31 Aralık 2010 Cuma

Şer'i mahkemeden dehşet karar!

Şimdi kısasa kısasla gözü çıkarılan, kulağı kesilen insanlar açısından artık, infaz, temyiz, af seçeneklerini bir gözden geçirelim.

Suçlulardan çok suçsuzların adalete muhtaç olduğunu hep beraber hatırlayalım.

Ve henüz şeriat denilen, aklı dışlayan sistemin henüz ülkemize gelmediğini düşünerek şükredelim, veya gelirse diye kabuslar görmeye devam edelim.



Şer'i mahkemeden dehşet karar!

Mahkeme, bir adamın gözünü ve kulağını kaybetmesine hükmetti
Adı sadece Hamid olarak açıklanan sanık, beş yıl önce başka bir adamın kulağını ve gözünü asitle yakarak kör olmasına yol açmakla suçlanıyordu.
Ceza olarak kör edilmesine hükmedilen Hamid, kan parası da ödemek zorunda.

Hamid, adı sadece Davud olarak açıklanan kurbanı başka biriyle karıştırdığını savundu. Yarı resmi Fars haber ajansına göre, Hamid'in asıl hedefi daha önce ona okulda zorbalık etmiş eski bir sınıf arkadaşıydı.

Hamid, "Lisedeyken bazı sınıf arkadaşlarım bana o kadar çok zorbalık ettiki, yaşadığım şehirden taşınmak zorunda kaldık. Bu sürekli beynimi kemirmeye devam etti, üstesinden gelemedim. Asit aldım ve eski okuluma gittim. Bazı sınıf arkadaşlarımını çıkmasını bekledim. Davut çıktığında onu takip ettim ve asit attım. Bu sırada kendim de bacaklarımdan yaralandım" dedi.

Kasım 2008'de Macid Movahedi, kendisiyle evlenmeyi reddeden Emine Bahramia'ya asit atmakla suçlu bulunmuş, iki gözünü kaybetmesine hükmedilmişti. Cezanın infaz edilip edilmediği bilinmiyor. Ekimde İran'da bir hırsızın eli ceza olarak kesilmişti.

İran, zina suçlamasıyla recm cezasına çarptırılan Sakine Muhammed Aştiyani'nin cezasının infaz edilmemesi için uluslararası toplumun yoğun baskısıyla karşı karşıya bulunuyor.
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Timeo hominem unius libri Tek kitabı olan insandan korkarım.  Latin Atasözü  oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder