31 Aralık 2010 Cuma

Re: [ISRATURK] Turk gazetelerine astronomik ceza

Dikkatinizi çekerim haberde kırmızıyla boyanmış cümlede durum kısmen açıklık kazanıyor.
Anlaşılan bir sürü doğru içinde biri iki yanlış varmış, mahkeme de işi buradan tutturmuş.
Bu yöntem Türkiye'de de çok güzel kullanılıyor.
On doğru içinde bir yanlış bulunca, oradan çullanıyorlar.
Verilen cezalar ise, çağdaş anlamda cezadan beklenen caydırma, islah etme, toplumu ve suçluyu koruma tedbirleri olma işlevinin çok ötesinde.
Bütün sermayesi birkaç yüz bin TL olan yerel bir gazeteye, yine birkaç yüzbinlira para cezası verirseniz, o gazeteyi idam etmiş olursunuz, ki idamın temyizi, infazı, indirimi, ve affı yoktur.
Saygılar.

On 30.12.2010 23:45, Mentes Azuz wrote:
 
Basin ozgurlugunu ne kadar savunuyorsam, yalan haberin
cezalandirilmasini da o kadar savunuyorum. -Mentes-
30 Aralık 2010 Perşembe 23:37

Türk gazetelerine astronomik ceza

Batı Trakya’da Türklerin çoğunlukta olduğu Gümülcine’nin Derbent köyündeki azınlık ilkokulunda öğretmenlik yapan aşırı milliyetçi müdür yardımcısı Hara Nikopulu’nun yalan haber yazdıkları gerekçesiyle haklarında dava açtığı iki yerel Türk gazetesi ağır para cezalarına çarptırıldı.

Yorgo KIRBAKİ/ATİNA

HERŞEY geçen ocak ayı başında Batı Trakya’daki “Rodop Rüzgârı” adlı internet sitesinde öğretmen Hara Nikopulu’nun Türk öğrencilere “Bana Allah’ın resmini çizin” dediğine ilişkin haberle başladı.

Yerel Türk gazetelerinden Birlik, Gündem ve Millet bu haberden yola çıkarak yayın yaptılar. Bunun üzerine Nikopulu üç gazete aleyhinde 1’er milyon euro’luk tazminat davaları açtı. Birlik gazetesi, mayıs ayında Yunan öğretmenle uzlaşmaya vardı. Gazetenin 30 mayıs tarihli sayısında Yayınlanan makalenin tümünün gerçeği yansıtmadığı kanıtlanmıştır. Gazetemiz ise yukarıda adı geçen köyde bulunan az sayıda kişinin dezenformasyonunun kurbanı olmuştur. Nikopulu’dan özür diliyoruz” denildi. Nikopulu, Birlik Gazetesi’ndeki davasından vazgeçerek, benzer uzlaşmalara gitmediği Gündem ve Millet gazeteleri aleyhindeki davalarını sürdürdü.

Öğretmen kahraman ilan edildi/_np/3911/12323911.jpg

Biri İskeçe diğeri Gümülcine’de bakılan iki ayrı davada, Batı Trakya’da gerek okul içi gerek okul dışı faaliyetleri ile yerel Türklerin tepki gösterdiği ve bu ders yılı başında görevinden alınarak Selanik’e tayin edilen, buna karşı, Yunan medyasının büyük bir bölümü tarafından “kahraman” gibi gösterilen Nikopulu’nun tazminat talebi haklı bulundu.

Haftalık Gündem Gazetesi 90 bin (150 bin euro’ya kadar ulaşabilir), Millet Gazetesi ise 60 bin euro para cezasına çarptırıldı. Bu arada Atina Akademisi, Büyük Derbent köyünde öğretmen iken “ulusal tutumu” nedeniyle Nikopulu’yu önceki gün “Gümüş Ödülü” ile ödüllendirdi.

Ağır ceza için ne dediler

Hürriyet’e konuşan Gündem gazetesi sahibi Hülya Emin “Mahkemenin öngördüğü tazminat, bizim ekonomik olarak altından kalkamayacağımız bir meblağdır. Mahkeme kararına tabii ki saygılıyız. Ancak unutulmaması gerek. Hukuk cezalandırmak için değil hakkaniyet ve eşitliği sağlamak için vardır” dedi.

Millet Gazetesi’nin ortaklarından Bilal Bodur “Astronomik bir ceza verildi. Bu şekilde azınlık basını susturulmak isteniyor” diye konuştu.

Birlik Gazetesi’nin sahibi İlhan Tahsin ise “İspat edemediğimiz bir haber için cezalandırılmamız normaldir, ama iki gazeteye verilen cezalar çok ağır” dedi.


Türk gazetelerine                                           astronomik ceza

 

__._,_.___
Recent Activity:
MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.


Find useful articles and helpful tips on living with Fibromyalgia. Visit the Fibromyalgia Zone today!


Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.

.

__,_._,___

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak,düşünmek, zekayı eğitmektir.   Atatürk  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder