29 Aralık 2010 Çarşamba

Üniversite ve hukuk ayaklar altında!

haber.sol.org.tr
28.12.2010

Günün Yazarları


GÜNDEMDEKİLER

Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik faşizan uygulamaların geldiği son nokta 40 öğrenciye açılan soruşturma ve öğrencilerden istenen kırılan camların parası oldu.

Eskişehir’de düzenlenen bir toplantıya katılan TKP MK üyesi Erkan Baş yeni dönemde sosyalistlerin seslerini ve güçlerini birleştirmek zorunda olduğunu söyledi.

Kütahya'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konut inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle müteahhit firmanın şantiyesini bastı. Karşılık olarak işçilere kurşun sıkıldı.

ABD Temsilciler Meclisi’nin aldığı karara göre Guantánamo’daki hapishane açık kalmaya devam edecek. Obama başkan olursa hapishaneyi kapatacağını vadetmişti.

12 Eylül döneminde işkencelere tanık olan Davutpaşa Kışlası'ndaki Otağ-ı Hümayun binası kültür-sanat merkezi oldu. Aralarında DİSK üyelerinin de bulunduğu işkence mağdurları bina önünde eylem yaptı. Polis eylemcilere müdahale etti.

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Hakları Platformu öğrencilerin ulaşım, yemek ve sağlık hizmetleri konusundaki şikayetlerini içeren 10 bin imzalı bir dilekçeyi rektörlüğe iletti. Kafeterya önünde buluşarak rektörlüğe giden öğrenciler, "Müsteri değil, öğrenciyiz" sloganı attı.


BAYKUŞ BAKIŞI

21.12.2010 - 09:09

"Gördün mü" diye birbirlerine mesaj yolluyordu CHP yolcusu solcular. Kılıçdaroğlu'nun "yoldaşlar" hitabından çok heyecanlanmış, kurultay ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönem açıldığına ikna olmuşlardı. Mesajlar döndü dolaştı en son bize de gelmeye başladı, "nasıl bulmuştuk, yoldaş Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını…" Düne kadar bazı Türkiye Komünist Partililerin birbirlerine "yoldaş" diye hitap etmesini "toplumdan soyutlanmışlık"la itham edenler de vardı, CHP Genel Başkan'ın yeni söylemini pek beğenenler arasında…


postaL
Bizim Amerika

Devlet ve Siyaset

Sonuncu Kavga

Dünyadan

Kent Gündemleri

Ekonomi

Kültür Sanat

Bilim Teknoloji

Soldakiler

Medya

Enternasyonal Gündem

El Kapıları




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder