24 Aralık 2010 Cuma

Re: [ISRATURK] Taraf Gazetesi Kimler Tarafından ve Hangi Amaçla Finanse Ediliyor?

Ben hep Taraf gazetesinin en önemli sponsorunun Fitnetullah efendi olmadığını düşündüm..
İşin sağından solunda mutlaka bir Fitnetullah bulaşmıştır, bundan da kuşkum yok.
Ancak, bence Taraf gazetesinin ana sponsorlarını araştırdığımızda karşımıza büyük ihtimalle Saros'a ait, ya da ABD kökenli vakıfları bulacağız.
Taraf büyük ihtimalle doğrudan kurulmuş, ve desteklenmiş bir gazete.

On 23.12.2010 17:30, Mentes Azuz wrote:
 
Bu bayat haberin ustunden cok sular akti. Sanirim Taraf'ta bazi cemaat ve AKP mensuplari elestirildigi icin, artik cemaat tarafindan desteklenmiyor.
Nitekim internette haber ve makale devamini okumak icin (ucretli) uye olmak gerekiyor.
Belki de cemaat (Sabah) elindeki ceklerin karsiligini istemeye basladi. Bu sekilde gazeteye tekrar el koyabilir.
Mentes

23 Aralık 2010 10:04 tarihinde Oraj POYRAZ <cimcime@neomailbox.net> yazdı:
 

Taraf Gazetesi Kimler Tarafından ve Hangi Amaçla Finanse Ediliyor?
Dr. M. Galip BAYSAN
 
  Yapılan yayınlarda bu gazete ve destekçileri yayınladıkları sansasyonal haberlerle Türk toplumunun menfaatlerini, Demokrasinin daha gelişmesini veya halkın haber alma özgürlüğüne saygılı olarak yapılan haksızlıkları ortaya koyduklarını söylüyorlarsa da bu konuda çoğu kimseyi inandırabildiklerini sanmıyoruz.

  Ancak bu Taraf olayında gazeteyi çıkaran, finanse edenler kadar destek verenler de kendi ulusal çıkarlarına büyük kötülük yaptıklarının farkındalar mı acaba. Taraf yayıncıları olarak öne çıkan Altan Ailesinin bir ferdi ile Newyork'tan apar topar getirilen Milliyet muhabiri Yasemin Çongarı biliyoruz da asıl Ağalar kimler bunları da bilmek isterdik.

Notlarımızı karıştırınca «Tarafın finans kaynağı kim?» sorusunun daha önce de bazı yazarlar tarafından sorulduğunu gördük. Mesela 17 Temmuz 2008 tarihli Vatan gazetesinde Fatih Altaylı bu sorunun cevabını şu sözlerle açıklıyor:

«Taraf'ın parası nereden?»

Önce ben sordum, «Taraf'ın finansman kaynağı kim?» diye. Sonra Genelkurmay Başkanı (Orgeneral Yaşar Büyükanıt) aynı soruyu tekrarladı. Yanıt yerine hassas kalplerin yazarı Ahmet Altan'dan küfür geldi. Soruyu tekrarladım, basit bir yanıt istiyorum diye. Musluk sesi geldi, «Tısss» diye.

Madem o yanıt vermiyor, yanıtın en azından bir bölümünü ben vereyim.

Taraf isimli mevkutenin masraflarının büyük bölümü Çalık Grubu, daha doğrusu Vakıfbank ve Halkbank tarafından finanse edilen Turkuvaz Medya tarafından karşılanıyor.

   Yani sizin, benim, devletin parasından. Taraf gazetesi, Çalık'a ait Sabah gazetesinin matbaalarında basılıyor. Kâğıdı, mürekkebi bu grup tarafından karşılanıyor. Dağıtımı yine aynı grup tarafından yapılıyor. Taraf Gazetesi, bütün bu işler için Çalık Grubu'na daha beş kuruş ödemedi. Masrafları Çalık Grubu yapıyor, karşılığında Taraf'tan 1 yıl vadeli çek alıyor. Taraf'ın günde 150 bin gazete bastırdığı raporlarda görünüyor.

Bu gazetelerin tanesi 30 kuruşa mal olsa, günde 45 bin lira kâğıt ve baskı parası var.
Buna yazı işleri harcamaları dâhil değil. Sadece bu maliyet ayda 1,5 milyon YTL.
Dağıtım maliyetini de ekleyince bu rakam hemen hemen 2 milyon YTL. Yılda 24 milyon YTL. Taraf bu harcamalar için «Çek» veriyor. Teneşir vade ( yani mezarda ödemecesine, daha açıkçası hiçbir zaman ödenmesi beklenmeyen bir senet). Bu durum TMSF yönetiminden beri sürüyor.

Çalık Grubu Sabah'ı devraldığı zaman Medya Grup Başkanı Serhat Albayrak'a bu durum bir rapor halinde sunuluyor. Zaten mali sıkıntıda olan gruba bunun da büyük bir yük getirdiği söyleniyor. Taraf'ın finans kaynaklarından biri budur.
Yaptığı hizmete oranla bence düşük bir maliyet.

Bu yayın organının yurt dışından nasıl finanse edildiğini bir dostumdan aldığım aşağıdaki mail şu şekilde bir açıklık getirmektedir:

«Taraf Gazetesi'nin para aldığı ABD'deki kurumun adı: NED. Yani National Endowent for Democracy.Bu kurum Odatv.com takipçilerine yabancı değil. «renkli devrimlere» sahne olan tüm ülkelerde bu kurumun adını görüyoruz. (Bknz: Odatv arşivi)Peki National Endowment for Democracy isimli Washington'daki bu «renkli devrimler» mucidi/sponsoru Taraf Gazetesi'ne nasıl maddi yardımda bulunuyor biliyor musunuz;"muhabir yetiştirme desteği!»

Geçtiğimiz günlerde NED'ye giden bir Türk sivil toplum kuruluşu yetkilisi Türkiye ile medya işbirliği yapıp yapmadıklarını sorduğunda «Evet Taraf gazetesini destekliyoruz. Muhabir yetiştirme programlarına yardım yapıyoruz» yanıtını aldı.

 Taraf Gazetesi, «renkli devrimlerin» sponsorundan para almayı nasıl açıklayacak acaba? (
http://odatv.com/ odatv.com1 Temmuz 2009)

İnşallah bir gün Taraf Yayıncıları verdiğimiz bilgilerin ve yaptığımız yorumların yanlış olduğunu, yayınlarının belirli kurumları yıpratma amacıyla değil de Türk Kamuoyunun bilgilendirilmesine yardım amacıyla yapıldığını, ne dış güçler, ne PKK ve ne de Radikal Dinci kişi ve kurumlardan hiç bir destek almadığını açıklama cesareti gösterir de, biz de bu yayın organı konusundaki olumsuz düşüncelerden kurtuluruz. Ama nerede o erdemli insanlar?

Yine ayni konuda okurlarımızdan biri « Taraf Gazetesi hangi internet sunucusundan yayın yapıyor?» sorusunu soruyor ve yaptığı araştırmalar sonucunda cevabı özet olarak şöyle açıklıyor:

«Taraf gazetesinin yayın yaptığı internet sitesinin sinyallerini takip ettiğimizde karşımıza Pusula Bilgi İşlem Ltd Şti çıkıyor.Yani Taraf internet hizmetini NEVBAHAR MAH.SUPHİ PAŞA SOK.NO.17 HASEKİ adresindeki Pusula firmasından alıyor.Adresleri güya
http://www.pusulabi lgiislem. com/ girmeye çalışın bakalım, girebiliyor musunuz? Hayır mı? Internet hizmeti satan bir firmanın internet sayfasının olmaması çok da normal bir durum gibi görünmüyor.

Peki Pusula firması interneti nereden alıyor

Sıkı duruyoruz Teksas'tan....Yani cemaatin cennet mekanından....

The Planet.com'dan

Peki ThePlanet.com daha başka kimleri ağırlıyor serverlarında?

Allahın çok ilginç bir lütfu olarak FGulen.com ve FGulen.net adlı cemaat sitelerimiz de burada Taraf ile birlikte yayın yapıyorlar.»

Ne hoş bir tesadüf, ne ilginç rastlantılar değil mi ? Resmi organların neden Taraf Gazetesinin yayınlarına o kadar büyük destek verdiklerini şimdi ANLADINIZ MI?


Oraj POYRAZ
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Quod nocet, saepe docet Zarar veren şey genelde öğretir de.  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo   http://orajpoyraz.blogspot.com/

__._,_.___
Recent Activity:
.

__,_._,___

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ TENHA..  Ben öleceğim, kimse seyretmesin, Güneş ve düşünceler içinde. Soyunacağım elbiselerden ve hatıralardan, Bir semalar sessizliğinde. Asude ve mahzun ellerimle, Nasibimi bir kenara bırakıp. Eski şarkılar söylerken, Dağlarda ateşler yakıp. Kimse seyretmesin, aşk ve sonsuzluk, Garip mezarlıklar -arasından gideceğim.- Kokulu sularla yıkanarak Karanlıklarda zevk edeceğim.  Fazıl Hüsnü DAĞLARCA  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder