29 Aralık 2010 Çarşamba

ERDAL SARIZEYBEK YAZDI: PKK YETMEDİ, ŞİMDİ DE ERGENEKON KASASI VE ÜYESİ DİYE SUÇLUYORLAR, SALDIRILAR BAŞLADI…

Ülkemizde artık süreklilik kazanmış, yasal hak ihlallerini(yasal cinayet, yasal tecavüz) bizzat yaşayan anlatmış.
Elbette şimdi herkes, bana olmaz, ben farklıyım, ateş olmayan yerden duman çıkmaz, beni ısırmayan yılan bin yaşasın gibi basit mantıklar güderek kendini rahatça kenara çekebilir.
Devran döner ve bir de bakar ki, kendisi, eşi, evlatları cukkanın altına gitmiş, o zaman yandım anam diye ortaya dökülürsün, ama ne fayda..
Sen nasıl zulme seyirci kaldıysan, bu halk seni de arenada aslanların önünde yaşamını kurtarmaya çalışırken keyifle seyreder.
Belli ki, bizim kültürümüz böyle.
Aramızdan bazıları aredanda katledilirken seyretmekten keyif alıyoruz.
Ama, sonra sıra bize gelince ne olacak?
İşte sorun burada...


ERDAL SARIZEYBEK YAZDI: PKK YETMEDİ, ŞİMDİ DE ERGENEKON KASASI VE ÜYESİ DİYE SUÇLUYORLAR, SALDIRILAR BAŞLADI…

Erdal Sarızeybek,

Bu anlatacaklarım yenidir, yeni oyunlar, yeni tuzaklar, yeni saldırılarla karşı karşıya kaldık. Nasıl mı? Anlatalım…

…Savcı Zekeriya Öz bizi İstanbul'a çağırdı. Evet, savcı telefon açıp bizi çağırdı, zaten sorunlar zincirinin de ilki orada başladı. Koskoca Savcı bilmez mi hiç, bir tanığın nasıl çağırılacağını? Bilir. Koskoca Savcı bilmez mi hiç, sorgulanan tanığın ifadesinin yazılı alınacağını ve imza edilip onaylanacağını? Bilir. Ama öyle yapmadı Savcı Öz, telefonla şifahen çağırdı, sorguladı ama ifademizi tutanağa geçirmedi. Medya bizim üzerimizden olur olmaz haberler yaptı, karşı çıktık ama sesimiz duyuramadık. Bunun üzerine kalktık gittik, Savcı Öz'ü HSYK'na şikâyet ettik. Adalet Bakanı soruşturmaya izin vermedi, dolayısıyla mağduriyetimiz giderilemedi. Ama bakın sonra neler oldu…

İkinci kod adı Ergenekon iddianamesi yazıldı, bir baktık ki bizim adımız da geçiyor. Hiç tanımadığımız M. Ali Özaltın adında birinin ifadesinin altına adımızı yazmış savcılar ya da polisler, üstelik kod adı Ergenekon olan sözde terör örgütünün finansörü anlamına gelen sözlerle. O dönemde Zekeriya Öz'ün aradığı ki, kendileri bize söylemişti bunu, Susurluk artığı Yalçın Tanfer'in de ifadesi almışlar ve bizim için "Veli Küçük'ün adamıdır" demişler, bir güzel yazıp imzalamışlar. Biz ortaya çıkıp "ne finansörü, yiyecek ekmeği dişimizle kazanıyoruz biz", "ne adamı, kula kulluk etmeyiz biz" demeye hazırlanırken, bir de baktık ki gazetelere manşet olmuşuz; "Ergenekon kasaları aranıyor"!

Kimmiş Ergenekon kasası? Bizmişiz, adımızı ve soyadımızı da yazmışlar hem de büyük puntolarla.

Tekrar kalktık gittik şikayete, ettik ama nafile, derdin nedir diyen olmadı, soruşturma açan olmadı, şikayetimizle kaldık. Ama soruşturma hala devam ediyor, anladığımız kadarıyla telefonlarımız dinleniyor, bilgisayarımız izleniyor, özel yaşantımız mercek altında, hala soruşturuyorlar bilmek için; "acaba Sarızeybek kasa mı değil mi", diyerek…

Ardından Taraf Gazetesi, tutmuş "Toplu Mezar" diye bir manşet atmış, "Şemdinli Derecik'te askerler korucuları kurşuna dizdi, toplu mezara gömdü" deyip bir haber yapmış ama haberin en altına " Erdal Sarızeybek de Şemdinli'de Tabur Komutanıydı, deyip bizi de olayın içinde göstermiş. Kalktık gittik mahkemeye, dava açtık, kazandık ama haberin tekzibini hala yayınlatamadık. Elimizde mahkeme kararı var, Taraf'ın Sarızeybek'le ilgili yaptığı haber vicdansızlıktır, diyen, ama gazete yayınlamıyor, şimdilerde onunla uğraşıyoruz…

Bunlar yetmedi, Zaman gazetesi bir manşet attı, "Sarızeybek uyuşturucu işi yapıyor" diyerek, hem de PKK ile yapıyor diyerek. Olayın aslı şu; ta 1992'de tanıdığımız ve o zamanlar küçük bir çocuk olan Tayyar Güreli isminde Şemdinlili bir vatandaşla, yıllar sonra Şubat 2008 kara harekatı nedeniyle gittiğimiz Şemdinli'de karşılaştık. Polis karakolunda sohbet ettik, malum emniyet nedeniyle. Ankara'ya geleceğiz dedi, biz de gelirken kara kovan balı getir dedik. Bir süre sonra telefonla aradı, geliyorum dedi, biz de balı unutma, emaneti getir dedik, işte olay bu.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı bu çocuk hakkında soruşturma başlatmış, telefonunu dinlemeye almış, dolaylı olarak bizi de dinlemiş ve bu konuşmayı duymuş. Çocuk hakkında uyuşturucu kapsamında bir soruşturma yapıldığı için, bizim emanet lafımız da belki uyuşturucu olabilir zannıyla soruştur açmışlar. İfade verdik. Anlattık, tıpkı size anlattığımız gibi. İşte bu Zaman gazetesi bu olaya hemen atlamış ve Sarızeybek uyuşturucu işi yapıyor, hem de PKK ile deyip kamuoyunu hakkımızda bilgilendirmiş.

Yine katlık gittik mahkemeye, bu haber yalandır deyip dava açtık. Epeyce itiraz etti bu Zaman gazetesi, mahkeme itirazlarını reddetti ve "bu haber vicdansızlıktır" diyen tekzip metnimizin bir hafta süreyle aynı gazetede, aynı yerde yayınlanmasına karar verdi. Yine itiraz ettiler, yine reddedildiler ama biz, aradan onca ay geçmesine rağmen bu tekzip haberini yayınlatamadık, yayınlamıyor gazete ne yapalım. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve bekliyoruz yayınlanmasını ya da yayınlatılmasını…

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ise hakkımızdaki soruşturmasını hala sürdürüyor, bilmek için ya da ortaya çıkarmak için "Sarızeybek PKK ile uyuşturucu işi yapıyor mu yapmıyor mu?". İki yıl oldu, biz hala aklanamadık, savcılık hala bir karara varamadı, üstelik sen bu işi yapıyor musun, diye soran da olmadı. 18 yıl öncesinden tanıdığımız üstelik görev tanıdığımız bir çocuk. 18 yıl içinde bir defa görmüşüz. İki defa telefonla konuşmuşuz, başka bir ilgimiz yok. Çevresini bilmeyiz, tanımayız, ne yaptığını bilmeyiz, bizimle bir ilgisi yok ama hala soruşturuluyoruz hem de iki yılı geçkin bir süredir. Biz soruşturulduğumuz için Zaman gazetesine açtığımız tazminat davasını kaybettik, mahkeme "bu haber doğru olabilir" dedi. Şimdi Yargıtay'a gideceğiz bakalım temyiz için, karara itiraz ettik.

Şu halimize bir bakın; bir yanda İstanbul savcıları soruşturma yapıyor "kod adı Ergenekon sözde terör örgütü üyesi miyiz, değil miyiz" bulmak için. Bu yetmiyor yine soruşturuyorlar "bu örgütün kasası mıyız değil miyiz" bulmak için.

Öte yanda Van savcıları soruşturma açmış, "PKK ile uyuşturucu işi yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz bilmek için". Takip ediliyoruz, izleniyoruz, dinleniyoruz, söyleyin biz ne yapalım, şu halimize bir bakın…

Ekmek almaya gidiyoruz bakkala, diyor ki bize; Albayım, dün yine gözaltılar olmuş, sizi de aldılar diye çok korktum.

Eve dönüyoruz, hanım soruyor; seni almaya gelirlerse biz ne yapacağız, hangi avukata gidelim?

Konferans vermek için Anadolu'ya gidiyoruz, halkımız yüreğini açıyor bize ve diyor ki; Aman albayım, kendine dikkat et, bunların ne yapacağı belli olmaz!

Televizyonlar askerlerin gözaltı haberlerini zafer naraları atarak verdiğinde, telefonlar geliyor bize; albayım nasılsınız, kötü bir şey yok değil mi?

Sınıf arkadaşlarımla tesadüfen karşılaştığımızda; "Erdal, seni daha almadılar mı?" diye şaka yollu endişelerini dile getiriyorlar.

Bazen annem arıyor; "evladım iyisin değil mi?" diye soruyor ama belli ki bir endişesi var gelecekten.

Söyleyin, şimdi, biz ne yapalım? Yalnızlaştırdılar bizi…

Ergenekon Kasası deyip soruşturmanın içine çekmeye çalıştılar, tutmadı!

Uyuşturucu işi yapıyor, deyip soruşturmaya kalktılar, yine tutmadı!

Ölüm kuyuları deyip adımızı medyaya düşürdüler, yine tutmadı, yine tutmadı!

Belli ki telefonlarımızı dinliyorlar, çoğu kimse aramaz oldu artık bizi. Belli ki araştırıyorlar, olur olmaz herkese adımızı verip soruyorlar; "bu da işin içinde mi?" diyerek, bizi işin içine çekmeye çalışıyorlar.

Soruşturmaya tanık olarak giren kişilerin ifadelerinin altına gizlice ismimizi yazıp dava konusu yapmaya çalışıyorlar. Arada sırada polis otoları evimizin önünden geçiyor, belli ki korku yaratmak istiyorlar.

Şu halimize bir bakın…

92 Alan Şemdinli çatışmasında biz ölmüş olmalıydık; mayın, pusu, roket, mermi, el bombası, atılan onca mühimmat vurmadı bizi, korudu Allah!

92 Aktütün Şemdinli çatışmasında ölmüş olmalıydık şehitlerimizin yanı sıra ama olmadı, bir ömür verdi bize Allah, hala yaşıyoruz onca silahlı çatışma sonrası. Şehitlerimizin acısıyla yaşıyoruz biz, kimden ne korkumuz olacak Allah'tan başka! Şehitlerimizin hesabını sormak için yaşıyoruz biz, kimseden korkumuz yok, namerde avuç açmayız biz!

Yaşadıklarımızı anlatıyoruz ders alsın ülkeyi yönetenler, yetsin artık şehit acıları bu ülkede, insanlar huzurlu ve mutlu yaşasın, diye ama bizi duymaz ve görmezden geliyorlar, olsun, bu devran döner!

Kimseye iftira attığımız yok, yalan söylediğimiz yok, siyasi ve şahsi çıkar hesabımız yok, malımız mülkümüz yok, çocuklarımıza bile bir gelecek veremedik hala, neyden korkacağız, kimden korkacağız, veremeyeceğimiz bir hesabımız yok bizim!

Yalnızlaştırdılar bizi, olsun, tek gücümüz sizsiniz. Siz güç veriyorsunuz; okuyorsunuz, davet ediyorsunuz, seviyorsunuz, değer veriyorsunuz, öyle ayakta duruyoruz biz yoksa kim katlanabilir bunca acıya, sıkıntıya, cefaya, yorgunluğa. Yazıyoruz okuyorsunuz, konuşuyoruz dinliyorsunuz, geçiyoruz selam veriyorsunuz, bakıyoruz ve gözlerinizdeki sevgiyi görüyoruz, bu bize güç veriyor, öyle ayakta duruyoruz işte, sizin desteğinizle.

İsterlerse bizi gözaltına alamazlar mı? Elbette alırlar, kanun gücü var ülkede.

İsterlerse mahkemeye çıkarıp bizi tutuklamazlar mı? Elbette tutuklarlar, hukuk var bu ülkede. Peki ya sonra?

Biz kimiz ki? Gelin en iyisi, onlara kim olduğumuzu anlatalım…

"….Ta uzaklardan gelen bir ses diyor ki; bu topraklar, her kusuru örter ama ihaneti asla! Bizim korkacak bir şeyimiz yok! Düşündüğümüz tek şey, evlatlarımız ve onlara bırakacağımız bu vatan. Bu vatan bize atalarımızdan emanet! Bu ülke bizim. Şehit kanıyla sulanmış bu toprak bizim. Bu bayrak bizim. Bu halk bizim. Biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak? Hainlerle dolu bir vatan mı bırakacağız evlatlarımıza miras olarak!

Bu hesabı biz sormazsak, şehitler bize sormaz mı? Bir umudumuz var. Türk ülkesi, ulusu, bayrağı ve vatanını can bilenlerle, bu canı almaya çabalayanlar arasında hesaplaşma zamanının geldiğini müjdeleyen bir umut. Bu umudu sizinle paylaşmak için yazdım. Anlattım size bir bir. Bizi gördünüz satırlarda ve bildiniz biz kim?

Yapayalnız! Yapayalnız kaldık, yapayalnız bir Türk milleti tarihten beri!

Ama asıl güç orada, asıl güç Türk milletinde, güç bizde!

Biz demek sevmektir, devleti, toprağı, bayrağı ve insanı…

Biz demek ölmek demektir, vatan uğruna, bayrak uğruna, Türk milleti uğruna…

Dileğimiz; Allah yeterli bir ömür versin bize, bu kötülükleri yapanların Türk adaleti önünde hesap verdikleri günü görmek için…

Erdal Sarızeybek
İLK KURŞUN

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.   Hz.Ali  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder