28 Aralık 2010 Salı

9kisi Kurtce dilekce ile talepte bulundu.



-------- Original Message --------
From: tarik yol <welasir@yahoo.de>

Sevgili ustad Nazar,senin görüs acin ne bu olaylaraa.Erdogan öyle bir bokladiki ortaligi,oy icin koltukta kalmak icin yapmadgi aleveredalavere kalmadi bu noktaya geldii.
BDP de onlardan daha adi parti,bence olan bos masum insanlra olucak sonu öyle görünüyor
bu zamandan sonra bu PKK ile isbirligi icindeki bdpli miletvekillerii.kürt halkinida istedgi kadar oynamaya kalkisssada fazal tabani yok,onlarda oy pesinde boklu garga hesabi ortalikta kokutmaktan öte yokk
,bu AKP de BDP de bence serefssiz alcak kisilerin tekleridirr,sebebleri
Türkiyede,Türkiyeye yillarca ilimde bilimde Türkiyeyi Türkyie yapan ne Yahudisi ,Ermenisi,Rumu
adi geciyor aniliyorrr.bak soykirim yalani bir yana diyorum,yanlis anlama,
ama böyle diger gayri muslumlere ikinci sinif vatandas görüp ezen.ve bu vatan hainlerinide ummetci musluman görüp simartan ülkeyi bölmek icin herkesle kucak olan bu soysuzlari besleyen yazilcak agir kelimelr cok her iki parti insalr icin.yani her türlü cirkefligiy apanlar niye demin saymis olduhum bu insanlrimiza baska özle bakarlar.hepsi bunlarin dinci bozmasi dinle imanla alakali degiller.
din üzerinden oy sermaysi yapan ceplerine düsnkün pislikten baska bok degillerrr,boyunlari devril diyor
seninde bu kürt oyunu hakkinda degerli görüslerini paylasmani isterim
saygiyla kal

TARIK



9kisi Kurtce dilekce ile talepte bulundu.

Şırnak'ta haklarında açılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan 2'si belediye başkanı 9 kişi, Kürtçe ifade vermek için, Kürtçe dilekçe ile talepte bulundu.

http://www.internethaber.com/kurtce-ifade-icin-kurtce-dilekce-gitti-317343h.htm#ixzz19M05wKDg

Şırnak'ta geçen hafta, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yasa dışı gösteriye polisin müdahale etmesini protesto eden BDP'li 2 Belediye Başkanı 9 kişi hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında, Balveren Belediye Başkanı Abdurezzak Yıldız, Kumçatı Belediye Başkanı Mehmet Demir, BDP yöneticileri Abit Bayık, İbrahim Halil Uğur, Selman Uysal, Sıddık Kütler, Dursun Çakır, ve Cudi Kültür ve Sanat Derneği yöneticisi Taybet Belge ile Fırat Bilir, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne çağrılarak ifadeleri alınmak istendi.
Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye giden BDP'liler, ifadelerini Kürtçe vermek isteyince görevli polis memurları, Kürtçe ifade alamayacaklarını ve isteklerini dilekçe ile yazılı olarak bildirmelerini istedi. Bunun üzerine ifadeye çağrılan 9 kişi, hazırladıkları Kürtçe dilekçe ile Kendilerini daha iyi ifade ettikleri'ni savundukları Kürtçe dilinde ifade vermek için talepte bulundu. BDP'liler dilekçelerini Emniyet görevlililerine teslim ettikten sonra, ifade vermeden Emniyet binasından ayrıldı.
Balveren Belediye Başkanı BDP'li Abdurrezak Yıldız, yıllarca Kürtler'in baskı ve şiddetle engellenmeye çalıştığını öne sürerken, Bizler yapılan bu şiddeti kınamak için demokratik hakkımızı kullanırken, bizlere dava açıyorlar. Ama bizler her alanda mücadelemizi yükselterek demokratik haklarımızı kullanmaya devam ediyoruz. İfadeye çağrıldık. Bizler de kendi dilimizde ifade vermek istediğimizi söyledik. Kabul etmediler bize Talebinizi dilekçeye yazın verin bizde savcılığa verelim dediler biz de ortak dilekçe hazırlayıp kendilerine verdikten sonra emniyetten ayrıldık dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder