29 Aralık 2010 Çarşamba

Neden Medical Park, neden şarlatanlık, neden şaşırmıyoruz?

MEDİCAL PARK Kanser Hastanesi Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz diyor ki :

"Tanrı inancı olan hastaların tedavisinde çok daha başarılı sonuçlar elde ediliyor" 

"İnancı olanlar daha uzun yaşar. Kansere karşı savaşta Yaradan'a inanç, doktora inanç ve aile bağı birleştiği zaman, hastaların uzun yaşama veya hastalığı yenme şansı daha yüksektir. Türk hastalar ve benim hastalarım daha şanslı, çünkü saydığım bu üç inanca sahiptirler"

"Allah'a inanan mutlaka şifa bulur. Zâten Kur'an'da her şey yazılı,  bize bunların şifresini çözmek  kalır"


 İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz aynı zamanda  günlük bir gazetede kanser hakkında yazılar yazıyor, çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Haftanın 5 günü televizyonlarda milyonlarca insana kanserden koruduğu ve tedavi aşamasında  faydalı olduğuna inandığı yiyecek, içecek, bitki, böcek tavsiyesinde bulunuyor.

 Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi F. Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Esat Karakaya , Erkan Topuz'a şunları yazmış:

‘Sayın Topuz, .....yukarıda sözünü ettiğim programlardaki konuşmalarınızın kayıt çözümlerini dikkatle inceledim. Üzünerek söylemek zorundayım ki, uzmanı olmadığınız bir konuda, yüzeysel bilgiyle, bilimsel kanıtlara ihtiyaç duymadan, "olsa olsa böyle olur" yaklaşımıyla konuşmaktasınız.
Ne yazık ki, ülkemizde bu konuda yalnız değilsiniz. Ancak sizin bir farkınız var; bütün bu açıklamaları bir kurum kimliği altında "İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü" olarak yapıyorsunuz. Hatta daha da ileri giderek bu enstitünün "Ulusal Kanser Enstitüsü" nün nüvesini oluşturabileceğini söylüyorsunuz.

Program kaydınızı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve üyesi bulunduğunuz Tıbbi Onkoloji Derneği'ne göndereceğim. Akademisyen etiği, klinisyen etiği gibi kavramlar ülkemizde hala geçerliyse  sizi uyaracaklarına eminin. Ben bu yazımda, kimyasalların karsinojenik etkileri konusundaki gerçekleri çarpıtan beyanlarınız üzerinde duracağım.....

Eğer halkı uyarmak gerekiyorsa bunun da bilim adamı sorumluluğunda yapılması gerekir; Yoksa sizin yaptığınız gibi beyaz bir kağıdı gösterip  "altınızdaki yatak sentetik kanserojen, üstünüzdeki yorgan kanserojen vs." gibi bilimsel olmayan genellemelerle halka bilgi verilmez, bu olsa olsa şov olarak nitelendirilir. Bu da bir akademisyene hele hele "İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü" sıfatını taşıyan bir akademisyene hiç yaraşmaz. Temasta bulunduğunuzu sıkça ifade ettiğiniz ABD ve Avrupa ülkelerinde böyle gerçek dışı genellemelerle, kendine, bulunduğu konum nedeniyle, güvenen insanları şaşkına çevirip, çaresizliğe iten kurum sorumlularına rastlanmaz....’

 Hacettepe Tıp Fakültesi Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik de Erkan Topuz’un tavsiye ettiği mantar ve yiyeceklerin işe yaramadığının altını çiziyor.

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ İnsanları yargılarsan, onları sevmeye zamanın kalmaz.   RAHİBE TERESA  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder