz yaptırdık, tek tip medyayı biz kurduk, eti biz getirttik, işsizliği biz arttırdık, Atatürk düşmanlığını biz arttırdık, üniversiteleri biz böldük, etc...yine de akan ev kadar önemli değil tabi bunlar der sizinkiler..

·- - - - - -

Doğru herşeyi sizler yaptınız.tarım bitti hayvancılık bitti.ahlâk bitti .ve suriyelileri ülkeye getirerek ülkeyi araplasdı.insanların gelecek umutlarını çalarak.

·- - - - - -

Her iki büyükşehrimiz istila altında. Öncesinde medeniyet vardı ama artık yok. İstanbul`un çöpleri dahi Çin`e satılmış durumda değil mi? Geriye birşey kalmış mı? Borçla yapılan herşeyi ballandırarak anlatıyorsunuz bunun neresinde marifet? Su sorunu demişken gelişi güzel dikilen yapılar yüzünden olmadı yani bu sorunu kim çıkarmış dış mihraklar mı? Bunları göremiyoruz yazık :))

·- - - - - -

Çöpünüzde boğulun!

·- - - - - -

4 tuvaleti 1 trilyonada sen yaptırdın 30 kuruşluk balonu 60 lira sen aldırdın geçmediğimiz köprüye 20 sene borç sen ödettin bunlar hep senin marifetin reisss

·- - - - - -

Siz beyin kafasını yaşıyorsunuz Türkiye ye medeniyeti biz getirdik 16 yıl önce mağaralarda yaşıyordunuz şimdi villalarınız var giğecek donunuz yoktu açlıktan ağzınız kokuyorduda sizi biz kurtardık ???

·- - - - - -

Kışın elma yazın üzüm bilirdim açıkcası çocukluğumda başka meyve bilmezdik. bu rte belediye reisi olduğu zaman bir gün rüyama girdi kağıt kase den muz çıkardı al muz ye diye uzattı. İşte ilk muzu orda tattım. Bu da böyle bir anımdır.

·- - - - - -

Ulan Sputnik neyin peşinde desin ajanmisin nesin ortalığı karıştıran nederler bilir misin milletin aklını karıştırma bu spuntik yazılarına güvenmeyen kaaele almayın.

·- - - - - -

Cumhuriyetide sen ilan ettin yunanlıları da denize sen döktün hatta hitleri bile sen devirdin..Musa firavundan kaçmaya çalışırken akp yardım etti denizi yarıp tünel yaptı..İslami Türkiyeye getirdin reis..Roma' yı da sen yaktın ..Eskiden kıçımızı taşla silip, yemeği güneşte pişiriyorduk.
Tuvalet kağıdını da ateşi de AKP buldu!..Soğan olmuş 5 TL,domates olmuş 7 TL, 1 litre meyve suyu olmuş 4 TL,1 litre yakıt 6,5 TL,dolar olmuş 5.30 TL hala ne diyorsunuz! ama napıyoruz katta ekonomiden konuşmuyor, bahsetmiyoruz! kitleyi uyandırmıyoruz!!

·- - - - - -

Kaya Guler koçum yunanlıların denize döküldüğü hikayesine gerçekten inaniyor musunuz ?
Izmire git bak bakalım izmirin varlıklı semtlerinde yaşayanların büyük çoğunluğu yunan ve ermeni kökenli.Adlarinin Ali, Veli, Mustafa olmalarına bakma iki isim kullanıyorlar, milletin dikkatini çekmemek için.

·- - - - - -

Vatan Toprak tamam koçum

·- - - - - -

Vatan Toprak ??? Hoşt ulan densiz dallama.. paralı trol !! satılmış yaratık !!

·- - - - - -

Ben İstanbul da en büyük susuzluğu Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde yaşadım.Günlerce su akmadı, tankerle su alıp apartmanın deposuna doldurduk, hem tanker suyuna para ödedik hem de belediyeye. Utanmadan yalan söylüyor. 10 sene önce bunlar iktidarda iken de çok büyük susuzluk yaşanmadı mı?Ankara da insanlar süs havuzlarındaki pis suları kullanmak zorunda kalmadı mı?Utanmadan yalan söylemiyor mu?

·- - - - - -

Siz istanbulda yaşadığınîzdan eminmisiniz?

·- - - - - -

Turhan Ikiz , sen Türkiye'de yaşadığından emin misin?

·- - - - - -

Bak Erdoğanın beledıyeliğine laf yok , su yoktu ve çöp yığınıydı . İstanbul için büyük hixmet verdiğinden secildi . İnsan atarda bu kadar atmaz

·- - - - - -

Mehtap Yerinde
Ben yaşadığımı bilirim.Sizin gibi her anlatılan yalanlara inananlardan da değilim, çıkarı için yalan söyleyenlerden de değilim. Tayyip Erdoğan döneminde o kadar uzun süre su akmadı ki; annem hastalandı ve apar topar özel hastaneye yatırmak zorunda kaldık.Daha anlatılacak çok şey var da ...Milletin parasını betona gömüp, gençleri issiz bırakmak hizmet ise alın tepe tepe kullanın.Ekonomi fabrika kurulmadığı için ve mevcut fabrikalar satıldığı için İFLASTA. Ne zaman aklınız başınıza gelecek sizin.

·- - - - - -

Pınar Soyer bak arkadaş Anadan İstanbulluyuz üstelik şişli yani ezki İstanbullu , yerler çöp sular akmazdı . Erdoğan ve Sarıgül iyi hizmet etmiştir

·- - - - - -

Mehtap Yerinde
Sen önce iyi hizmetin ne olduğunu öğren.

·- - - - - -

Pınar Soyer git yaşını büyüt gel :))

·- - - - - -

Pınar Soyer ozaman sen anlat iyi hizmet neymiş kimler yapmış

·- - - - - -

Hasan Aydin
İyi hizmet :Tarımı desteklemektir, Fabrika kurup üretmektir. Biz bugün hem tarım da hem sanayi de dışa bağımlıyız.Bankalarımız yabancılara satıldı finans sektöründe de dış güçlerin egemenliğine boyun eğmek zorundayız.Atatürk savaş sonrası yokluk dönemlerinde bir sürü fabrika kurdu ve "Köylü Milletin Efendisidir " diyerek Tarımın önemini belirtti.Bugün durum ne? Betona gömülen paralar,zenginleşen yandaşlar. Geçmediğimiz yolların ve köprülerin parasını daha kaç yıl ödeyeceğiz? Çocuklarınızın geleceği konusunda hiç mi endişeniz yok sizin?

·- - - - - -

Allah erdogani kahretsin , işsiz birakti bizi suriyelilere baktigi kadar bize bakmadi Allah onu kahretsin inşallah

·- - - - - -

Mehtap Yerinde senin yaşın kaç ? 1000 yaşından büyük olan istanbul şehri akp sayesinde su ve temizlik hizmeti ile mi tanıştı onumu diyorsun

·- - - - - -

1964'de İzmir'de doğdum. O zamanlar İzmir çöldü. Hörgüçlü develerle Aydın'dan su getirilirdi. Deniz taşar, Sabuncubeli'ne kadar gelir, tarım neyin felan yapılamazdı. O zaman Yunan falan da vardı, her yerde Kilise çanı çalardı. İzmirli buna dayanamaz, rahat ibadet etmek için Konya'ya falan göçerdi. Bir de, İzmir gavur neyin olduğu için, Fransızlar gibi dışkılarını balkondan atar, bunları da taşan dalgalar hooop denize, körfeze taşırdı. 2002'ye değin böyleydi. Sonra mucize oldu, İzmir PAK parti ile birlikte paklandı. Hamdolsun.

·- - - - - -

450milyar dolar yaptığınız borcu sattığınız arazilerin fabrikalarin paralarını siz bana verin üç tane Türkiye kurarım.eğitim in sağlığın ekonominin teknoloji nin hayal edemeyeceginiz boyutta olduğu

·- - - - - -

Evinizde çatal kaşık yoktu biz getirdik,elektiriği ilk biz bulduk,çamaşır makinası motorunu biz ürettik,yol yoktu yol yaptık.daha ne istiyorsunuz.reis harika işler yapmışsın maşallah!!

·- - - - - -

Hatta gulu gulu kabilesine mensuptuk Reizzz ???

·- - - - - -

şu sorunu ve haliç konusunda haklı adam şimdi hakkını yemeyelim ama istanbul amk kendisi ve çetesi

·- - - - - -

Aka'peden önceki ibb başkanını kınıyoruz ....

·- - - - - -

Allah c.c seni inşallah zor durumlara düşürür erdoğan

·- - - - - -

Yalan İstanbulda 48 yıldır yaşayan bir insan olarak şahitim

·- - - - - -

Eskiden musluktan akan su içilebilirdi

·- - - - - -

İstanbulda mı ? Muhalefet yapında Belediyede Erdoğan hakikaten İstanbul'u tertemiz yaptı

·- - - - - -

Veysel Boynuegri nerde iciliyordu?30 yıldır istanbulda yaşıyorum, herkes içme suyunu Marketten, tankerden veya ormanda mevcut olan çeşmelerden alırdı.

·- - - - - -

Vatan Toprak biz fakirdik içerdik musluktan ama iktidarı sömüren hırsızlar damacana su o zamanda alıyor olabilir hatta kutsal denilen zemzem bile getiren vardır inanırım

·- - - - - -

Halen mi bu zihniyeti savunuyorsunuz

·- - - - - -

Valla dogdugum kasabada da icerdik musluktan bayramlarda giderim orada da su falan icilmiyor artik gidip marketten aliyorsun iciyorsun

·- - - - - -

Buda beyefendinin sali gunu şakasi

·- - - - - -

"Musluk musun" esprisini ilk okulda ilk biz yaptık.

·- - - - - -

yağmuruda sen yağdırdın :)))))

·- - - - - -

He he lambayida sen buldun

·- - - - - -

Bunlardan önce okla avlaniyorduk

·- - - - - -

İstanbul'da deniz yoktu, onu da biz getirdik.

·- - - - - -

Allah mısınız lan

·- - - - - -

Hatta evlerde buzdolabı tv çamaşır makinası vs vs bile yoktu sizden önce reis...??

·- - - - - -

E,e anlat heyecanlı oluyor masal yaşını gectik

·- - - - - -

Akbil davası ne oldu?
Man adasından gelenler nerede?
Gemilere ne oldu?
Italya karapara davasından vaz mı geçti?
Fetocularin kayda aldığı telefon görüşmesi ne oldu.?
Gerçekten çalıştınız 16 yıl bir fabrika adı verebilirmisiniz?
Sattiklarinizin sayısını biliyormusunuz?
Miras bitti mi?
Satacak bir yerimiz kaldı mi?

·- - - - - -

2002 den önce avcı-toplayıcıydık.

·- - - - - -

Marmara denizi de yoktu onu da getirdi

·- - - - - -

·- - - - - -

Suriyeliyide sen getirdin bu ülkeye , sen onlara bedava para verdin onlara baktın bizi unuttun Allah seni kahretsin inşallah

·- - - - - -

Hatta o dönem Ortodoksların, "İstanbul'da kardinal külahı görmektense badem bıyık görmeyi tercih ederiz" dediği rivayet edilmiştir.

Otomatik alternatif metin yok.

·- - - - - -

Reis senden önce tuvalet kağıdı olmadığı için asma yapraklarını kullanıyorduk nasıl hakkını yeriz

·- - - - - -

Reis büyük alimdir. laf Yok geçen sene o istedi diye kar yağmadı İstanbul'a . Ama bu sene yağdıracak eminim alim adam .

·- - - - - -

Sen neymişsin be ağbi .deodorant ne dese yeridir .duyda inanma mısır oglunla aralarında hiç farkları yok

·- - - - - -

Ne mutlu ki CHP nin yarattığı tahribatı giderebilmişler. ÂKP yarattığı tahribat 50 yıldan evvel çözülemez.

·- - - - - -

Gittikleri gün yeni bir bayram olarak kutlanmalı ki akp den kurtulma bayramı

·- - - - - -

Akpden once Anadolu diye bir yerlesim yeri yoktu sular altindaydi hamdolsum reis geldi balik olarak yasamaktan kurtulduk karaya ayak bastik

·- - - - - -

Belediye Başkanı olmadan önceki tv'lerde açık oturumları dinledik. Belediye Başkanı olduktan sonra ist. Belediyesinde ne fırıldaklar döndüğü konusunda kitaplar yazıldı ama.. onlara ne diyeceksiniz?

·- - - - - -

Bize anlatmiyorki..
18 yas ve multecilere anl/atıyor..
Bilmedikleri için..

·- - - - - -

İktidar olmadan önce yer sorasında bulgur pilavı soğan yiyordunuz resimleri internette mevcut . Şimdi Ejder meyveli smotie onu Da desene reizzzz ?

·- - - - - -

Kıçımızı taşla siliyorduk , suyla yumayı çıraklık döneminizde kağıtla kurulamayı kalfalık döneminizde öğrendik.

·- - - - - -

Bence gunes ve ay da yoktu sizden once de akmallar cogu inanir...

·- - - - - -

Zaten akp den önce millet ilkel çağda yaşıyordu allahtan akp geldi medeniyet mordernizm geldi gözünüze dursun

·- - - - - -

Biraz daha zorlasa İzmir'e ve İstanbul'a isimlerini ben verdim. Bu şehirleri ben fethettim hatta ve hatta Anadolu'nun kapılarını Türklere ben açtım. Damadımla Tuğrul ve Çağrı Bey'lere şavaş stratejilerini biz verdik diyecek. ?

·- - - - - -

Akp gelmeden taş devrimdeymişiz de haberimiz yokmuş.

·- - - - - -

Firaundan kaçarken denizi ikiye ayıran musa değildi sendin reis ölüyü dirilten isa degildi sendin reis

·- - - - - -

Allah ile ilgili espiri veya benzetme yapmanız hic hos DEĞİL lutfen saygi.

·- - - - - -

Eeeeeeyyyyytttt savulun breee Bizans k...leri
Nevet, Nayır, Nolamaz ve sonunda noldu...

·- - - - - -

Yavas at yavas! Tamam sana inanan beyinsiz cok ama bu kadar da gerizekali yerine koyma insanlari.

·- - - - - -

Istanbul'da sadece camilerin suyu kesilmiyordu.çocukluk ve gençlik yillarim yikanabilmek için bidonlarla camilerden su tasimakla geçti.Sebekelere dagittiklari Terkos Gölü'nün suyu pislik içindeydi.Elektrik kesintilerini de unutmamak lâzim.Haliç'ten geçerken arabalarin camlari kapaliyken bile içeriye dolan pislik kokusu hâlâ burnumun direklerini sizlatiyor.çöp aritma sistemi diye bir sey yoktu.çöpçülerin geçtigi gün herkes üstü açik çöp tenekesini sokaga birakirdi.Ortaliga yayilan igrenç koku hafizamda kayitli.Toplu tasima mevzuuna hiç girmeyeyim daha iyi !Bu arada,Türkiye'de yasamadigimin ve herhangi bir partiye sempatim olmadiginin altini çizeyim...............

·- - - - - -

Filiz Melis Yilmaz yazdıklarınız 30 yıl öncesi için evet doğrudur ama 16 yıl önce biz yaptık diyor. Zaten karşı çıkılan nojta burası?Mutlaka yaptıkları güzel işler vardır elbette ancak bu abartının abartısı olmuş ?Haliçi düzelten de Bedrettin Dalan diye hatırlıyorum .Hatta Haliç'i gözlerimin mavisi yapacağım demişti.

·- - - - - -

Berrin Boz Candan Ne yasadiysam onu anlattim.Mutlaka yaptiklari yanlis isler de olmustur.O yanlislara muhalefet ederseniz dogru muhalefet etmis olursunuz

·- - - - - -

Zaten Allahta yoktu onuda sen yarattın

·- - - - - -

Söyleyecek yeni hiçbirşeyi yok
Hep ayni şeyler
Peki senin döneminde olan sel su baskınları
Istanbuldaki bombalı eylemler güvenlik zafiyeti
Sürekli artan kazalar
Artan fakirlik
Artan altyapı yetersizliği

·- - - - - -

Zaten senden önce ülkece mağara devrinde yaşıyorduk..Medeniyeti,demokrasiyi ,insan haklarını ,çağdaş bilimsel eğitimi,kadın erkek eşitliğini , emekçinin ,emeklinin,memurun , öğrecilerinin gelecek kaygısı olmadan güllük gülüstanlık ,huzurla ,güvenle yaşadığı bir ülkeyi sen yarattın 17 senede..Senden öncesi tufandı hayatlarımız...YAAAAA..

·- - - - - -

Sende önce ormanda elimizde mızrak kıçımızda yaprak ile yaşıyorduk reizz ???

·- - - - - -

Senelerdir çözemedim, biz kim siz kim

·- - - - - -

Yalanin bata adoff hitler

·- - - - - -

Derhal bakirkoye kaldirilmali

·- - - - - -

Ee yani

·- - - - - -

Yalancı yvsak..

·- - - - - -

:D

·- - - - - -

Yapraklarla onümuzü kapayıp agac köku yiyoduk aslında turliyede su yoktu siz yarattiniz

·- - - - - -

Taam reyisim yaaaa

·- - - - - -

dünyayı sen yarattın zaten biz uzay boşluğunda yaşıyorduk senden önce ya sabır

·- - - - - -

Ee papaz gitti

·- - - - - -

Yiyen koyun çok olunca atar tabi

·- - - - - -


·- - - - - -

önceden biz yoktuk bizler birer parazittik

·- - - - - -

doğduğumdan beri istambulda yaşıyorum hiç su sıkıntısı çekmedik yine birileri kandırmış reyizi :))))

·- - - - - -

Bilirim su yoktu izmirde sarap icer rakiyla banyo yapardik ?

·- - - - - -

Eskiden Allah yoktu ak parti getirdi

·- - - - - -

öl lan artik

·- - - - - -

Senden once biz biz degıkdık ????

·- - - - - -

Kıçımızda don vardı, şimdi yok onuda siz aldınız ?

·- - - - - -

Erdoğandan önce İSTANBUL varmiydi ??

·- - - - - -

Ateşi ve tekerleği AKP bulmuş.

·- - - - - -

AKP den önce istanbul ??

Görüntünün olası içeriği: bir                  veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

·- - - - - -

İzmir de su yoktu demiş ya laaa...

·- - - - - -

YAZIYOR RECEP AMA DİPLOMA ALAMAYACAK.

·- - - - - -

A.K.P ÖNCESİ ISTANBUL ?

Görüntünün olası içeriği: bir                  veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

·- - - - - -

Adnan Menderes havalimanını da siz açtınız! :D

·- - - - - -

Musluk ne sayenizde öğrendik ?

·- - - - - -

Daha önce fotosentez yapıyorduk

·- - - - - -

Sana mfö den "sen neymişsin be abi" parçasını armağan ediyorum..

·- - - - - -

Yakinda dünya yoktu onuda biz getirdik derse sasirmayin ???

·- - - - - -

MFÖ şarkısı gibi herşeyi sen bilirsin tabi tabi anladık...

·- - - - - -

Yalanın batsın yalancı...

·- - - - - -

Tabi. Gök taşlarına yön verip dünyaya suyu kim getirdi saniyorsunuz ?

·- - - - - -

Su geldi ceplerindeki para gitti ama nasıl iş

·- - - - - -

...Herşeyi veren Rabbim bize de bunumu verdin!?

·- - - - - -

Izmir'i karıştırma izmir yalan yutmaz?

·- - - - - -

Yiğidi öldür hakkını yeme doğru söylüyor başkan

·- - - - - -

Sen yokken biz hayaller paris yasantim somali makolin mokalin ?

·- - - - - -

Elinde mızrak kıçında yaprak dolanıyordu millet

·- - - - - -

Neşe nin kepek sorununu bile siz çözdünüz...

·- - - - - -

Yav tekerleğin icadına kadar geri gidecek galiba bu adam ?

·- - - - - -


·- - - - - -

480 milyar borç da yoktu.

·- - - - - -

Allah razı olsun ?

·- - - - - -

bu söylemlerle, bu medya, bu halk ile en az 2071'e kadar prim yapar

·- - - - - -

Allah seni Turk milletinin basindan eksik etmesin reis

·- - - - - -

Az kaldı dünyayı ben yarattım.,.....

·- - - - - -

Adam işte böyle gündem olur gündem degiştirir muhalefette bön bön bakar

·- - - - - -

Utanmasan kainatida ben yarattim.okyanuslara suyu ben getirdim dersin

·- - - - - -

Osmanlı imparatorluğu boşuna imparatorluk olmuş desene aq.

·- - - - - -

Biraz daha zorlasa herşeyi ben yarattım diyebilir

·- - - - - -

Sen nerenin iti oluyorsun Tayyipppppp!!!!!!!

·- - - - - -

mazi oldu mazi. 30 sene oncesini anlatma. istanbul'ın a..zına sıçtığını kendin anlattın.

·- - - - - -

Yakında götünüzde don yoktu ben aldım diyecek.

·- - - - - -

Ya peki zeki Müren de bizi gorecekmi???

·- - - - - -

İzmir su sorununu İZSU çözdü. Yakınen tanığım

·- - - - - -

O zamanlar Van daha keçf edilmemişti bende zaten yoktum

·- - - - - -

Yalan mı ? Heç !!! ??

·- - - - - -

Aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun yıllardır yeter artik

·- - - - - -

Sanki yeni bir lider yeni bir parti gibi konuşuyor ayıp ya 16 senedir varsın

·- - - - - -

Şu fotoğrafları ayarlayan her kimse işinin hakkını veriyor?

·- - - - - -

Görende diyecek bizi taş devrinden bugünlere kendi getirdi

·- - - - - -

Allahlığının ilanı yakındır

·- - - - - -

Buda var daha

·- - - - - -

Karnımız tok vala reis bu laflara onu siz akplilere anlatın

·- - - - - -

Göbekli Tepe'yi de siz kurdunuz, değil mi?

·- - - - - -

Erdoğandan önce tarim yoktu. insanlar toplayicilikla yaşayıp,mağarada yaşıyordu...?

·- - - - - -

Antalyaya da denizi siz getirdiniz zaten

·- - - - - -


·- - - - - -


·- - - - - -

İktidara ne bulaşırsa kirlenir.

·- - - - - -

Doğalgazı unutma

·- - - - - -

İzmir ?

·- - - - - -

Reis dogru söylüyor

·- - - - - -

Yav he he

·- - - - - -

Ormanda kirpi avlayıp yiyoduk )

·- - - - - -

Hepimizi de sen doğurdun

·- - - - - -

Oksijeni biz icat ettik

·- - - - - -

Ağam eglenii bizimlen ??

·- - - - - -

??????

·- - - - - -

,,,,,,


--   a45UyF587661

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder