26 Nisan 2012 Perşembe

1 mayıs basın açıklaması.


TEHLİKE GÖRÜLMELİ MEYDANLARA

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN ÇIKILMALIDIR!

 

Türkiye tarihinin en zor günlerinden geçmektedir. ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçiler, başta emeği ile geçinenler olmak üzere toplumun tüm katmanlarına saldırıları artırmıştır.

      1 Mayıs’ın önderleri sendikalardır.  1 Mayıs 2012 Salı günü yapılacak eylemlerde sendikaların dile getireceği söylemler çok önem taşımaktadır. Sendikaların çağrıları ve kürsüdeki söylemleri ya emperyalizme karşı olacak yani emekten yana olacak ya da bilerek veya bilmeyerek emperyalizme destek verecektir.

      Son yıllarda sendikalarımızın ülkemizdeki ve bölgemizdeki olaylarla ilgili söylemleri pek de olumlu değildir. 1 Mayıs 2012 günü kürsülerde gerçekler dile getirilmezse, emeği ile geçinenlere karşı saldırıların daha da artacağı kesindir.

      1 Mayıs 2012 Salı günü sendikalar; ülkemizin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan sorunların etnik bir sorun olmadığını, sorunun sınıfsal olduğunu artık söylemek zorundadır. Bölgede yaşanan sorunun kaynağı toprak ağaları ve tarikat şeyhleridir. ABD emperyalizmi ile işbirliği yapan ağa ve şeyhlerin tasfiye edilmesi ve toprak reformunun zorunluluğunun dile getirilmesi tarihsel bir görevdir. Sendikalarımız Güneydoğu’ya ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerinin baktığı gibi bakmamalıdır.

      Sendikalarımızın 12 Eylül 2011 yılında torba yasa adı altındaki anayasa değişikliği için yapılan referandumdaki tutumları da ne yazık ki emekçilerin hak kaybına uğramasına neden olmuştur. Referandumda açıkça hayır diyen Birleşik Kamu-İş ve DİSK dışındaki sendika ve konfederasyonlar ya açıkça desteklemiş ya da boykot kararları ile dolaylı da olsa destek vermişlerdir. Sonuç olarak kamu çalışanları daha hala 2012 zamlarını alamamış, meslek odalarımızın elinden alınan haklar ise daha ağır bir kayıp olarak karşımıza çıkmıştır.

      Görülen odur ki önümüzdeki en büyük tehlike yeni anayasadır. 2007 yılında iktidarın hazırladığı anayasa taslağında emeği ile geçinenlerin hangi haklarına el konulmaya çalışıldığı unutulmamalıdır. Yeni anayasa çalışmalarına hayır demeyen sendika ve konfederasyonların geleceği olmayacaktır.

      Son günlerde ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerinin oynadığı BOP oyunu kapımıza dayanmıştır. Komşumuz Suriye ile savaşa götürülerek hem Suriye hem de Türkiye’yi paramparça etmek istenmektedir. Bu oyuna dur diyecek önderler sendikalarımız olmalıdır.

      Türkiye bağımsızlığını kaybetmiştir. Unutulmamalıdır ki; bağımsız ülkelerde demokrasi olur ve demokrasinin olduğu yerlerde emek mücadelesi başarıya ulaşır. 1 Mayıs 2012 Salı günü sendikalarımız; 1 Mayıs’ın mücadele ve birlik günü olduğunu ve Tam Bağımsız Türkiye olmadan emek mücadelesinin olamayacağını haykırmak zorundadırlar. Tüm sendikalarımıza ve emeği ile geçinenlere çağrımız; kürsülerde tam bağımsız Türkiye için gerçekleri halkımızla paylaşmaya davet ediyoruz.

 

                                                                                     

                                                                                                 

                                                                                                                        26.04.2012

                                                                                                                     İBRAHİM DAŞ

                                                                                             ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

                                                                                                  ANTALYA ŞUBE BAŞKANI


--
"Kendi kişisel çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren ve gücünü halktan almayan küçük bir azınlığın dışındaki tüm güçler ; Aralarındaki Etnik, Dini ve Siyasi ayrımları ERTELEYEREK Ulusal Kuruluş Mücadelesi yolunda birleşmelidir."
M.Kemal ATATÜRK (1921-İrade-i Milliye )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder