21 Nisan 2011 Perşembe

Politik - YSK VE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

YSK VE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

         Bir kısım milletvekili aday adaylarının yasal noksanları nedeniyle adaylığının YSK tarafından kabul edilmemesi üzerine önemli tartışma ve çatışmalar yaşanmaktadır. Oysa YSK.nın yaptığı işlem hukukun ve kanunların uygulanmasından ibarettir. Anayasal kurumlara gelişigüzel nedenlerle çatılması ve yıpratılması doğru değildir.
.....................

YASALARIN BY-PASS EDİLMESİ

         Yaşanan karmaşanın temel nedenlerinden biri de yasalarda sık sık yapılan değişikler, torba yasa adı altında temel yasaların değiştirilmesi ve çift standartlı davranılmasıdır. Tombala çeker gibi, torbalardan çıkan yasalar işte böyle sonuçlar doğurmaktadır.

Yargılaması henüz devam eden diğer bir kısım bağımsız adayların seçimlere katılamayacağını ileri sürenler, şimdi kesinleşmiş mahkumiyetleri olanların seçimlere girebilmesi için çıkış yolları aramaya başlamışlardır.

YSK kararının siyasi olduğunu iddia edenler, seçime girebilecekleri yolunda yeni kararlar getirmesi ve YSK.nın bu yolda bir karar vermesi durumunda, yeni kararın siyasi olmadığını nasıl söyleyeceklerdir.

YAZININ TAMAMI VE DEVAMI İÇİN :

http://www.hukukihaber.net/ysk-ve-milletvekili-adayligi--makale,1844.html

Oraj POYRAZ

--  Günah işlememek, tövbe etmekten daha iyidir.   Hz.Ali oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder