27 Aralık 2010 Pazartesi

Turk bayragi asili gerekcesiyle Cemevine saldirdilar

 
26.12.2010
 
Türk bayragi asili oldugu gerekçesiyle Cemevi’ne saldirdilar
T24 - Istanbul Ba$ak$ehir'de yüzleri maskeli bir grup, civardaki ev ve araçlarla birlikte, asili olan Türk bayragini gerekçe göstererek cemevine saldirdi.
Ba$ak$ehir $ahintepe Mahallesi'nde toplanan yakla$ik yüz ki$ilik grup, yasadi$i örgüt lehine slogan atarak 2 araca molotofkokteyli atti.
Sokaktaki çöp konteynerlerini de devirerek polis ekiplerine kar$i barikat kuran grup, daha sonra yollarina devam ederek Kiliç Sokak üzerinde bulunan Karacaören Köyü Kültür ve Dayani$ma Dernegi Velibaba Cemevi önüne geldi.
Grup, cemevinin di$ kisminda Türk bayragi asili oldugu gerekçesiyle, cemevine ta$ ve sopalarla saldirarak, içeride bulunan vatanda$lardan bayragin indirilmesi talebinde bulundu.
Cemevindeki vatanda$larin bu talebi reddederek, gruba attiklari ta$lari di$ari firlatarak kar$ilik vermesi üzerine, grup saldirilarina devam etti.
Cemevindeki vatanda$larin telefonla polis ekiplerinden ve yakinlarindan yardim istediklerini görünce ara sokaklara kaçan grup üyeleri, bu sirada da çevredeki araba ve evlere saldirmaya devam etti.
Cemevine saldiri olayini duyan mahalleli ve içerideki vatanda$larin yakinlari cemevi önünde toplanirken, olay yerine gelen çevik kuvvete bagli ekiplere de geç kaldiklari gerekçesiyle tepki gösterdiler.
Polis ekipleri ara sokaklarda yasadi$i örgüt sempatizani göstericileri arama çali$malari ba$latirken, cemevi önünde toplanan yakla$ik 500 ki$ilik grup da bekleyi$ini sürdürüyor.
Olayda ölü ya da yarali olmadigi, bazi evlerde ve araçlarda maddi hasar olu$tugu ögrenildi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder