14 Temmuz 2017 Cuma

ARSLAN BULUT : 15 TEMMUZ, TSK'DAN İNTİKAM ALMA BAYRAMI!

 


ARSLAN BULUT : 15 TEMMUZ, TSK'DAN İNTİKAM ALMA BAYRAMI!

15.07.2017 arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr

15 Temmuz afişlerine gelinceye kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni aşağılamaya dönük bütün hareketlerin dökümünü veren Yılmaz Özdil'in önemli yazısından sonra, iktidar partisinden yeni itiraflar geldi!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz, 27 Mayıs'ın intikamının alındığı gecedir. 12 Mart'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın intikamının alındığı bir gündür." dedi.

Bu hesaba göre bir taşla beş kuş vurulmuş oluyor. Hedef, 15 Temmuz bahanesiyle, bütün eski hesapları görmek miydi? Ayrıca, intikam kimden alındı? TSK'dan mı? Öyle ya, bahsedilen müdahaleleri yapan TSK idi!

***

Bir okur, "Sayın Bulut, 15 Temmuz'da, 15 Temmuz'un neden bayram olmadığını, olamayacağını anlatan bir yazı yazınız" diye mesaj atmış. Yazayım ama 5 Temmuz'da yayınlanan "15 Temmuz'dan 29 Ekim çıkmaz!" başlıklı yazımı okumamış anlaşılan...

Fakat Cumhurbaşkanı olarak Tayyip Erdoğan, "Çanakkale'den aldığımız cesaretle ve özgüvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale'mizdir, Dumlupınar'ımızdır, Sakarya'mızdır. Elde edeceğimiz bir sonraki zafer, 2023 hedefine ulaşmaktır" dediğine göre, 15 Temmuz'dan alınan cesaretle, 2023'te "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" kurulmak isteniyor.

15 Temmuz işgal girişimiydi de AKP ne yapıyor?

Bugün "15 Temmuz'dan kim faydalandı?" sorusuna verilecek cevap bellidir!

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi olmasaydı, Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında tek adam rejimi getiren Anayasa değişiklikleri gündeme getirilebilir miydi?

Görünen köy kılavuz istemez! 15 Temmuz, iktidarını kaybetmek üzere olan AKP'yi kurtarmış, bir de rejim değişikliği yapma fırsatı vermiştir!

İktidarın bütün sözcüleri, "kontrollü darbe" diyenleri FETÖ'ye hizmet etmekle suçluyor? Peki ama bu suçlamadan niçin bu kadar korkuyorlar?

***

Erdoğan BBC'ye konuşurken "CHP zihniyeti ve PKK terör örgütü... Bunlar hep beraber hareket ettiler." dedi.

CHP'nin de hataları var ama Oslo'da PKK ile masaya oturan, açılım sürecini başlatan, askere operasyon izni vermeyip, etrafına hendekler kazılan şehirlerin iç savaşa hazırlanmasına göz yuman, Habur'da teröristlere çadır mahkemesini kuran, Dolmabahçe'de, Abdullah Öcalan'ın yazdığı ve "ortak vatan" öneren mutabakata imza atan CHP miydi?

AKP'li Yasin Aktay ise BBC'ye, kendilerinin 17-25 Aralık öncesinde Gülencileri "bir sivil toplum kuruluşu" olarak değerlendirdiklerini, CHP'nin ise dindar sivil toplum kuruluşlarını devlet düşmanı gibi kodlayan bir yaklaşıma sahip olduğunu söyledi.

Yine BBC'ye konuşan "AKP, Cemaat, Sünni-Ulus" kitabının yazarı, Yrd. Doç. Dr. Fatih Yaşlı, "Darbe girişimini atlattıktan sonra Türkiye, demokratikleşme yönünde bir adım atma imkânı buldu ama ironik bir şekilde bir karşı darbe süreci yürürlüğe sokuldu" dedi.

Yaşlı'nın diğer tespitleri şöyle:

*"15 Temmuz öncesinde Türkiye'de otoriter rejim inşa etmeye çalışan iktidar partisi, darbe girişimini bunun için bir fırsata çevirdi. Darbe girişimi, yalnız cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi değil milletvekillerinin tutuklanmasını da kolaylaştırdı. İktidar, Gülen cemaatiyle mücadelede samimi değil."

*"Eğer devletin içinde bugün yüz binlerce cemaatçi varsa bunun baş sorumlularından biri ülkeyi 2002'den beri yöneten iktidardır. Son 15 senede kim bu insanlara devlet kapılarını açtı, kadrolaşmalarını sağladı? Sınavlarda nasıl sorulara ulaştılar? Mülakatlarda nasıl torpil yapıldı? Öncelikle iktidarın bu soruların cevabını vermesi lâzım. 10 yıl boyunca cemaatle birlikte güle oynaya yönettiler."

***

15 Temmuz, aslında kaybeden AKP'nin can simidi oldu!

15 Temmuz, "karşı darbe"ye imkân sağladığı için artık AKP'nin TSK'dan intikam alma bayramıdır! KENDİLERİ SÖYLÜYOR!

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/15-temmuz-tskdan-intikam-alma-bayrami-43535yy.htm

 
a45UyF587661-170715002009 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/07/15  01:25 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Sotto voce
Alcak sesle

Latin Atasozu

Peygamberden mucize istegi
TAHA 133.onlar: (muhammed) bize rabbinden bir mucize getirmeli degil miydi?
Dediler.
Once gelen kitaplardakinin apacik delili (Kur an) onlara gelmedi mi?
YUNUS 20.ona (muhammed e) rabbinden bir mucize indirilse ya!
Diyorlar.De ki: gayb ancak Allah indir.
Bekleyin (bakalim) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.
ENBIYA 5 hayir, dediler, (bunlar) sacma sapan ruyalardir; bilakis onu kendisi uydurmustur; belki de o, sairdir.(eger oyle degilse) bize hemen, oncekilere gonderilenin benzeri bir ayet getirsin
ENBIYA 6.bunlardan once helak ettigimiz hicbir belde iman etmemisti; simdi bunlar mi iman edecekler?
RA D 7.kafirler diyorlar ki: ona rabbinden bir mucize indirilseydi ya!
(halbuki) sen ancak bir uyaricisin ve her toplumun bir rehberi vardir.


Ulkeyi terk ediyorum

14 Subat 2014

Ulke gundeminin ne kadar hizli degistigi malum. Siz bu satirlari okurken su anki gundem muhtemelen gene degismis olacak.

Bu basdondurucu hiz benim gibi usengec insanlara gore degil. Inanin yoruluyorum. Ben en son Turkiye nin Dunya Kupasi na katilamayisini tartistigimizi hatirliyorum. Hangi ara o konuyu isleyip bitirdiniz?

E sen de gundemi takip etme o zaman! dediginizi duyar gibiyim. Agresiflesmenize gerek yok, musaade edin aciklayayim.

Simdi, eger gundemi takip etmezseniz, her turlu ortamda dut yemis bulbule donuyorsunuz. Evde, isyerinde, misafir gezmesinde herkes hararetle tartisirken oylece kalakalmak hic hos degil. Sosyal hayatiniz sifirlaniyor.

Bu sebeple cozum olarak sakin bir ulkeye yerlesmeye karar verdim. Turkiye yi terk ediyorum.

Hafta boyunca internette arastirma yaptim. Ihtiyacim olan kucuk bir Avrupa ulkesiydi. Pek cok secenek arasindan Andorra gerek nufusu gerek yuzolcumu itibariyla sicak geldi.

Ulke gundeminde neler oldugunu gormek icin Google dan Andorra gazetelerini arattim. Iki sonuc cikti: Diari d Andorra ve Bondia.

Diari d Andorra gazetesine tikladigimda sok oldum, cunku acilan sayfada soyle yaziyordu: Bu alan adi satiliktir! (Inanmayan internetten kontrol etsin) Dusunun artik gundem nasil tikandiysa, adamlar yeter deyip isi birakmislar.

Diari d Andorra nin kapanmasiyla meydan Bondia ya kalmis. Uzulerek fark ettim ki Andorra da tek sesli bir medya var. Basin susturulmus, sindirilmis, alan adlari satiliga cikarilmis, veya is guc olmadigi icin kendiliginden susmuslar.

Bondia nin internet sitesine girdim, neyse ki o calisiyor. Calisiyor ama gazete demeye bin sahit ister. Verdikleri haberler bizde kadinlarin altin gunlerinde konustuklari turden. Asagida Google Translate ile cevirdigim, gunun mansetlerini gorebilirsiniz. Anlam bozukluklari tamamen Andorrali gazetecilere ve Google a aittir.

Fotograf yarismasi ile MoraBanc duzenlemek takvim 2014 Andorra Manzaralar

Kesin gundeme bomba gibi dusmustur bu. Butun evlerde sohbetlerin konusu manzara fotografi yarismasidir.

YANGINLA ILGILI GOZALTINA ALINAN KIRACI

Haberin haber degeri bir kenara, goruyoruz ki kiraci her yerde eziliyor. Hemen de suclu ilan etmisler, adam bile bile kendi evini niye yaksin?

Vives geleneksel Noel resepsiyonda guclendirilmesi kardeslik cagrisi

El kadar ulke, herkes birbirini taniyordur muhtemelen, hala daha kardesligi guclendirme pesindeler.

DA ve kari$ik bir grup PS Ergen tum yasa degi$ikligi reddetti

Bunu cozemedim ama sanirim orada da ergenler var ve her zamanki gibi gene bir seyleri reddediyorlar.

Bir araba ve bir moto$iklet arasinda bir carpisma iki kucuk yaralanmalar

Boyle manset mi olur yahu? Bizim mahallenin Mobese sinde bile daha agir vakalar var.

Gazeteyi cikaranlarin kendileri de yaptiklari isin oyle elle tutulur bir sey olmadigini fark etmis olsalar gerek ki soyle bir ibare koymuslar: Gazeteniz Bondia ucretsizdir.

Sonuc olarak, Andorra bana muthis guzel geldi.

Soyle bir hayal ettim. Yerlesirim Andorra ya, sabahlari on dakika Bondia ya bakarim, hangi moto$ikletli kaza yapmis, hangi resim yarismalari baslamis bir goz gezdiririm, ondan sonra butun gun kafa rahat. Aksam bir misafir geldiginde moto$ikletli hakkinda iki dakika konustuktan sonra muhabbetimize bakariz.

Ote yandan, ulkede kayda deger bir olay yasanmadigi icin esimizle dostumuzla, arkadaslarimizla aramizin bozulmasi da imkansiz hale gelir. Yanginla ilgili gozaltina alinan kiraci hakkinda ne kadar tartisirsak tartisalim, kanli bicakli olamayiz. Noel resepsiyonunda kardesligin guclendirilmesi cagrisini dogru bulanlar Noel resepsiyonunda kardesligin guclendirilmesi cagrisini gereksiz bulanlari agir sozlerle itham etmez. Gul gibi gecinip gideriz. Alti ustu azami doksan yillik omrumuzu iyi, guleryuzlu, mutlu insanlar olarak geciririz.

Dort bir tarafi cennet olmayan, jeopolitik konumu bes para etmez, sanli bir tarihe sahip olmayan, yer alti ve yer ustu kaynaklariyla tam bir fiyasko olan mutlu insanlar ulkesi Andorra ya sevgiler.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder