24 Aralık 2010 Cuma

Nurullah AYDIN - TELEFON DİNLEMELERİ DELİL Mİ?

Bu konuda Yargıtayın cevabı . Kocaman bir HAYIRdır.



 

TELEFON DİNLEMELERİ DELİL Mİ?

Nurullah AYDIN - 24 Aralık 2010

Açıklama:                 http://altayli.eu5.org/Yazarlar/Nurullah_Aydin.jpgTürkiye’de siyasi parti temsilcilerince her gün karşılıklı suçlamalar yapılmaya devam ediyor.

Öylesine ki, siyasetçilerin açıklamalarını açıklamak zorundaymışlar gibi yorum yapan gazeteciler, Tv yorumcuları, hukuku da hukuk kurallarını da anayasayı da, yasaları da, kendi çıkarları, ideolojileri ve siyasi görüşlerine göre yorumlama moduna girdiler.

Evrensel hukuk normları kurallarının bile tersyüz edildiği ülkede hukuk devleti ve demokrasi bu mu diye herkesin endişe etmesi beklenir.

Ama öyle mi? Hayır!

Herkes futbol takımı tutan fanatikler gibi olabildiğince kendisi açısından yandaşına meşruiyet, haklılık kazandırma çabası içinde savunurken, muhalifi yerden yere vurmayı meslek etiği görüyor.

Kimilerine göre iktidar, devlet olanakları yanında özel ekipleri ile özel dinleme araç ve gereçleri ülkede tüm muhalifleri kontrol etmekte, takip etmekte, günü ve zamanı geldiğinde bilgileri, yandaş medya tarafından kamuoyuna sunarak itibarsızlaştırma çabasına giriyor. Diğer kesime göre toplumda var olan çeteler ele geçiriliyor, bu sızlanmalar bunun ürünü!

Ama bakın; Yargıtay Ceza Genel Kurulu, mahkeme kararıyla yapılan ve silahların yakalanmasına neden olan telefon dinlemelerini delil saymadı.

Oraj POYRAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder